Forside » Nyheder » Nyheder 

Høj risiko for cyberangreb på danske virksomheder

Hæveautomat i Ukraine som blev sat ud af funktion af NotPetya-cyberangrebet.

 

Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) vurderer, at danske virksomheder er udsat for en aktiv trussel fra hackere, som kan udsætte virksomhederne for stadig mere avancerede cyberangreb.

 

Cyberangreb står øverst på den årlige risikovurdering fra Forsvaret Efterretningstjeneste – med det officielle navn Efterretningsmæssig Risikovurdering 2017 - En aktuel vurdering af forhold i udlandet af betydning for Danmarks sikkerhed.

 

Hovedkonklusionen er, at cybertruslen mod Danmark er meget høj, og at der er tale om en vedvarende trussel. Både danske myndigheder og virksomheder er konstant udsat for forsøg på cyberspionage, især fra fremmede stater. Samtidig bliver cyberangrebene stadigt mere avancerede, ligesom der sker en spredning af avancerede hackerværktøjer til flere ikke-statslige aktører. Visse stater har desuden vist vilje til også at udføre mere offensive cyberangreb, der f.eks. har til formål at påvirke meningsdannelsen i andre lande.

 

Visse stater udfører cyberspionage mod danske virksomheder. Industrispionage via internettet er en attraktiv måde for stater at høste fordele af den viden og teknologi, som andre har brugt ressourcer på at udvikle. Fremmede stater vil derfor fortsætte med at indsamle data og stjæle intellektuel ejendom, som kan understøtte staternes økonomiske interesser eller sikre deres virksomheder fordele på det internationale marked. Truslen er derfor særligt rettet mod forskningstunge virksomheder, inden for bl.a. højteknologi, energi og medicinalindustrien, skriver FE i sin risikovurdering.

 

Der er også risiko for cyberangreb mod mål uden for Danmark. Det gælder især danske virksomheder, der er til stede i konfliktområder, hvor fremmede stater eller organiserede hackergrupper, som har evnen til at udføre alvorlige cyberangreb, har interesser, såsom i dele af Østeuropa, Mellemøsten og Sydøstasien.

 

Læs mere i FE’s Risikovurdering 2017 - En aktuel vurdering af forhold i udlandet af betydning for Danmarks sikkerhed. Kan hentes på https://fe-ddis.dk

Maskinmestrenes Forening afholder den 16. januar 2018 i samarbejde med Tryg et arrangement om cyberangreb. Læs mere og tilmeld dig HER.

 

 

 

Arkiv

Maj 2018

Nyt innovationsnetværk for energiproduktion

Wärtsilä LNGPac passerer 100 ordrer

Scandlines transporterer flere lastbiler

Vedligehold på den holistiske måde

190 års historie er ingen hindring for vækst

PRESSEMEDDELELSE - Danskere vil fjerne plast fra verdenshavene

Nordjylland skal uddanne flere maskinmestre

En rejse med vinden

Nyt bugserfartøj sejler på LNG

Robotteknologi indtager renseanlæg

Stena Line leverer markante grønne resultater

Ny maskinmesterskole på vej i Svendborg

Partikler har frit spil i maskinrummet

Drømmejobbet i første forsøg

Danmark skal sikre klimavenlig biomasse