Forside » Nyheder » Nyheder 

Insatech udvikler fremtidens måleløsninger

Project Manager Hans-Erik Mahnfeldt (t.v.) og General Manager Kristian Nielsen ved en Coriolis masseflowmåler fra Yokogawa.

 

Insatech blev etableret af en maskinmester og er i dag en førende virksomhed inden for avancerede måleløsninger til fødevare-, energi-, og marineindustrien, farmaceutisk produktion og olie/gas-sektoren.

 

Hos Insatech er hver femte medarbejder maskinmester. Ud af de godt 70 medarbejdere er 16 maskinmestre.

 

»Det skyldes formentlig, at vores løsninger ligger rigtig godt til maskinmestrenes brede faglige udgangspunkt, hvor der er brug for hele spektret af teknisk indsigt inden for el, mekanik, hydraulik og termodynamik og projektledelse,« siger Kristian Nielsen, maskinmester og General Manager for Marine Group hos Insatech.

 

Faktisk er Insatech etableret af en maskinmester, nemlig Alan Christoffersen, der i 1989 søsatte virksomheden som en handelsvirksomhed, der importerede måle- og kalibreringsudstyr.

 

»Insatech er startet som en forhandler af løsninger til måling og kalibrering, men i dag er vi en virksomhed, som har en meget stor del af vores omsætning på egne udviklede løsninger, som omfatter dataopsamling og analyseværktøjer baseret på vores egne algoritmer siger Jacob Møller, adm. direktør siden 2016.

 

»I dag kan vi ikke bare sælge komponenter. Kunderne forventer og kræver, at vi som leverandører kan tage et meget større ansvar på os. De vil have hele løsninger, ofte turn-key løsninger, og det stiller selvfølgelig meget større krav til os. Vi kan ikke bare plukke en komponent ned fra hylden og sende til kunden. Nu er det meget større projekter, vi bliver kastet ud i, men det gør os også til en meget mere interessant arbejdsplads for blandt andet maskinmestre,« siger Jacob Møller videre.

 

Stort maritimt marked

Insatech har været en del af Addtech-koncernen siden 2005 og har i årenes løb fået flere forretningsaktiviteter: Der er stadig komponentsalg, som var virksomhedens udgangspunkt. Der er en serviceorganisation, som rykker ud og hjælper kunder med service, vedligehold og reparationer. Og endelig foregår der en udvikling af helt nye løsninger, hvor mange forskellige tekniske kompetencer hos medarbejderne inddrages.

Der er en udviklingsafdeling, som bl.a. udvikler og programmerer nye softwareløsninger til dataopsamling, kalibrering og analyse ved hjælp af algoritmer. Maskinmestrene hos Insatech har mange forskellige roller, herunder både salg, projektledelse, udvikling og service.

 

Læs hele artiklen i MM12/2017 her.

 

 

 

Arkiv

Marts 2018

Stærk position for maskinmestre

Vinderprojekt handler om partikelforurening i maskinrum

Udnyttelse af rejektvand får 2. plads blandt bachelorprojekter

Dansk nøglerolle i stor europæisk robotsatsning

Søndagsudflugten skal gå til fremtidens renseanlæg

Nye tider for hospitalernes maskinmestre

Maritim samarbejdsaftale med Mexico

Polare krydstogter i specialdesignet skib

USA vil dække 80 procent af øget olieefterspørgsel

EnergyLab Nordhavn vinder Energi- og miljøprisen 2018

OK-18 - Overenskomstforhandlinger for offentlige ansatte

Ny maritim driftsovervågning - på den mobile måde

Olien topper om tyve år - ifølge BP

Stena Line-færge til Frederikshavn skal sejle på batterier

ENERGINET advarer om mulig gasmangel