Forside » Nyheder » Nyheder 

Fornem akkreditering til Fredericia Maskinmesterskole

 

Som den første maritime uddannelsesinstitution i Danmark er Fredericia Maskinmesterskole blevet positivt institutionsakkrediteret.

Den positive akkreditering af Fredericia Maskinmesterskole er kulminationen pĂĄ en langstrakt indsats, der har involveret samtlige medarbejdere og en granskning af alle aspekter af maskinmesteruddannelsen samt FMS' sikring af kvalitet i uddannelsen. For skolen svarer den positive institutionsakkreditering til at fĂĄ en Michelin-stjerne.

I 2013 blev et lovforslag vedtaget, der betyder, at alle videregående uddannelsesinstitutioner skal institutionsakkrediteres, så de selv kan foretage en løbende kvalitetssikring af deres uddannelser. Når en uddannelsesinstitution skal akkrediteres, udarbejdes en akkrediteringsrapport af Danmarks Akkrediteringsinstitution i samarbejde med et uafhængigt, fagligt panel. På baggrund af denne rapport kan en institution indstilles til positiv akkreditering, hvor den endelige godkendelse vedtages af Akkrediteringsrådet.

En glad og stolt ledelse

"Som rektor på Fredericia Maskinmesterskole er jeg utrolig stolt over, at FMS som den første maritime uddannelsesinstitution nu er blevet positivt institutionsakkrediteret," siger rektor Torben Dahl.

"Det er et flot resultat som skolen har opnået. Maskinmesteruddannelsen er en anerkendt og eftertragtet uddannelse, og som formand for Maskinmestrenes Forening er det også positivt at skolerne, der udbyder uddannelsen, viser, at de har styr på kvaliteten. Selvom der uddannes flere maskinmestre end tidligere, er der fortsat stor mangel på maskinmestre, og der skal derfor uddannes endnu flere. Det må for alt i verden ikke gå ud over kvaliteten, og det er en positiv akkreditering med til at sikre," siger Maskinmestrenes Forenings formand, Per Jørgensen, som er formand i Fredericia Maskinmesterskoles bestyrelse.

"Jeg er stolt over, at Fredericia nu har en videregående uddannelsesinstitution, der er positivt institutionsakkrediteret. Det er virkelig et kvalitetsstempel at få, og det giver anerkendelse. Det er et rigtig godt tidspunkt, at Fredericia Maskinmesterskole får den positive bedømmelse. Vi vil jo rigtig gerne have flere uddannelser til byen. Det kan meget vel ske gennem samarbejder med Fredericia Maskinmesterskole, der med det flotte resultat bliver endnu mere attraktiv at samarbejde med," siger borgmester i Fredericia, Jacob Bjerregaard, som er næstformand i Fredericia Maskinmesterskoles bestyrelse.

Se mere om akkrediteringen pĂĄ www.fms.dk

 

 

 

Arkiv

August 2017

Mærsk sælger Maersk Oil til franske Total for 47 milliarder kroner

Russisk ordre til MAN Diesel & Turbo og AKA

Verdens største sejlskib - med dieselelektrisk hjælpemotor

Coop skifter til LED-belysning

Ansvaret skal tilbage til skibene

Indvielse af ny maskinmester-campus i Esbjerg

Alphabox skal finde motorens svageste led

Varmt spildevand muliggør stort varmepumpeanlæg

Tuco Marine leverer højtryks-spulebåd til Norge

DONG Energy sælger 50 procent af Borkum Riffgrund 2

Værdifulde råstoffer kan skabes af restprodukter

DNV GL udfører første offshore droneinspektion

Juli 2017

OSK-ShipTech A/S skriver kontrakt med Færgeselskabet Læsø

Teknologisk Institut godkendt som CEN Heat Pump KEYMARK testinstitut

Færger slår fly