Forside » Nyheder » Nyheder 

Kabel til Storbritannien vil blive en stor gevinst

- Med investeringer i nye kabler tager vi et vigtigt skridt mod et mere sammenhĂŚngende europĂŚisk energisystem, siger Troel Ranis, DI.

 

Viking Link, som skal transportere strøm mellem Danmark og Storbritannien, vil blive en stor gevinst for den grønne omstilling og for forsyningssikkerheden i Nordeuropa, mener DI.

 

Viking Link vil blive verdens lÌngste elektriske kabel. Det vil kunne transportere 1.400 MW strøm, hvilket svarer til en tredjedel af det gennemsnitlige danske elforbrug. Kablet vil blive omkring 750 km langt. Heraf vil de 630 km ligge pü bunden af Nordsøen.

 

- Med kablet ĂĽbner et helt nyt marked for elektricitet. Prisen pĂĽ elektricitet er højere i Storbritannien end i Danmark. Derfor vil vi fĂĽ en højere pris for vores grønne strøm, end vi kan fĂĽ i dag. Det sĂŚnker behovet for støtte og styrker den grønne omstilling i Danmark, siger Troels Ranis, branchedirektør i DI Energi.

 

Beregninger viser, at Viking Link vil give et samfundsøkonomisk overskud pü op mod 4,7 milliarder kroner i kablets levetid.

 

Kablet vil forbinde havvindmølleparkerne pü den britiske og danske side af Nordsøen og skabe en øget forsyningssikkerhed.

 

- I de perioder, hvor der er mangel pĂĽ strøm pĂĽ det nordiske marked, vil vi kunne importere strøm fra Storbritannien. Forbindelsen vil altsĂĽ vĂŚre med til at sikre, at vi har stabile forsyninger af grøn strøm pĂĽ alle tider af døgnet ĂĽret rundt, siger Troels Ranis.

 

Viking Link ventes at føre til let forhøjede priser for elektricitet pü spotmarkedet. Til gengÌld vil forbrugerne slippe med lavere nettariffer. Prisen for at etablere kablet og de nødvendige forbedringer pü land er beregnet til 11 milliarder kroner.

 

DI har lĂŚnge efterlyst investeringer i mere infrastruktur pĂĽ tvĂŚrs af grĂŚnser.

- Med investeringer i nye kabler tager vi et vigtigt skridt mod et mere sammenhĂŚngende europĂŚisk energisystem. Det vil skabe øget konkurrence og sikre en effektiv grøn omstilling, hvor vi kan integrere store mĂŚngder vedvarende energi, siger Troels Ranis.

 

 

 

Arkiv

April 2018

Jylland sidder pĂĽ energijobs

Kun 0,003 procent berettigede klager over elforsyning

Energien bliver grønnere - nogle ür endnu

Apple og Google sluger grøn energi

MARTEC i nyt samarbejde med TECHCOLLEGE

Verdens største havmølle sat i drift

El-kabel med gøgeunge-effekt

Verdens første LNG-drevne bulk carrier

VVS-autorisation for maskinmestre ved siden af jobbet

Global vĂŚkst gennem uddannelse

SerEnergy leverer grønne brÌndselsceller

Har du styr pĂĽ dine kritiske mĂĽlinger?

LINDØ port of ODENSE udbygger havnen

Stor stigning i det grønne energiforbrug

Industriklynge med synergi