Forside » Nyheder » Nyheder 

Insatech udvikler fremtidens måleløsninger

Project Manager Hans-Erik Mahnfeldt (t.v.) og General Manager Kristian Nielsen ved en Coriolis masseflowmåler fra Yokogawa.

 

Insatech blev etableret af en maskinmester og er i dag en førende virksomhed inden for avancerede måleløsninger til fødevare-, energi-, og marineindustrien, farmaceutisk produktion og olie/gas-sektoren.

 

Hos Insatech er hver femte medarbejder maskinmester. Ud af de godt 70 medarbejdere er 16 maskinmestre.

 

»Det skyldes formentlig, at vores løsninger ligger rigtig godt til maskinmestrenes brede faglige udgangspunkt, hvor der er brug for hele spektret af teknisk indsigt inden for el, mekanik, hydraulik og termodynamik og projektledelse,« siger Kristian Nielsen, maskinmester og General Manager for Marine Group hos Insatech.

 

Faktisk er Insatech etableret af en maskinmester, nemlig Alan Christoffersen, der i 1989 søsatte virksomheden som en handelsvirksomhed, der importerede måle- og kalibreringsudstyr.

 

»Insatech er startet som en forhandler af løsninger til måling og kalibrering, men i dag er vi en virksomhed, som har en meget stor del af vores omsætning på egne udviklede løsninger, som omfatter dataopsamling og analyseværktøjer baseret på vores egne algoritmer siger Jacob Møller, adm. direktør siden 2016.

 

»I dag kan vi ikke bare sælge komponenter. Kunderne forventer og kræver, at vi som leverandører kan tage et meget større ansvar på os. De vil have hele løsninger, ofte turn-key løsninger, og det stiller selvfølgelig meget større krav til os. Vi kan ikke bare plukke en komponent ned fra hylden og sende til kunden. Nu er det meget større projekter, vi bliver kastet ud i, men det gør os også til en meget mere interessant arbejdsplads for blandt andet maskinmestre,« siger Jacob Møller videre.

 

Stort maritimt marked

Insatech har været en del af Addtech-koncernen siden 2005 og har i årenes løb fået flere forretningsaktiviteter: Der er stadig komponentsalg, som var virksomhedens udgangspunkt. Der er en serviceorganisation, som rykker ud og hjælper kunder med service, vedligehold og reparationer. Og endelig foregår der en udvikling af helt nye løsninger, hvor mange forskellige tekniske kompetencer hos medarbejderne inddrages.

Der er en udviklingsafdeling, som bl.a. udvikler og programmerer nye softwareløsninger til dataopsamling, kalibrering og analyse ved hjælp af algoritmer. Maskinmestrene hos Insatech har mange forskellige roller, herunder både salg, projektledelse, udvikling og service.

 

Læs hele artiklen i MM12/2017 her.

 

 

 

Arkiv

Januar 2018

Maersk og IBM går sammen om globale blockchain-løsninger

Nyt fiberkabel til USA øger muligheden for flere datacentre

Tre kandidater til Energi- og miljøprisen 2018

Første nye maskinmestre uddannet i Esbjerg

Overkapacitet til affaldsforbrænding indtil 2025

Havn har markant betydning for Kalundborg

Danmark i robot-top-10

Fleksibelt elforbrug giver plads til flere datacentre

Danmark sætter ny rekord i vind

Fjernvarmeprisen falder - indtil videre

Varmeværker får 23 millioner kroner til store varmepumper

Stort potentiale for ny energi til droner

December 2017

Høj risiko for cyberangreb på danske virksomheder

15 mio. kr. til grønnere olie- og gasproduktion i Nordsøen

Nordhavn tester fremtidens fleksible energiløsninger