Forside » Nyheder » Nyheder 

Green Offshore Center vil skabe tusinder af havvindmøllejob

 

Med etableringen af Green Offshore Center (GOC) i juni 2011 er Esbjerg udset til at være knudepunktet for den del af værdikæden, der udfører projektering, installation, drift og vedligehold af havvindmølleparker, fortæller stifterne i en udsendt pressemeddelelse.

Målet er på kort sigt at knytte 15 virksomheder – i 2015 40 virksomheder – sammen i et tæt strategisk samarbejde om at udnytte de kommercielle muligheder i et svimlende stort marked.
 
Alene i Nordsø-området forventes i de kommende 10 år opsat ca. 10.000 havvindmøller i projekter til flere hundrede milliarder kroner.
 
- Vi bevæger os nu ind i en meget fokuseret og forretningsorienteret proces, hvor vi etablerer et stærkt samarbejde om at udnytte mulighederne inden for offshorevind, både på det nære marked i Nordsø-området og globalt, siger direktør Tom L. Nielsen, Esbjerg Erhvervsudvikling. 
 
I de kommende år forventes i EU 150.000 nye arbejdspladser inden for offshorevind, og GOC vil med udgangspunkt i Esbjerg gå efter 20 procent af det største marked, Nordsø-området.
 
Alene inden for vedligehold ventes her 10.000 nye job, hvilket med 20 procent af Nordsø-markedet vil svare til 2.000 danske arbejdspladser. Foruden nærmarkedet vil GOC ved at knytte viden, forskning og virksomheder tæt sammen være verdens førende videncenter i sin del af værdikæden og opnå global afsætning af viden og teknologi.
 
Forskningsprojekter og nye uddannelser vil skabe 1.000 nye videnjob i hele landet i 2020. Til den tid forventes det, at der som en udløber af projektet vil være skabt mindst 50 nye virksomheder.
 
Driften af GOC, der bliver todelt med fysisk udstilling/showroom samt et internationalt viden- og innovationscenter, vil over fem år koste 60 millioner kroner.
 

Kilde: www.erhvervsbladet.dk 

 

 

 

Arkiv

August 2017

Russisk ordre til MAN Diesel & Turbo og AKA

Verdens største sejlskib - med dieselelektrisk hjælpemotor

Coop skifter til LED-belysning

Ansvaret skal tilbage til skibene

Indvielse af ny maskinmester-campus i Esbjerg

Alphabox skal finde motorens svageste led

Varmt spildevand muliggør stort varmepumpeanlæg

Tuco Marine leverer højtryks-spulebåd til Norge

DONG Energy sælger 50 procent af Borkum Riffgrund 2

Værdifulde råstoffer kan skabes af restprodukter

DNV GL udfører første offshore droneinspektion

Juli 2017

OSK-ShipTech A/S skriver kontrakt med Færgeselskabet Læsø

Teknologisk Institut godkendt som CEN Heat Pump KEYMARK testinstitut

Færger slår fly

Turboladere fra ABB om bord på Kinas største containerskibe