Forside » Nyheder » Nyheder 

Fra problemløsning til pædagogisk sikkerhed

Maskinmester Michael Neigaard driver virksomheden S.T.O.P., som uddanner personale på institutioner og bosteder i konflikthåndtering.

 

Michael Neigaard blev maskinmester for at arbejde med fejlfinding. I dag skaber han personalesikkerhed på institutioner med voldsomme konflikter og bruger analyseværktøjerne til at finde konfliktens årsag.

Nogle gange blev Michael Neigaard truet på livet flere gange i løbet af en vagt. Den unge pige på bostedet var ustabil og udadreagerende, og pædagogen kunne vanskeligt håndtere hende i de voldsomme konflikter. Michael Neigaard skulle bare passe på pædagogen i løbet af en weekend, fordi han var en stor og stærk mand. Men så ringede bostedet igen med tilbud om flere vagter, og efterhånden blev han et fast indslag og holdepunkt i pigens liv.

I dag driver Michael Neigaard virksomheden S.T.O.P., som uddanner personale på institutioner og bosteder i at håndtere svære konflikter og situationer med voldelig adfærd.

»Jeg havde egentlig ikke tænkt mig, at jeg skulle ud at undervise i de her ting, men de har så meget brug for hjælp derude. Mange af beboerne på bostederne har overudviklede instinkter for fare. Far har måske ofte banket sine børn eller hustru, når han har været fuld, og derfor har børnene overudviklet en evne til at opdage fare lynhurtigt og finde en strategi til at overleve faderens vold. Børnene overreagerer på hændelser, som andre ville trække på skulderen over,« siger Michael Neigaard.

S.T.O.P har 75 medarbejdere tilknyttet, og de rykker ud til eksempelvis socialpsykiatriske institutioner, bosteder for udviklingshæmmede, specialskoler eller demenscentre, hvor beboerne reagerer voldsomt eller direkte truende over for personalet. Dels skaber de ro her og nu, og dels finder de ind til konflikternes årsag og arbejder forebyggende for at undgå fremtidige situationer.

Læs hele artiklen i MM12/2017 her.

 

 

 

Arkiv

Marts 2018

Stærk position for maskinmestre

Vinderprojekt handler om partikelforurening i maskinrum

Udnyttelse af rejektvand får 2. plads blandt bachelorprojekter

Dansk nøglerolle i stor europæisk robotsatsning

Søndagsudflugten skal gå til fremtidens renseanlæg

Nye tider for hospitalernes maskinmestre

Maritim samarbejdsaftale med Mexico

Polare krydstogter i specialdesignet skib

USA vil dække 80 procent af øget olieefterspørgsel

EnergyLab Nordhavn vinder Energi- og miljøprisen 2018

OK-18 - Overenskomstforhandlinger for offentlige ansatte

Ny maritim driftsovervågning - på den mobile måde

Olien topper om tyve år - ifølge BP

Stena Line-færge til Frederikshavn skal sejle på batterier

ENERGINET advarer om mulig gasmangel