Forside » Nyheder » Nyheder 

Hent inspiration i vandsektoren

Fjernevarmebranchen kan hente inspiration i vandsektoren.

 

I en kommende ny regulering for varmesektoren, bør man skele til regulering i vindsektoren, der vil sikre resultater, samtidig med, at forbrugerbeskyttelsen bevares, mener Dansk Fjernvarmes formand Uffe Bro.

Når regeringen skal forsøge at finde politisk opbakning til forlig om forsyningsstrategien, og myndighederne efterfølgende skal udmønte aftalen, bør de i højere grad skele til den aftale, der netop er indgået på vandområdet i stedet for den udskældte regulering på el-området.

Det mener Dansk Fjernvarme, der frygter, at politikere og embedsmænd stirrer sig blinde på den lovgivning de givetvis er mest fortrolig med, og ikke den, der vil give de bedste resultater.

»Hvis det eneste værktøj, embedsmændene har, er en hammer, så ligner alt jo et søm,« siger Dansk Fjernvarmes formand Uffe Bro og fortsætter:

»Vi har over en lang årrække set, hvordan elsektoren har skældt ud på den regulering og benckmarking de er underlagt, og det mener vi er en alvorlig kritik, man bør lytte til.«

Større ligheder mellem vand og varme

I stedet for, mener Dansk Fjernvarme, er der mere ræson i at finde inspiration i den lovgivning, der omfavner vandsektoren, der også i sin natur ligner fjernvarmen mere.

»Vandsektoren ligner på mange områder fjernvarmesektoren, da vi begge servicerer vores kunder gennem større og mindre, ikke-sammenhængende net. Produktionen sker ud fra få – mange gange lokale – kilder, og størstedelen af aktiviteterne er altovervejende monopolaktiviteter,« siger Uffe Bro.

Bevar forbrugerbeskyttelsen

Organisationen mener desuden, at reguleringen for vandsektoren i højere grad, bidrager til at indfri det potentiale sektoren har, samtidig med, at man bevarer fællesskabets værdier hos de der ejer dem.

»Vandsektorloven giver både effektiviseringer samtidig med, at forbrugerbeskyttelsen sikres. Det er fundamentet for at holde udgifterne i ro til glæde for forbrugerne,« fortæller Uffe Bro, der samtidig sender en appel til politikere og myndigheder:

»Vi vil gerne være behjælpelige med at sikre, at den regulering, der vedtages for varmesektoren, bliver så smidig og effektiv som muligt. Samtidig med at vi fortsat leverer til forbrugernes tilfredshed på vores kerneopgaver,« lød det fra formanden.

 

 

 

Arkiv

Oktober 2017

Dansk energiteknologi skal indtage verdenseliten

Maskinmestre tager diplomuddannelse i vedligehold

Udledninger fra skibsfarten stiger

Nyt dansk-kinesisk samarbejde om overskudsvarme

14 ESVAGT-skibe i den britiske del af Nordsøen

Offshore industrien og disruption

Udfordrende arbejdsopgaver hos NLMK DanSteel A/S

Danskerne sparer 298 mio. kroner pĂĄ vand

Nyt 5G-netværk til fremtidens robotter

Maskinmesterskolen København flytter i egne lokaler

Batterier afløser generatorer om bord på offshore fartøj

Fjernvarmen kan indfri store dele af CO2-mĂĄl

Vestas og Siemens mødes: Vind-giganter i historisk samarbejde

Verdo samler kraftværk af kompetencer

Nyt energiværktøj til handels- og servicebranchen