Forside » Nyheder » Nyheder 

Fyns robotklynge runder 3.200 medarbejdere

Den fynske robot- og automationsklynge vokser langt hurtigere end forventet. I dag beskæftiger den 3.200 medarbejdere - et antal virksomhederne selv forventede først at nå i 2020.
 
Robotklyngen på Fyn er vokset til 120 virksomheder med mange nye robotiværksættere. Det viser en ny rapport fra Odense Robotics, der er en del af erhvervsfremmeorganisationen Udvikling Fyn.
 
- De nye imponerende tal viser, at vi har fat i noget helt rigtigt med samarbejdet mellem erhvervsliv, forskning, uddannelse og kommunerne i Udvikling Fyn, siger Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel, og fortsætter:
 
- Udviklingen i robotklyngen går så hurtigt, at vi hele tiden skal skærpe vores ambitioner på robotområdet, fordi vores gamle mål hurtigt bliver forældede. Min klare ambition er, at vi skal huse verdens førende klynge for udvikling, produktion og anvendelse af robotter.
 

Stort vækstpotentiale

Den rivende udvikling har skabt en stor interesse fra omverdenen og derfor offentliggør Odense Robotics nu for første gang en rapport om klyngens vækst og udvikling. Rapporten tegner et billede af en ung fremadstormende klynge, hvor hele 43 % af virksomhederne er etableret efter 2010, og 50% af virksomhederne eksporterer.
 
- Vækstpotentialet er langt fra indfriet for robot- og automations-virksomhederne, siger Mikkel Christoffersen, forretningschef i Odense Robotics.
 
- Vi ser adskillige virksomheder med stærke vækstambitioner, der opererer på et globalt marked med høje vækstrater. Samtidig vokser klyngen med en masse startups, der står på tærsklen til spændende udvikling og meget store vækstmuligheder. Tallene viser med al tydelighed, at hvad angår vækst i robotvirksomhederne, har vi kun set toppen af isbjerget, siger han videre.
 

Fælles fynsk gevinst og udfordring

Zoomer man ind på tallene for arbejdskraft, er der set gennem fynske briller god grund til optimisme. Nærved 90% af medarbejdere er bosat på Fyn spredt over alle 10 kommuner. Og jobmulighederne spænder bredt: 42% har en erhvervsfaglig uddannelse, og 40% har en videregående uddannelse.
 
Tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft er dog fortsat en udfordring blandt klyngens virksomheder: 78% svarer, at det er en barriere for udvikling.
 
- Den fælles udfordring kræver en fælles indsats, siger Henrik Anker, formand for Odense Robotics advisory board og CEO i Gibotech A/S.
 
- Vi har brug for mange forskellige kompetencer, især erfarne udviklere og folk med teknisk og håndværksmæssig baggrund. Udfordringen kræver en fælles indsats at løse, og virksomhederne bærer et stort ansvar. Derfor er mit store ønske for i år, at vi virksomheder får mere fokus på de unge og begynder at tager flere lærlinge og praktikanter, så vi løbende uddanner fremtidens arbejdskraft, siger han videre.
 
Odense Robotics står bag arbejdet med at samle og styrke klyngen på tværs af virksomheder, kommuner, organisationer og uddannelsesinstitutioner. En international tiltrækningskampagne, et opkvalificeringsforløb og branding ved en global E-sport event er blot nogle af tiltagene i den målrettede rekruttering, der vil se dagens lys i 2018.
 
FĂĄ Odense Robotics Insight Report 2018 her: https://www.odenserobotics.dk/wp-content/uploads/2018/01/Odense-Robotics-Insight-Report-2018.pdf

 

 

 

Fyns robotklynge runder nu 3.200 medarbejdere og 120 virksomheder, hvilket er to ĂĄr forud for prognoserne.

 

 

 

Arkiv

Februar 2018

Danmark skal hjælpe oliestat med at blive verdens grønne duks

EUs energimål kan åbne døren for dansk erhvervsliv

ESVAGTs nyeste ERRV har fået hyre i Nordsøen

Intelligente kølecontainere forudser egne fejl

Maersk afviser mandskabsløse containerskibe

Fire nye skibe skal sejle pĂĄ metanol

Britiske ministre anklager Rusland for cyberangreb pĂĄ Maersk Line

Data sætter ekstra skub i den grønne omstilling

En fabrik lukker og en ny ĂĄbner

Stena Lines nye superfærger tager form

Mølleproducent valgt til verdens største havmøllepark

Grænseværdi for nitrat i drikkevand er under pres

Overskudsvarme anvendes til køling hos Scandlines

Som selvstændig sætter man sin egen standard

Rederierne bør gå forrest