Forside » Nyheder » Nyheder 

Fokus på kvalitet og udvikling på nordisk maritim uddannelses- og forskningskonference

 

 

Nordiska Maskinbefälsfederationen (NMF), som repræsenterer ca. 30.000 maskinmestre og skibsofficerer i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island og Færøerne, var mandag vært ved en nordisk maritim uddannelses- og forskningskonference på Christiansborg i København.  

Maskinmestrene er en af de seneste års største erhvervs- og uddannelsessucceser i de nordiske lande. Der er fuld beskæftigelse, og der bliver i de kommende år uddannet endnu flere til et arbejdsmarked, der efterspørger maskinmestrenes kompetencer. 

Det fortalte Per Jørgensen, formand for Maskinmestrenes Forening, i sin velkomst til deltagerne ved den nordiske uddannelses- og forskningskonference. På konferencen blev der sat fokus på den fortsatte udvikling af den nordiske maritime sektor, den maritime sektors uddannelseskvalitet i henhold til internationale konventionskrav og forskning inden for det nordiske maritime område samt udvikling af rammebetingelser og nye muligheder for den maritime sektor i Norden, herunder det arktiske område. 

”I de nordiske lande har vi nærmest fuld beskæftigelse med en ledighed på under to procent, som vi forventer falder yderligere. Vi forventer, at den høje beskæftigelse for maskinmestre fortsætter – også når der kommer flere nyuddannede ud på arbejdsmarkedet. Flere uddannes og flere får job. Vi er derfor opmærksomme på, at en af flere udfordringer er at fastholde den høje kvalitet på uddannelserne,” sagde Per Jørgensen.

Per Jørgensen kom også ind på konklusionen i en ny rapport, der er udarbejdet som et led i Regeringens Vækstplan for Det Blå Danmark. Her fremhæves det, at de maritime virksomheder har brug for en vidensindsprøjtning for at være bedre rustet til fremtidens udfordringer. 

Fremtidens udfordringer kræver løsninger, der går på tværs af traditionelle forskningsskel. Derfor har udvalget udpeget fire vigtige fokusområder inden for maritim forskning, hvor der er behov for ny viden.

Det drejer sig om mere miljøvenlige og energieffektive maritime teknologier og systemer, effektiv operation, drift og vedligehold af skibe, optimering af transportkæder og logistik, og sikkerhed, sundhed og arbejdsmiljø i søfarten.

I rapporten anbefales det, at relevante aktører fra forsknings- og uddannelsesinstitutioner, virksomheder, brancheorganisationer, Søfartsstyrelsen med flere går sammen om at løfte opgaven.

 

 

Formand for Maskinmestrenes Forening, Per Jørgensen på talerstolen ved den maritime uddannelses- og forskningskonference på Christiansborg.

 

 

 

 

Arkiv

Marts 2018

Stærk position for maskinmestre

Vinderprojekt handler om partikelforurening i maskinrum

Udnyttelse af rejektvand får 2. plads blandt bachelorprojekter

Dansk nøglerolle i stor europæisk robotsatsning

Søndagsudflugten skal gå til fremtidens renseanlæg

Nye tider for hospitalernes maskinmestre

Maritim samarbejdsaftale med Mexico

Polare krydstogter i specialdesignet skib

USA vil dække 80 procent af øget olieefterspørgsel

EnergyLab Nordhavn vinder Energi- og miljøprisen 2018

OK-18 - Overenskomstforhandlinger for offentlige ansatte

Ny maritim driftsovervågning - på den mobile måde

Olien topper om tyve år - ifølge BP

Stena Line-færge til Frederikshavn skal sejle på batterier

ENERGINET advarer om mulig gasmangel