Forside » Nyheder » Nyheder 

Greenland Heavylift-skibe fĂĄr OCTOPUS-system

Et af de kommende nye semi-submersible tungløftskibe som skal anvende OCTOPUS-systemet.

 

ABBÂ’s OCTOPUS marine-software vil nu forbedre sikkerheden og effektiviteten af ​​fire nye semi-submersible tungløft-skibe, som ved hjælp af vejr- og last-data kan udstikke den optimale rute. Skibene, der ejes af Greenland Heavylift Holdings, skal transportere store tunge laster sĂĄsom boreplatforme og jack-up rigge. Til disse opgaver vil OCTOPUS levere en skræddersyet rute for hver sejlads, der er opdateret med friske vejrdata under hele transporten.

OCTOPUS er den maritime branches mest omfattende styringsplatform, og skibsredere kan vælge de moduler, som er mest relevante for deres operationer. I dette tilfælde vil OCTOPUS tage hensyn til de hydrodynamiske egenskaber ved fartøjet, lastparametre og skibets egne vejrprognoser for at skabe et kort, der viser den sikreste og mest effektiv rute. Oplysningerne vil give mulighed for løbende at opdatere kurs eller hastighed undervejs.

ABB vil ogsĂĄ installere sensorer til at producere realtids krængning- og bevægelsesdata for bĂĄde last og skibet selv. Disse data kan ses fra broen og i land. Denne information er afgørende for at øge sikkerheden om bord og som en indikation for ​​lastens tilstand.

Juha Koskela, administrerende direktør for ABB Marine and Ports, siger:
»OCTOPUS og tungløft-skibe går hånd-i-handske. Vores marine software er blevet et vigtigt værktøj for både officererne om bord og support teams i land«.

Dagfinn Thorsen fra Grønland Heavylift Holdings siger:
»OCTOPUS-systemet anses for at være branchens standard, når det kommer til forudsigelse og måling af bevægelserne i semi-submersible heavylift-skibe. For os var det et logisk valg at vælge OCTOPUS-teknologi til sikker og effektiv udførelse af tungløft-opgaver.«

De fire nye tungløftskibe til Greenland Heavylift bliver i øjeblikket bygget på CSBC Corporation i Taiwan, og det første skib forventes klar til drift i løbet af 2017.

 

 

 

Arkiv

Januar 2018

Fyns robotklynge runder 3.200 medarbejdere

55 nye maskinmestre dimitterer fra MARTEC

IT Sikkerhedskonference

Maersk og IBM går sammen om globale blockchain-løsninger

Nyt fiberkabel til USA øger muligheden for flere datacentre

Tre kandidater til Energi- og miljøprisen 2018

Første nye maskinmestre uddannet i Esbjerg

Overkapacitet til affaldsforbrænding indtil 2025

Havn har markant betydning for Kalundborg

Danmark i robot-top-10

Fleksibelt elforbrug giver plads til flere datacentre

Danmark sætter ny rekord i vind

Fjernvarmeprisen falder - indtil videre

Varmeværker får 23 millioner kroner til store varmepumper

Stort potentiale for ny energi til droner