Forside » Nyheder » Nyheder 

Fra problemløsning til pædagogisk sikkerhed

Maskinmester Michael Neigaard driver virksomheden S.T.O.P., som uddanner personale på institutioner og bosteder i konflikthåndtering.

 

Michael Neigaard blev maskinmester for at arbejde med fejlfinding. I dag skaber han personalesikkerhed på institutioner med voldsomme konflikter og bruger analyseværktøjerne til at finde konfliktens årsag.

Nogle gange blev Michael Neigaard truet på livet flere gange i løbet af en vagt. Den unge pige på bostedet var ustabil og udadreagerende, og pædagogen kunne vanskeligt håndtere hende i de voldsomme konflikter. Michael Neigaard skulle bare passe på pædagogen i løbet af en weekend, fordi han var en stor og stærk mand. Men så ringede bostedet igen med tilbud om flere vagter, og efterhånden blev han et fast indslag og holdepunkt i pigens liv.

I dag driver Michael Neigaard virksomheden S.T.O.P., som uddanner personale på institutioner og bosteder i at håndtere svære konflikter og situationer med voldelig adfærd.

»Jeg havde egentlig ikke tænkt mig, at jeg skulle ud at undervise i de her ting, men de har så meget brug for hjælp derude. Mange af beboerne på bostederne har overudviklede instinkter for fare. Far har måske ofte banket sine børn eller hustru, når han har været fuld, og derfor har børnene overudviklet en evne til at opdage fare lynhurtigt og finde en strategi til at overleve faderens vold. Børnene overreagerer på hændelser, som andre ville trække på skulderen over,« siger Michael Neigaard.

S.T.O.P har 75 medarbejdere tilknyttet, og de rykker ud til eksempelvis socialpsykiatriske institutioner, bosteder for udviklingshæmmede, specialskoler eller demenscentre, hvor beboerne reagerer voldsomt eller direkte truende over for personalet. Dels skaber de ro her og nu, og dels finder de ind til konflikternes årsag og arbejder forebyggende for at undgå fremtidige situationer.

Læs hele artiklen i MM12/2017 her.

 

 

 

Arkiv

Maj 2018

Nyt innovationsnetværk for energiproduktion

Wärtsilä LNGPac passerer 100 ordrer

Scandlines transporterer flere lastbiler

Vedligehold på den holistiske måde

190 års historie er ingen hindring for vækst

PRESSEMEDDELELSE - Danskere vil fjerne plast fra verdenshavene

Nordjylland skal uddanne flere maskinmestre

En rejse med vinden

Nyt bugserfartøj sejler på LNG

Robotteknologi indtager renseanlæg

Stena Line leverer markante grønne resultater

Ny maskinmesterskole på vej i Svendborg

Partikler har frit spil i maskinrummet

Drømmejobbet i første forsøg

Danmark skal sikre klimavenlig biomasse