Forside » Nyheder » Nyheder 

Første Vessel Managers er færdiguddannet

Det første hold Vessel Managers er netop færdiguddannet fra Maskinmesterskolen København. Dermed har det maritime Danmark fået en helt ny uddannelse, som skal løfte niveauet blandt skibsinspektører, superintendents og vessel managers - og dermed styrke danske rederiers konkurrenceevne. 

Halvandet år efter de startede, er det første hold på ti nye Vessel Managers netop udklækket fra Maskinmesterskolen København. 21. juni fik de overrakt deres uddannelsesbeviser på Maskinmesterskolen København. 

»Det er vigtigt, når vi skal rekruttere til branchen, at kandidaterne ikke oplever, at der er blindgyder karrieremæssigt, men at man altid kan uddanne sig videre og øge sine karrieremuligheder og udvikle sig fagligt. Det er Vessel Manager-uddannelsen med til at understøtte,« siger Anne Windfeldt Trolle, direktør for Ansættelsesret, Rekruttering og Uddannelse i Danmarks Rederiforening. 

TORM har haft to medarbejdere på 1. hold af Vessel Manager-uddannelsen, og en tredje skal snart i gang.

 

Nyuddannet Vessel Manager Palle Srensen (t.v.) og formand for Maskinmestrenes Forening Per Jrgensen, som deltog ved overrkkelsen af eksamensbeviset

Nyuddannet Vessel Manager Palle Sørensen (t.v.) og formand for Maskinmestrenes Forening Per Jørgensen, som deltog ved overrækkelsen af eksamensbeviset

»Vi har allerede i løbet af uddannelsen kunnet konstatere, at de er begyndt at stille spørgsmål og komme med mange gode observationer i forhold til den måde vi arbejder på. Det har vi lært noget af. Rederibranchen er jo meget præget af traditioner og ”Sådan har vi altid gjort”, men der er brug for hele tiden at kunne justere og optimere vores processer og få bygget bedre bro mellem skibene og rederiet,« siger Nikolaj von Wartburg, Head of Vessel Management hos TORM - og tidligere sejlende maskinmester.

”Branchen mangler kvalificeret arbejdskraft, ikke mindst i land. Vi kæmper lidt om de gode medarbejdere. Derfor er Vessel Manager-uddannelsen et tiltrængt løft af kompetenceniveauet i branchen. På den måde får vi flere velkvalificerede medarbejdere til skibsinspektøropgaver og andre opgaver der kræver projektledelse. For mig at se handler Vessel Manager-uddannelsen om at få videreudviklet den maritime branche og højnet kompetencerne generelt,” siger Michael Petersen, General Manager, Head of Technical hos Ultraship, censor ved Vessel Manager-eksamen og med en fortid som sejlende maskinmester.

 

 

 

Arkiv

December 2017

Kan maritime virksomheder skabe værdi af deres digitaliseringsanstrengelser?”

Batterier kan blive de nye spidslastværker

Målet bør være 55 procent vedvarende energi i 2030

Minister til Energikonferencen 2018

To maskinmestre, klar arbejdsfordeling

Nyt netværk for maskinmestre, der arbejder med Asset Management

Fra problemløsning til pædagogisk sikkerhed

Insatech udvikler fremtidens måleløsninger

Første overdækkede renseanlæg står klart

Brug for international regulering af autonome skibe

Erhvervsudvikling på Fyn

Sig Varmeværk sænker varmeprisen med varmepumpe

Danmark har verdens bedste energisystem

ME-GI og ME-LGI dual-fuel-motorer når 100.000 driftstimer

Stort potentiale i energioptimering af skibe og bygninger