Forside » Nyheder » Nyheder 

Første overdækkede renseanlæg står klart

Der er fri adgang til taget på det nye renseanlæg hos Hillerød Forsyning.

 

Renseanlægget hos Hillerød Forsyning bliver del af et unikt symbiosenetværk. Desuden er særligt anlæggets tag godt gennemtænkt.

 

Hillerød Forsyning er netop ved at indkøre landets første overdækkede renseanlæg under ledelse af maskinmester og forsyningschef Peter Underlin. Et renseanlæg, hvor visionen er at skabe en symbiose imellem parkens forsyningsselskaber, energi- og vandforbrugende virksomheder i nærområdet og et kommende nyt supersygehus.

»Det er et unikt projekt til små 300 millioner kroner, der vil resultere i et symbiosenetværk med små og store virksomheder i området. Denne nyetablering har givet os mulighed for at indtænke konstruktionen af ledningsnettet, så vi kan distribuere restvarme og overskudsvand. Blandt andet vil vi komme til at modtage varmt vand fra Novo Nordisk, som har overskudsvarme fra deres produktion,« fortæller Peter Underlin.

Det kommende supersygehus i Hillerød bliver også en del af symbiosen.

 

Gå tur på taget

Renseanlæggets bygninger er også nyskabende. Her kan besøgende komme helt tæt på renseprocessen. Mellem de to bygninger bliver der mulighed for at opleve og lære om vandets vej ved at kigge gennem store glaspartier, og taget af renseanlægget er altid åbent. Her er der offentlig adgang til et grønt område, der skal bruges til at opsamle regnvand.

Fra taget kan de besøgende skue ud over den 10.000 kvadratmeter store lagune og hele den nye Solrødgård Klima- og Miljøpark. 
 
 
 

 

 

Arkiv

Maj 2018

Nyt innovationsnetværk for energiproduktion

Wärtsilä LNGPac passerer 100 ordrer

Scandlines transporterer flere lastbiler

Vedligehold på den holistiske måde

190 års historie er ingen hindring for vækst

PRESSEMEDDELELSE - Danskere vil fjerne plast fra verdenshavene

Nordjylland skal uddanne flere maskinmestre

En rejse med vinden

Nyt bugserfartøj sejler på LNG

Robotteknologi indtager renseanlæg

Stena Line leverer markante grønne resultater

Ny maskinmesterskole på vej i Svendborg

Partikler har frit spil i maskinrummet

Drømmejobbet i første forsøg

Danmark skal sikre klimavenlig biomasse