Forside » Nyheder » Nyheder 

Første nye maskinmestre uddannet i Esbjerg

Peter Saxtorph Pedersen flyttede fra Skive til Esbjerg for at læse til maskinmester. Familien flyttede med, så hans kone også kunne studere, og nu dimitterer en ny maskinmester og pædagog samme dag.

 
Det første hold studerende på Fredericia Maskinmesterskoles afdeling i Esbjerg, som begyndte på uddannelsen i januar 2015, er nu færdiguddannet og klar til deres første job som maskinmestre. Det første hold i Esbjerg er på 24 nyuddannede maskinmestre.
 
En af dem er 26-årige Peter Saxtorph Pedersen, som oprindelig er udlært elektriker i hjembyen Skive. Efter et år som elektrikersvend besluttede han sig for at læse videre til maskinmester.
 
»Man ligger meget på knæ som elektriker, så på sigt er det et opslidende arbejde, og så mødte jeg i forbindelse med mit job en maskinmester i Skive Kommune, Michael Petersen, som arbejdede med vedvarende energi og energioptimeringsprojekter. Det så spændende ud og gav mig lyst til at gå den vej. Det trak også, at der var både teknik, ledelse og økonomi i maskinmesteruddannelsen,« fortæller Peter Saxtorph Pedersen.
 
»Vi talte om det i familien, og min kone ville også gerne i gang med en uddannelse. Så vi blev enige om at flytte fra Skive til Esbjerg og begge to begynde på en uddannelse. Min kone har læst til pædagog, og vi dimitterer samme dag,« fortæller Peter Saxtorph Pedersen.
 
Familiens børn var dengang knap et og tre år gamle, så det var en familie med to voksne og to børn, der skulle til at leve af SU.
 
»Selvfølgelig er det en udfordring for en familie, når begge forældre tidligere har arbejdet og så skal på SU. De sidste tre år har kun handlet om uddannelse og familie. Der har ikke været tid til job ved siden af. Men nu er det godt overstået, og jeg har da armene over hovedet af glæde over, at det er lykkedes,« siger Peter Saxtorph Pedersen.

 

Peter Saxtorph Pedersen var den fřrste af de nyuddannede maskinmestre i Esbjerg og blev behřrigt lykřnsket af rektor Torben Dahl.

Peter Saxtorph Pedersen var den første af de nyuddannede maskinmestre i Esbjerg og blev behørigt lykønsket af rektor Torben Dahl.

 

 Maskinmesteruddannelsen har levet op til hans forventninger.
»Jeg kan godt lide, at det er en bred uddannelse. Den giver nogle nye jobmuligheder. Jeg vil gerne arbejde i forsyningssektoren og gerne med vedvarende energi. Forhåbentlig kan der ud over driftsopgaver også på sigt komme udviklingsprojekter og ledelsesopgaver,« siger Peter Saxtorph Pedersen.

Han har også været glad for sammenholdet på 1. hold i Esbjerg.
»Vi har hjulpet hinanden meget, og der er blevet knyttet nogle bånd, som nok varer ved fremover. Vi var mange, der kom med håndværkerbaggrund, og som var motiveret til at skulle videre til nye muligheder, så disciplinen har været stor, og det er også nødvendigt, for det er en hård uddannelse med mange lektier, som man ikke kan gennemføre uden motivation og engagement,« siger han videre.
 
Han har nu de første jobansøgninger ude, og alt efter hvordan det går med job til den nyuddannede maskinmester og nyuddannede pædagog, vil familien overveje at flytte igen.
»Det hele står lidt åbent. Måske bliver vi i Esbjerg, måske flytter vi tilbage til Skive, måske bliver det et helt tredje sted. Men transporttiden til og fra jobbet betyder selvfølgelig en del, når der er to børn, som skal bringes og hentes fra skole og børnehave,« siger Peter Saxtorph Pedersen.
 
Der er dimission for de nyuddannede maskinmestre i Esbjerg torsdag 18. januar, kl. 16-18.

 

 

Arkiv

Januar 2018

Maersk og IBM går sammen om globale blockchain-løsninger

Nyt fiberkabel til USA øger muligheden for flere datacentre

Tre kandidater til Energi- og miljøprisen 2018

Første nye maskinmestre uddannet i Esbjerg

Overkapacitet til affaldsforbrænding indtil 2025

Havn har markant betydning for Kalundborg

Danmark i robot-top-10

Fleksibelt elforbrug giver plads til flere datacentre

Danmark sætter ny rekord i vind

Fjernvarmeprisen falder - indtil videre

Varmeværker får 23 millioner kroner til store varmepumper

Stort potentiale for ny energi til droner

December 2017

Høj risiko for cyberangreb på danske virksomheder

15 mio. kr. til grønnere olie- og gasproduktion i Nordsøen

Nordhavn tester fremtidens fleksible energiløsninger