Forside » Nyheder » Nyheder 

Grundfos: VĂŚr varsom med at beskatte overskudsvarmen

- Vi skal ikke tage for givet, at vi forbliver i førertrøjen. Derfor skal vi blandt andet skal sikre os, at vi med fordel kan anvende alle de vedvaren

 

I Bjerringbro ligger en af Danmarks store eksportsucceser. Virksomheden Grundfos, der er til stede i 56 lande, er en af verdens førende virksomheder inden for pumpeløsninger og vandteknologi. Her møder du en af indlÌgsholderne pü Energikonference Esbjerg 2018, senior manager Carsten Østergürd Pedersen.

Carsten Østergürd Pedersen mener, at et kommende energiforlig skal sikre, at dansk fjernvarme ogsü fremadrettet ubestridt er i førertrøjen pü omrüdet. Han peger pü, at førerpositionen er skabt gennem et klogt politisk system med büde pisk og gulerødder, og hvor forsyningernes driftsledere, tekniske afdelinger og bestyrelser har vÌret dygtige til at forfølge de politisk opstillede optimeringskrav og implementeret smarte løsninger.

- Vi skal imidlertid ikke tage for givet, at vi forbliver i førertrøjen. Derfor skal vi bl.a. skal sikre os, at vi med fordel kan anvende alle de vedvarende energikilder, der giver mening i det fremtidige fleksible fjernvarmesystem. Her skal det selvfølgelig kunne betale sig at høste og anvende overskudsvarme fra industriprocesser, datacentre, biogas og så videre. Vi skal således være meget forsigtige med at beskatte overskudsvarme, som ellers blot vil betyde, at der fortsat bliver ”fyret for fuglene”, forklarer han.

Han tilføjer, at man dog ogsü fortsat skal jagte energibesparelser og sikre en god integration med el-nettet, sü vi kan udnytte synergien pü tvÌrs af sektorer.

Danmark er i front med bĂŚredygtig fjernvarme

Ifølge Carsten Østergürd Pedersen er det af ganske stor vÌrdi for Grundfos at have et hjemmemarked som Danmark. Han oplever, at Danmark allerede i dag modtager rigtigt mange delegationer fra hele verden, som ønsker at se og lÌre, hvordan man kan drive effektive og bÌredygtige fjernvarmesystemer.

- Danmark er ganske enkelt i front indenfor bæredygtig fjernvarme, og måden vi håndterer fjernvarme bliver skrevet ind i lovgivning og politiske anbefalinger verden over. Det er enormt vigtigt for en eksportvirksomhed som Grundfos. Man kan se Danmark som et overflødighedshorn af gode fjernvarmecases, og derfor kommer folk hertil og kan se ”alle” typer af gode løsninger på under en uge, hvilket vi som virksomhed naturligvis kan udnytte, forklarer han.

Han mener, det er ekstra stærkt, at Danmark kan fortælle om bæredygtige fjernvarmeprojekter, og siger, at hvis man kan synliggøre det fremfor bare at tale om pumpeteknik, får man ”hurtigt en fod i døren hos nye og eksisterende kunder.” Carsten Østergård Pedersen udpeger især energineutrale systemer, f.eks. med anvendelse af overskudsvarme og geotermi kombineret med sæsonlagre, som oplagte emner i den forbindelse.

Meld dig til Energikonference Esbjerg 2018

Vil du møde Carsten Østergård Pedersen fra Grundfos, Jesper Frost Rasmussen, borgmester i Energimetropol Esbjerg samt energi- forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V), flere MF’ere, eksperter og Mærsk, skal du reservere den 23. april i din kalender.

Energikonference Esbjerg 2018 er arrangeret af Dansk Fjernvarme, Maskinmesterforeningen og Aalborg Universitet.

Se program og meld dig til her.

Artikel ved Maskinmestrenes Forening og Dansk Fjernvarme.

 

 

 

Arkiv

April 2018

Lavere elvarmeafgift er fremsynet

Her er regeringens energiudspil

MARTEC tiltrĂŚder Danmarks nye Teknologipagt

Årets Energikonference med fokus på regeringens energiudspil

Hold fast i stĂŚrkt hjemmemarked - for eksportens skyld

Skibsfarten skal halvere udledninger inden 2050

Jylland sidder pĂĽ energijobs

Kun 0,003 procent berettigede klager over elforsyning

Energien bliver grønnere - nogle ür endnu

Apple og Google sluger grøn energi

MARTEC i nyt samarbejde med TECHCOLLEGE

Verdens største havmølle sat i drift

El-kabel med gøgeunge-effekt

Verdens første LNG-drevne bulk carrier

VVS-autorisation for maskinmestre ved siden af jobbet