Forside » Nyheder » Nyheder 

Genanvendelse af affald stiger

I Vejle Kommune er indsamlingen af affald til genanvendelse nu oppe pĂĽ 57 procent.

 

Indsamlingen af husholdningernes affald til genanvendelse er steget fra 40 procent i 2013 til 46 procent i 2015, viser de nyeste tal fra Miljøstyrelsen.

Den nuvĂŚrende nationale affaldsplan "Danmark uden affald" sĂŚtter mĂĽl om 50 procents genanvendelse af syv typer affald inden 2022: plastik, metal, pap, papir, glas, madaffald og trĂŚ. Her er indsamlingen til genanvendelse steget fra 27 procent i 2013 til 33 procent i 2015.

Samtidig viser de umiddelbare fremskrivninger i en endnu ikke offentliggjort evaluering af "Danmark uden affald", at Danmark nĂĽr mĂĽlene for husholdningsaffald, hvis den nuvĂŚrende tendens fortsĂŚtter.

De nye tal kommer kort tid efter, en anden rapport viser et fald pĂĽ 10 procent i priserne over fem ĂĽr pĂĽ energiudnyttelse af det ikke-genanvendelige restaffald.

Kommunerne gør det godt
Det er kommunerne og de kommunalt ejede affaldsselskaber, som har ansvaret for borgernes affald.

"Vi sørger for mere genanvendelse - og samtidig leverer vi bedre miljø og bedre priser pü affaldsenergi. Det viser, at vi gør det rigtigt godt, og at det nuvÌrende system, hvor kommunerne spiller en afgørende rolle, virker. Derfor undrer det os, at regeringen alligevel ønsker at rive hele sektoren ned til grunden og begynde forfra. Vi vil gerne diskutere, hvordan vi kan gøre det endnu bedre, men det er tydeligt, at eventuelle reformer skal bygge pü i stedet for at rive ned," siger Jacob Hartvig Simonsen, direktør i Dansk Affaldsforening - interesseorganisation for kommuner og affaldsselskaber.

"Kommunerne leverer pü genanvendelsesdagsordenen. Succesen er skabt af de ambitiøse nationale politiske mülsÌtninger kombineret med den lokale politiske styring, hvor kommunerne sammen med borgerne arbejder for at øge sorteringen og fü mere affald til genanvendelse. Det kan vi i kommunerne - men sandelig ogsü borgerne, som bliver bedre og bedre til at sortere - med rette vÌre stolte af," siger Jacob Hartvig Simonsen videre.

 

 

 

Arkiv

April 2018

Kun 0,003 procent berettigede klager over elforsyning

Energien bliver grønnere - nogle ür endnu

Apple og Google sluger grøn energi

MARTEC i nyt samarbejde med TECHCOLLEGE

Verdens største havmølle sat i drift

El-kabel med gøgeunge-effekt

Verdens første LNG-drevne bulk carrier

VVS-autorisation for maskinmestre ved siden af jobbet

Global vĂŚkst gennem uddannelse

SerEnergy leverer grønne brÌndselsceller

Har du styr pĂĽ dine kritiske mĂĽlinger?

LINDØ port of ODENSE udbygger havnen

Stor stigning i det grønne energiforbrug

Industriklynge med synergi

Lederuddannelse giver nødvendigt overblik