Forside » Nyheder » Nyheder 

Høj risiko for cyberangreb på danske virksomheder

Hæveautomat i Ukraine som blev sat ud af funktion af NotPetya-cyberangrebet.

 

Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) vurderer, at danske virksomheder er udsat for en aktiv trussel fra hackere, som kan udsætte virksomhederne for stadig mere avancerede cyberangreb.

 

Cyberangreb står øverst på den årlige risikovurdering fra Forsvaret Efterretningstjeneste – med det officielle navn Efterretningsmæssig Risikovurdering 2017 - En aktuel vurdering af forhold i udlandet af betydning for Danmarks sikkerhed.

 

Hovedkonklusionen er, at cybertruslen mod Danmark er meget høj, og at der er tale om en vedvarende trussel. Både danske myndigheder og virksomheder er konstant udsat for forsøg på cyberspionage, især fra fremmede stater. Samtidig bliver cyberangrebene stadigt mere avancerede, ligesom der sker en spredning af avancerede hackerværktøjer til flere ikke-statslige aktører. Visse stater har desuden vist vilje til også at udføre mere offensive cyberangreb, der f.eks. har til formål at påvirke meningsdannelsen i andre lande.

 

Visse stater udfører cyberspionage mod danske virksomheder. Industrispionage via internettet er en attraktiv måde for stater at høste fordele af den viden og teknologi, som andre har brugt ressourcer på at udvikle. Fremmede stater vil derfor fortsætte med at indsamle data og stjæle intellektuel ejendom, som kan understøtte staternes økonomiske interesser eller sikre deres virksomheder fordele på det internationale marked. Truslen er derfor særligt rettet mod forskningstunge virksomheder, inden for bl.a. højteknologi, energi og medicinalindustrien, skriver FE i sin risikovurdering.

 

Der er også risiko for cyberangreb mod mål uden for Danmark. Det gælder især danske virksomheder, der er til stede i konfliktområder, hvor fremmede stater eller organiserede hackergrupper, som har evnen til at udføre alvorlige cyberangreb, har interesser, såsom i dele af Østeuropa, Mellemøsten og Sydøstasien.

 

Læs mere i FE’s Risikovurdering 2017 - En aktuel vurdering af forhold i udlandet af betydning for Danmarks sikkerhed. Kan hentes på https://fe-ddis.dk

Maskinmestrenes Forening afholder den 16. januar 2018 i samarbejde med Tryg et arrangement om cyberangreb. Læs mere og tilmeld dig HER.

 

 

 

Arkiv

Marts 2018

EUC Nord får fem millioner fra A.P. Møller Fonden

Projektfremvisning på MARTEC

Unikt energianlæg indvies i Brønderslev

Fra ølbrygger til ismester

Hvad ønsker en energimetropol sig i forligsgave?

Cirkulær energiforsyning i Avedøre

Stærk position for maskinmestre

Vinderprojekt handler om partikelforurening i maskinrum

Udnyttelse af rejektvand får 2. plads blandt bachelorprojekter

Dansk nøglerolle i stor europæisk robotsatsning

Søndagsudflugten skal gå til fremtidens renseanlæg

Nye tider for hospitalernes maskinmestre

Maritim samarbejdsaftale med Mexico

Polare krydstogter i specialdesignet skib

USA vil dække 80 procent af øget olieefterspørgsel