Forside » Nyheder » Nyheder 

Fra vagtgående til kraftværkschef

Kraftvarmeværket i Randers er en del af Verdo. Maskinmester Jens Ole Hougaard er kraftværkschef.

 

I 1995 blev Jens Ole Hougaard ansat som vagtgående på Randers Kraftvarmeværk. I dag er han kraftværkschef samme sted og har direkte ledelsesansvar for ti medarbejdere. 

Jens Ole Hougaard tiltrådte som vagtgående mester i kontrolrummet på Randers Kraftvarmeværk i 1995. Fra 2018 er han i forbindelse med en omorganisering indsat som kraftværkschef samme sted og skal dele den daglige ledelse med Thomas Post, som også er maskinmester og vedligeholdelseschef på kraftværket. I de forløbne 22 år har Jens Ole Hougaard varetaget en række forskellige funktioner og stillinger hos først Randers Kommunale Værker, senere hos Energi Randers og nu Verdo, som ejer og driver kraftvarmeværket i dag.

Han uddannede sig på Frederikshavn Maskinmesterskole (i dag MARTEC) – først maskinistuddannelsen og lige efter den udvidede maskinmestereksamen.

»Efter 10. klasse var jeg skoletræt og ville gerne arbejde med noget praktisk. Maskinmesteruddannelsen lød som en mulighed for at arbejde praktisk, men stadig med noget teori. Det viste sig at være den helt rigtige kombination for mig. Jeg var aspirant på både Storebæltsfærgerne og hos Thor-bryggeriet i Randers. I min første ansættelse som maskinmester var jeg ude at sejle med A.P. Møller og bagefter Aalborg Portland, som dengang havde et rederi med egne cementskibe,« fortæller Jens Ole Hougaard om starten på sin karriere, efter han blev uddannet maskinmester i 1988.

Da der kom familie og børn til, valgte han at gå i land, og efter et job hos MAN’s maskinfabrik i Frederikshavn begyndte han i 1995 på kraftvarmeværket i Randers, hvor han har været siden. 

Konvertering fra kul til biomasse

I årenes løb har Jens Ole Hougaard haft flere forskellige stillinger i virksomheden, som undervejs er gået fra at være en kommunal virksomhed til i dag at være et energiselskab med mange forskellige forretningsområder i både Danmark og udlandet.

»Jeg har haft job som sektionsleder, driftsleder og afdelingschef, inden jeg nu er blevet kraftværkschef. I dag har jeg ansvaret for produktionen på kraftvarmeværket i Randers og vores brintfabrik i Hobro. Og indtil starten af 2018 var jeg også daglig leder af kraftvarmeværket i Grenå, som nu er solgt fra,« fortæller Jens Ole Hougaard. 

Læs mere i Ledelse og uddannelse.

 

 

 

Arkiv

April 2018

Lavere elvarmeafgift er fremsynet

Her er regeringens energiudspil

MARTEC tiltræder Danmarks nye Teknologipagt

Årets Energikonference med fokus på regeringens energiudspil

Hold fast i stærkt hjemmemarked - for eksportens skyld

Skibsfarten skal halvere udledninger inden 2050

Jylland sidder på energijobs

Kun 0,003 procent berettigede klager over elforsyning

Energien bliver grønnere - nogle år endnu

Apple og Google sluger grøn energi

MARTEC i nyt samarbejde med TECHCOLLEGE

Verdens største havmølle sat i drift

El-kabel med gøgeunge-effekt

Verdens første LNG-drevne bulk carrier

VVS-autorisation for maskinmestre ved siden af jobbet