Forside » Nyheder » Nyheder 

Global vækst gennem uddannelse

Maskinmester René Thorhauge er i gang med Master in Management of Technology.

 

VMS Group har store vækstambitioner, og uddannelse skal være med til at bane vejen. Derfor er maskinmester og COO René Thorhauge i gang med en af landets mest krævende MBA-uddannelser.

Speederen skal trykkes i bund hos VMS Group, der blev til i sin nuværende form 1. januar 2017 som følge af en fusion mellem Vestergaard Marine Service, DT-Interlink og VMS Technology.

Offshore-koncernen, der udfører reparationer og service på motorer, propeller, gearkasser mv. for den maritime industri, har netop åbnet en ny satellitafdeling i Skagen, mens der gennem de senere år ligeledes er investeret massivt i virksomhedens værksted og kontor i Rio de Janeiro i Brasilien.

MĂĄlet er, at der skal skrues op for væksten pĂĄ det internationale marked, og i den forbindelse har COO René Thorhauge valgt at sætte sig pĂĄ skolebænken. Han er sĂĄledes startet pĂĄ Master in Management of Technology (MMT), der hvert ĂĄr gennemføres af cirka 15-20 topledere og ledelsestalenter fra nogle af landets store og mellemstore virksomheder.

»I hverdagen har jeg 120 ansatte under mig, men jeg er i kraft af min baggrund stadig dybt involveret i selve driften. Det er en hæmsko for en langsigtet vækststrategi, da jeg er sĂĄ dybt involveret i dagligdagen, at det bliver svært at se længere frem. Her skal MMT-uddannelsen hjælpe mig med at vælge de rette prioriteringer og sikre, at vi hos VMS Group i højere grad kommer til at agere frem for at reagere,« fortæller René Thorhauge, der er uddannet skibsmontør og sidenhen maskinmester, hvorefter han har gennemført flere lederuddannelser. 

 

Kandidatgrad for maskinmestre

Det var René Thorhauge, der selv tog initiativet til at starte pĂĄ en efteruddannelse, og valget faldt pĂĄ MMT af en helt særlig grund. 

»Den tekniske vinkel pĂĄ uddannelsen ligger godt til mig pĂĄ grund af min baggrund som maskinmester. Derfor var MMT et naturligt næste step for mig. Jeg sidder selv i Advisory Board pĂĄ maskinmesteruddannelsen, og jeg ser MMT som det tætteste, vi kommer pĂĄ en kandidatuddannelse for maskinmestre,« siger René Thorhauge, og fortsætter:

»Jeg er sĂĄ heldig, at jeg kan fĂĄ min uddannelse finansieret, dels gennem Den Danske Maritime Fond og dels gennem VMS Group. Jeg har bevidst valgt at investere i min og virksomhedens fremtid ved at opgradere min egen videnbank og fĂĄ nye indspark fra MMT. Det har sĂĄ betydet, at jeg i stedet har afslĂĄet løbende lønstigninger for at opspare en pose penge til efteruddannelse, da vi kan se, at det pĂĄ sigt tilfører mest værdi til organisationen.« 

Læs mere i Ledelse og uddannelse.

 

 

 

Arkiv

April 2018

Lavere elvarmeafgift er fremsynet

Her er regeringens energiudspil

MARTEC tiltræder Danmarks nye Teknologipagt

Ă…rets Energikonference med fokus pĂĄ regeringens energiudspil

Hold fast i stærkt hjemmemarked - for eksportens skyld

Skibsfarten skal halvere udledninger inden 2050

Jylland sidder pĂĄ energijobs

Kun 0,003 procent berettigede klager over elforsyning

Energien bliver grønnere - nogle år endnu

Apple og Google sluger grøn energi

MARTEC i nyt samarbejde med TECHCOLLEGE

Verdens største havmølle sat i drift

El-kabel med gøgeunge-effekt

Verdens første LNG-drevne bulk carrier

VVS-autorisation for maskinmestre ved siden af jobbet