Forside » Nyheder » Nyheder 

Kalundborg udvider med Ny Vesthavn

Kalundborg Havn udvides nu med 330.000 kvadratmeter og 500 meter kaj - under navnet Ny Vesthavn.

 

Første sten i byggeriet af et 330.000 kvadratmeter stort, nyt havneomrüde i Kalundborg Havn er nu kastet fra borde i Kalundborg Fjord. Opførelsen af Ny Vesthavn er dermed i gang.

 
Den allerførste sten i byggeriet af Ny Vesthavn er kastet over rÌlingen og ned i Kalundborg Fjord lige pü det sted, hvor Kalundborgs helt nye havneomrüde om et par ür skal stü fÌrdigt.
 
"Det er en stor dag for Kalundborg, og jeg er helt tryg ved i dag at have igangsat havneudvidelsen, som vil skabe nye arbejdspladser, styrke erhvervsklyngen og øge bosÌtning til gavn for hele kommunen," sagde Kalundborgs borgmester Martin Damm, da stenen blev kastet over borde.
 
Ny Vesthavn kommer i første omgang til at tÌlle 330.000 kvadratmeter, der blandt andet skal rumme containerterminal og 500 meter løbende kaj ud til havnebassinets 15 meter dybe vand. Faciliteterne giver blandt andet gunstige betingelser for havnebrugende virksomheder og krydstogtrederier, og Kalundborg Havn betragter da ogsü havneudvidelsen som en direkte investering i fremtiden.
 
"I dag har vi lagt den første sten i et nødvendigt fundament, for at havnen og den omkringliggende erhvervsklynge kan fortsÌtte med at bidrage aktivt til erhvervs-, beskÌftigelses-, og krydstogtudviklingen. Hvis nye havnebrugende virksomheder skal etablere sig, og hvis Kalundborg skal vÌre attraktiv for fremtidens store krydstogtskibe, har vi brug for mere plads. Derfor er det pü alle müder et kvantespring, vi nu har taget," sagde bestyrelsesformand Jakob Beck Jensen, da stenen var plumpet til søs.
 
Opførelsen af havneomrüdet deler sig i to entrepriser, hvor den ene gÌlder byggeriet pü land, mens den anden alene omfatter uddybningsarbejdet pü vandet.
"Et kÌmpe planmÌssigt arbejde overgür nu til konkret udførelse og senere idriftsÌtning. Sü i dag er vi meget glade," lød det fra havnedirektør Bent Rasmussen.
 
Kalundborg Havn forventer havneudvidelsen fĂŚrdig i februar 2019.
 
OM NY VESTHAVN

  • Ny Vesthavn placeres pĂĽ den sydlige side af Kalundborg Fjord, vest for AsnĂŚsvĂŚrket.
  • Det samlede areal omfatter 330.000 kvadratmeter.
  • Ny Vesthavn etableres pĂĽ ca. 200.000 kvadratmeter eksisterende land og resten - 130.000 - af de 330.000 kvadratmeter inddĂŚmmes pĂĽ søomrĂĽdet.
  • Der etableres en 500 meter lang kaj.
  • Vanddybden bliver 15 meter, og dermed bliver Kalundborg Havn den eneste havn pĂĽ SjĂŚlland, som kan tilbyde dybt vand ved kaj lige ved T-ruten, som er dybvandsruten, der forbinder Østersøen og Nordsøen.
  • Af de 330.000 kvadratmeter er der afsat 50.000 kvadratmeter til Kalundborg Container Terminal.

 

 

 

Arkiv

April 2018

Kun 0,003 procent berettigede klager over elforsyning

Energien bliver grønnere - nogle ür endnu

Apple og Google sluger grøn energi

MARTEC i nyt samarbejde med TECHCOLLEGE

Verdens største havmølle sat i drift

El-kabel med gøgeunge-effekt

Verdens første LNG-drevne bulk carrier

VVS-autorisation for maskinmestre ved siden af jobbet

Global vĂŚkst gennem uddannelse

SerEnergy leverer grønne brÌndselsceller

Har du styr pĂĽ dine kritiske mĂĽlinger?

LINDØ port of ODENSE udbygger havnen

Stor stigning i det grønne energiforbrug

Industriklynge med synergi

Lederuddannelse giver nødvendigt overblik