Forside » Nyheder » Nyheder 

Fra problemløsning til pædagogisk sikkerhed

Maskinmester Michael Neigaard driver virksomheden S.T.O.P., som uddanner personale på institutioner og bosteder i konflikthåndtering.

 

Michael Neigaard blev maskinmester for at arbejde med fejlfinding. I dag skaber han personalesikkerhed på institutioner med voldsomme konflikter og bruger analyseværktøjerne til at finde konfliktens årsag.

Nogle gange blev Michael Neigaard truet på livet flere gange i løbet af en vagt. Den unge pige på bostedet var ustabil og udadreagerende, og pædagogen kunne vanskeligt håndtere hende i de voldsomme konflikter. Michael Neigaard skulle bare passe på pædagogen i løbet af en weekend, fordi han var en stor og stærk mand. Men så ringede bostedet igen med tilbud om flere vagter, og efterhånden blev han et fast indslag og holdepunkt i pigens liv.

I dag driver Michael Neigaard virksomheden S.T.O.P., som uddanner personale på institutioner og bosteder i at håndtere svære konflikter og situationer med voldelig adfærd.

»Jeg havde egentlig ikke tænkt mig, at jeg skulle ud at undervise i de her ting, men de har så meget brug for hjælp derude. Mange af beboerne på bostederne har overudviklede instinkter for fare. Far har måske ofte banket sine børn eller hustru, når han har været fuld, og derfor har børnene overudviklet en evne til at opdage fare lynhurtigt og finde en strategi til at overleve faderens vold. Børnene overreagerer på hændelser, som andre ville trække på skulderen over,« siger Michael Neigaard.

S.T.O.P har 75 medarbejdere tilknyttet, og de rykker ud til eksempelvis socialpsykiatriske institutioner, bosteder for udviklingshæmmede, specialskoler eller demenscentre, hvor beboerne reagerer voldsomt eller direkte truende over for personalet. Dels skaber de ro her og nu, og dels finder de ind til konflikternes årsag og arbejder forebyggende for at undgå fremtidige situationer.

Læs hele artiklen i MM12/2017 her.

 

 

 

Arkiv

Januar 2018

Maersk og IBM går sammen om globale blockchain-løsninger

Nyt fiberkabel til USA øger muligheden for flere datacentre

Tre kandidater til Energi- og miljøprisen 2018

Første nye maskinmestre uddannet i Esbjerg

Overkapacitet til affaldsforbrænding indtil 2025

Havn har markant betydning for Kalundborg

Danmark i robot-top-10

Fleksibelt elforbrug giver plads til flere datacentre

Danmark sætter ny rekord i vind

Fjernvarmeprisen falder - indtil videre

Varmeværker får 23 millioner kroner til store varmepumper

Stort potentiale for ny energi til droner

December 2017

Høj risiko for cyberangreb på danske virksomheder

15 mio. kr. til grønnere olie- og gasproduktion i Nordsøen

Nordhavn tester fremtidens fleksible energiløsninger