Forside » Nyheder » Nyheder 

Indvielse af ny maskinmester-campus i Esbjerg

Torben Dahl, rektor pĂĄ Fredericia Maskinmesterskole Esbjerg.

 

1. september indvies Fredericia Maskinmesterskoles campus i Esbjerg, hvor 200 studerende er i gang med maskinmesteruddannelsen. Alle kommer fra det sydvestlige Jylland, og om to ĂĄr forventes 300 studerende.

Selv om de første studerende begyndte på den genopstandne maskinmesteruddannelse i Esbjerg allerede i august 2014, er det først 1. september 2017, at Fredericia Maskinmesterskole Esbjerg officielt indvies.

Rektor Torben Dahl understreger, at det ikke er Esbjerg Maskinmesterskole, men maskinmesteruddannelsen, der er genopstĂĄet i Esbjerg - som en afdeling af Fredericia Maskinmesterskole.

»Med den historik maskinmesteruddannelsen har i Esbjerg, kan jeg godt forstå, hvis nogen tror, det er skolen, som er genetableret, fordi der i 40 år var en maskinmesterskole i Esbjerg. Men det er Fredericia Maskinmesterskole, som nu har etableret en campus i Esbjerg,« siger han.

Torben Dahl er overbevist om, at hvis ikke uddannelsen var genetableret i Esbjerg, ville mange af de 200 studerende ikke have læst til maskinmester.

»Vi kan se, at alle de studerende på uddannelsen i Esbjerg kommer fra det sydvestlige hjørne af Jylland. Samtidig kan vi konstatere, at vi holder skansen med studerende i Fredericia, så det er altså netto 200 ekstra studerende på uddannelsen, vi ikke havde før, og som alle kommer fra samme region. For mig er det en klar indikation på, at den genetablerede uddannelse i Esbjerg har fået fat i mange studerende, som ellers ikke ville have taget uddannelsen,« siger Torben Dahl.

50 års jubilæum for tidligere skole

Maskinmesteruddannelsen i Esbjerg er blevet taget godt imod af lokalsamfundet, og der er ikke problemer med at skaffe praktikpladser til de studerende.

»Selv om den lave oliepris har påvirket Esbjergs offshorebranche, er der stadig en enorm efterspørgsel på teknisk arbejdskraft, og vi oplever ikke nævneværdige problemer med at skaffe maskinmesterstuderende i praktik. Erhvervslivet mangler generelt teknisk arbejdskraft, hvilket den meget lave ledighed for maskinmestre også viser,« siger Torben Dahl.

I 2017 er det 50 år siden, at Esbjerg Maskinmesterskole blev bygget - i 1967. Da skolen lukkede i 2004, blev bygningerne udlejet til Semco Maritime. I 2014 fik Fredericia Maskinmesterskole opgaven med at genetablere uddannelsen i Esbjerg, og samtidig var Semco Marine i gang med opførelsen af et nyt hovedkvarter på Esbjerg Havn. Nu har den genopstandne maskinmesteruddannelse i Esbjerg overtaget alle 6.000 kvadratmeter på den tidligere skoles gamle adresse, så der er plads til både værkstedskole og teoridelen af maskinmesteruddannelsen.

»1. september fejrer vi både 50-års-jubilæet for opførelsen af maskinmesterskolen på Niels Bohrs Vej 3, og at den nye campus nu står helt klar og færdigbygget, så alle vores undervisningsfaciliteter er på plads og klar til brug,« fortæller Torben Dahl.

Læs hele artiklen her.

 

 

 

 

Arkiv

Marts 2018

EUC Nord får fem millioner fra A.P. Møller Fonden

Projektfremvisning pĂĄ MARTEC

Unikt energianlæg indvies i Brønderslev

Fra ølbrygger til ismester

Hvad ønsker en energimetropol sig i forligsgave?

Cirkulær energiforsyning i Avedøre

Stærk position for maskinmestre

Vinderprojekt handler om partikelforurening i maskinrum

Udnyttelse af rejektvand fĂĄr 2. plads blandt bachelorprojekter

Dansk nøglerolle i stor europæisk robotsatsning

Søndagsudflugten skal gå til fremtidens renseanlæg

Nye tider for hospitalernes maskinmestre

Maritim samarbejdsaftale med Mexico

Polare krydstogter i specialdesignet skib

USA vil dække 80 procent af øget olieefterspørgsel