Forside » Nyheder » Nyheder 

Første Vessel Managers er færdiguddannet

Det første hold Vessel Managers er netop færdiguddannet fra Maskinmesterskolen København. Dermed har det maritime Danmark fået en helt ny uddannelse, som skal løfte niveauet blandt skibsinspektører, superintendents og vessel managers - og dermed styrke danske rederiers konkurrenceevne. 

Halvandet år efter de startede, er det første hold på ti nye Vessel Managers netop udklækket fra Maskinmesterskolen København. 21. juni fik de overrakt deres uddannelsesbeviser på Maskinmesterskolen København. 

»Det er vigtigt, når vi skal rekruttere til branchen, at kandidaterne ikke oplever, at der er blindgyder karrieremæssigt, men at man altid kan uddanne sig videre og øge sine karrieremuligheder og udvikle sig fagligt. Det er Vessel Manager-uddannelsen med til at understøtte,« siger Anne Windfeldt Trolle, direktør for Ansættelsesret, Rekruttering og Uddannelse i Danmarks Rederiforening. 

TORM har haft to medarbejdere på 1. hold af Vessel Manager-uddannelsen, og en tredje skal snart i gang.

 

Nyuddannet Vessel Manager Palle Srensen (t.v.) og formand for Maskinmestrenes Forening Per Jrgensen, som deltog ved overrkkelsen af eksamensbeviset

Nyuddannet Vessel Manager Palle Sørensen (t.v.) og formand for Maskinmestrenes Forening Per Jørgensen, som deltog ved overrækkelsen af eksamensbeviset

»Vi har allerede i løbet af uddannelsen kunnet konstatere, at de er begyndt at stille spørgsmål og komme med mange gode observationer i forhold til den måde vi arbejder på. Det har vi lært noget af. Rederibranchen er jo meget præget af traditioner og ”Sådan har vi altid gjort”, men der er brug for hele tiden at kunne justere og optimere vores processer og få bygget bedre bro mellem skibene og rederiet,« siger Nikolaj von Wartburg, Head of Vessel Management hos TORM - og tidligere sejlende maskinmester.

”Branchen mangler kvalificeret arbejdskraft, ikke mindst i land. Vi kæmper lidt om de gode medarbejdere. Derfor er Vessel Manager-uddannelsen et tiltrængt løft af kompetenceniveauet i branchen. På den måde får vi flere velkvalificerede medarbejdere til skibsinspektøropgaver og andre opgaver der kræver projektledelse. For mig at se handler Vessel Manager-uddannelsen om at få videreudviklet den maritime branche og højnet kompetencerne generelt,” siger Michael Petersen, General Manager, Head of Technical hos Ultraship, censor ved Vessel Manager-eksamen og med en fortid som sejlende maskinmester.

 

 

 

Arkiv

Juni 2017

Danbor bliver til Norsea

Maskinmestre skal have fleksible tilbagetræknings-muligheder

Dansk-tysk aftale åbner for større handel med strøm

Maritimt vækstteam får 25 millioner kroner om bord

Fjernvarmen investerer i 900 km nye rør

Brønderslev etablerer unik energiproduktion

Genanvendelse af affald stiger

Scandlines tager innovativt rensningsanlæg i brug

Ny etableringsstøtte til varmepumper

Mere kold luft i København

Projektleder for energibesparelser

Dansk vandalliance hjælper tørkeramte Californien

Maskinmester griber chancen i robotbranchen

Fornem akkreditering til Fredericia Maskinmesterskole

Offshore inspektion med droner sparer tid og øger sikkerhed