Forside » Nyheder » Nyheder 

House of Energy samler energien

Preben Birr-Pedersen, Cluster Manager for House of Energy (t.v.), og Poul Jensen, varmechef hos Brønderslev Forsyning.

 

Selvom udgangspunktet er Nordjylland, er erhvervsfremmeklyngen House of Energy for alle virksomheder, der arbejder med innovative energiløsninger til både det danske og globale marked.

400 virksomheder, heraf 300 med adresse i Nordjylland, er med i House of Energy, som er en erhvervsfremmeklynge med energiproduktion og energiforsyning som fælles udgangspunkt.

Blandt medlemmerne er produktionsvirksomheder, servicevirksomheder, forsyningsselskaber, kommuner, konsulenter, rĂĄdgivere, vidensinstitutioner og uddannelsesinstitutioner.

»Grundlæggende skal vi hjælpe virksomhederne med vækst, men der kan være mange forskellige veje til det mål. Vi kan hjælpe vores medlemmer, ikke bare med at skaffe økonomisk funding til projekter, men også med at finde ny viden eller de rigtige partnere til et samarbejde eller projekt. Vi betragter os selv som en "grøn" aktør, der arbejder for bæredygtige løsninger, men bæredygtigheden skal også være økonomisk, ellers holder det ikke i længden,« siger Preben Birr-Pedersen, Cluster Manager for House of Energy.

House of Energy er Nordjyllands største erhvervsfremmeklynge og kalder sig selv en One-Stop-Shop for sine medlemmer.

»Det betyder, at man kun behøver at henvende sig ét sted - nemlig hos House of Energy. Hvis man er pĂĄ udkig efter nye samarbejdspartnere, hjælp til at søge EU-midler eller ekspertbistand fra de førende forskere inden for en bestemt teknologi - bare for at nævne nogle fĂĄ eksempler - sĂĄ kan vi hjælpe. Hvis du er en virksomhed, der arbejder i energibranchen, skal vi kende de rigtige instanser, personer eller virksomheder, du skal i forbindelse med, nĂĄr du stĂĄr med en problemstilling, du ikke som virksomhed kan løse selv. Vi har alle slags medlemmer, lige fra den nystartede enkeltmandsvirksomhed til de helt store spillere som for eksempel Siemens og Logstor,« siger Preben Birr-Pedersen.

Nye teknologier bliver til hyldevarer

De 15 medarbejdere i sekretariatet hjælper medlemsvirksomhederne med en lang række ydelser: Projektudvikling, behovsafdækning, match-making, funding og finansiering, videndeling, ekspertbistand, deltagelse i EU-projekter, demoprojekter - foruden afholdelse af konferencer, seminarer, workshops og meget mere.

»Forenklet sagt skal vi hjælpe med at få omsat ny viden og nye teknologier til varer på hylderne - særligt når det gælder grønne energiløsninger, som er både en nordjysk og dansk spidskompetence. Vi skal også hjælpe de små og mellemstore virksomheder med at internationalisere deres markeder. Vi skal hjælpe virksomhederne med at identificere de udfordringer, kunderne har, og hvilke løsninger, de har brug for. Typisk kan små og mellemstore virksomheder ikke levere hele løsningen til en kunde, men kun en del af løsningen, og her skal de måske finde nogle partnere for at kunne levere den komplette løsning. Det hjælper vi virksomhederne med, så de kan tilbyde kunderne egentlige systemløsninger og ikke bare enkeltkomponenter,« siger Preben Birr-Pedersen.

Læs hele artiklen her.

 

"Innovation er fint, men det er først af værdi, når der er en køber i den anden ende," siger Preben Birr-Pedersen.

 

 

Arkiv

Juni 2017

Fremtidens transportmarked

EU godkender støtte til konvertering af Asnæsværket

God proces sparer energi i bygninger

Fjernvarme falder til ny rekordlav pris

Ny dansk opfindelse renser vand med sollys

MARTEC godkendt til alle GWO-kurser

Danmark bliver vært for stor international maritim konference

Søfarende med virtual reality

Danbor bliver til Norsea

Maskinmestre skal have fleksible tilbagetræknings-muligheder

Dansk-tysk aftale åbner for større handel med strøm

Maritimt vækstteam får 25 millioner kroner om bord

Fjernvarmen investerer i 900 km nye rør

Brønderslev etablerer unik energiproduktion

Genanvendelse af affald stiger