Forside » Nyheder » Nyheder 

Hvornår kommer robot-butleren?

Anvendelsen af robotter og automation er en forudsætning for at bevare store dele af fremstillingsindustrien, mener Kurt Nielsen.

 

Det varer formentlig ikke så mange år, før robot-butleren kommer. I hvert fald er robotter allerede ved at overtage kedsommelige og opslidende opgaver som græsslåning og støvsugning. Robotter giver øget kvalitet, øget produktivitet og bedre konkurrenceevne, sagde Kurt Nielsen, centerchef på Teknologisk Institut på årets Ajour.

»Fremtiden er spændende. Det er stadig en branche, som på mange måder er i sin vorden. Så det er spændende at se, hvad det er for nogle steder, vi kommer til at se de her robotter. Vi er et stykke fra robot-butleren, der kan tage opvasken derhjemme. Men de kan jo allerede slå græs og støvsuge, så de er godt i gang,« sagde Kurt Nielsen.

Ifølge Kurt Nielsen vinder robotter stadigt større indpas i danske industrivirksomheder, selv om væksten ikke er lige så stor som i andre lande. Men fortsat produktion i Danmark er afhængig af flere robotter.

»Det her er et område, hvor perspektiverne er store, fordi de kan gå ind og tage nogle af de opgaver, som i dag er gentagende og nedslidende. Der er også opgaver, der kan løses af robotter, som gør at vi kan lave mere avancerede produkter.«


 

 

 

Arkiv

Maj 2018

Nyt innovationsnetværk for energiproduktion

Wärtsilä LNGPac passerer 100 ordrer

Scandlines transporterer flere lastbiler

Vedligehold på den holistiske måde

190 års historie er ingen hindring for vækst

PRESSEMEDDELELSE - Danskere vil fjerne plast fra verdenshavene

Nordjylland skal uddanne flere maskinmestre

En rejse med vinden

Nyt bugserfartøj sejler på LNG

Robotteknologi indtager renseanlæg

Stena Line leverer markante grønne resultater

Ny maskinmesterskole på vej i Svendborg

Partikler har frit spil i maskinrummet

Drømmejobbet i første forsøg

Danmark skal sikre klimavenlig biomasse