Forside » Nyheder » Nyheder 

Fornem akkreditering til Fredericia Maskinmesterskole

 

Som den første maritime uddannelsesinstitution i Danmark er Fredericia Maskinmesterskole blevet positivt institutionsakkrediteret.

Den positive akkreditering af Fredericia Maskinmesterskole er kulminationen pĂĄ en langstrakt indsats, der har involveret samtlige medarbejdere og en granskning af alle aspekter af maskinmesteruddannelsen samt FMS' sikring af kvalitet i uddannelsen. For skolen svarer den positive institutionsakkreditering til at fĂĄ en Michelin-stjerne.

I 2013 blev et lovforslag vedtaget, der betyder, at alle videregående uddannelsesinstitutioner skal institutionsakkrediteres, så de selv kan foretage en løbende kvalitetssikring af deres uddannelser. Når en uddannelsesinstitution skal akkrediteres, udarbejdes en akkrediteringsrapport af Danmarks Akkrediteringsinstitution i samarbejde med et uafhængigt, fagligt panel. På baggrund af denne rapport kan en institution indstilles til positiv akkreditering, hvor den endelige godkendelse vedtages af Akkrediteringsrådet.

En glad og stolt ledelse

"Som rektor på Fredericia Maskinmesterskole er jeg utrolig stolt over, at FMS som den første maritime uddannelsesinstitution nu er blevet positivt institutionsakkrediteret," siger rektor Torben Dahl.

"Det er et flot resultat som skolen har opnået. Maskinmesteruddannelsen er en anerkendt og eftertragtet uddannelse, og som formand for Maskinmestrenes Forening er det også positivt at skolerne, der udbyder uddannelsen, viser, at de har styr på kvaliteten. Selvom der uddannes flere maskinmestre end tidligere, er der fortsat stor mangel på maskinmestre, og der skal derfor uddannes endnu flere. Det må for alt i verden ikke gå ud over kvaliteten, og det er en positiv akkreditering med til at sikre," siger Maskinmestrenes Forenings formand, Per Jørgensen, som er formand i Fredericia Maskinmesterskoles bestyrelse.

"Jeg er stolt over, at Fredericia nu har en videregående uddannelsesinstitution, der er positivt institutionsakkrediteret. Det er virkelig et kvalitetsstempel at få, og det giver anerkendelse. Det er et rigtig godt tidspunkt, at Fredericia Maskinmesterskole får den positive bedømmelse. Vi vil jo rigtig gerne have flere uddannelser til byen. Det kan meget vel ske gennem samarbejder med Fredericia Maskinmesterskole, der med det flotte resultat bliver endnu mere attraktiv at samarbejde med," siger borgmester i Fredericia, Jacob Bjerregaard, som er næstformand i Fredericia Maskinmesterskoles bestyrelse.

Se mere om akkrediteringen pĂĄ www.fms.dk

 

 

 

Arkiv

Oktober 2017

Udledninger fra skibsfarten stiger

Nyt dansk-kinesisk samarbejde om overskudsvarme

14 ESVAGT-skibe i den britiske del af Nordsøen

Offshore industrien og disruption

Udfordrende arbejdsopgaver hos NLMK DanSteel A/S

Danskerne sparer 298 mio. kroner pĂĄ vand

Nyt 5G-netværk til fremtidens robotter

Maskinmesterskolen København flytter i egne lokaler

Batterier afløser generatorer om bord på offshore fartøj

Fjernvarmen kan indfri store dele af CO2-mĂĄl

Vestas og Siemens mødes: Vind-giganter i historisk samarbejde

Verdo samler kraftværk af kompetencer

Nyt energiværktøj til handels- og servicebranchen

Maskinmestre bidrager til væksten på Bornholm

Fjernvarmekunderne sparer penge