Forside » Nyheder » Nyheder 

Første Vessel Managers er færdiguddannet

Det første hold Vessel Managers er netop færdiguddannet fra Maskinmesterskolen København. Dermed har det maritime Danmark fået en helt ny uddannelse, som skal løfte niveauet blandt skibsinspektører, superintendents og vessel managers - og dermed styrke danske rederiers konkurrenceevne. 

Halvandet år efter de startede, er det første hold på ti nye Vessel Managers netop udklækket fra Maskinmesterskolen København. 21. juni fik de overrakt deres uddannelsesbeviser på Maskinmesterskolen København. 

»Det er vigtigt, når vi skal rekruttere til branchen, at kandidaterne ikke oplever, at der er blindgyder karrieremæssigt, men at man altid kan uddanne sig videre og øge sine karrieremuligheder og udvikle sig fagligt. Det er Vessel Manager-uddannelsen med til at understøtte,« siger Anne Windfeldt Trolle, direktør for Ansættelsesret, Rekruttering og Uddannelse i Danmarks Rederiforening. 

TORM har haft to medarbejdere på 1. hold af Vessel Manager-uddannelsen, og en tredje skal snart i gang.

 

Nyuddannet Vessel Manager Palle Srensen (t.v.) og formand for Maskinmestrenes Forening Per Jrgensen, som deltog ved overrkkelsen af eksamensbeviset

Nyuddannet Vessel Manager Palle Sørensen (t.v.) og formand for Maskinmestrenes Forening Per Jørgensen, som deltog ved overrækkelsen af eksamensbeviset

»Vi har allerede i løbet af uddannelsen kunnet konstatere, at de er begyndt at stille spørgsmål og komme med mange gode observationer i forhold til den måde vi arbejder på. Det har vi lært noget af. Rederibranchen er jo meget præget af traditioner og ”Sådan har vi altid gjort”, men der er brug for hele tiden at kunne justere og optimere vores processer og få bygget bedre bro mellem skibene og rederiet,« siger Nikolaj von Wartburg, Head of Vessel Management hos TORM - og tidligere sejlende maskinmester.

”Branchen mangler kvalificeret arbejdskraft, ikke mindst i land. Vi kæmper lidt om de gode medarbejdere. Derfor er Vessel Manager-uddannelsen et tiltrængt løft af kompetenceniveauet i branchen. På den måde får vi flere velkvalificerede medarbejdere til skibsinspektøropgaver og andre opgaver der kræver projektledelse. For mig at se handler Vessel Manager-uddannelsen om at få videreudviklet den maritime branche og højnet kompetencerne generelt,” siger Michael Petersen, General Manager, Head of Technical hos Ultraship, censor ved Vessel Manager-eksamen og med en fortid som sejlende maskinmester.

 

 

 

Arkiv

Oktober 2017

Udfordrende arbejdsopgaver hos NLMK DanSteel A/S

Danskerne sparer 298 mio. kroner på vand

Nyt 5G-netværk til fremtidens robotter

Maskinmesterskolen København flytter i egne lokaler

Batterier afløser generatorer om bord på offshore fartøj

Fjernvarmen kan indfri store dele af CO2-mål

Vestas og Siemens mødes: Vind-giganter i historisk samarbejde

Verdo samler kraftværk af kompetencer

Nyt energiværktøj til handels- og servicebranchen

Maskinmestre bidrager til væksten på Bornholm

Fjernvarmekunderne sparer penge

Kalundborg udvider med Ny Vesthavn

M/F Berlin tester helikopterplatform

Offshore industrien samles om synergien

Bygningers opførelse er mere miljøbelastende end drift