Forside » Nyheder » Nyheder 

Konference om fremtidens maritime kompetencer

Knap 100 deltog på konferencen på Hotel Svendborg.

 

Hvilke kompetencer har Det Blå Danmark behov for i fremtiden? Hvordan sikrer vi, at medarbejderne er rustet til de behov, der vil være om fem år? Hvad driver væksten, og hvem har ansvaret for udviklingen af fremtidens maritime erhverv?

Det var der mange bud på i Svendborg i dag på MARCOMP 2018 konferencen, hvor knap 100 repræsentanter fra de maritime erhverv, uddannelsesinstitutioner og organisationer havde sat hinanden i stævne for at diskutere disse emner.

Konferencen satte de unge og Det Blå Danmarks fremtid i fokus i forsøget på at finde svar på fremtidens behov.

Blandt oplægsholderne kunne man møde repræsentanter fra det Blå Danmark og fra de studerende. Der var også inspiration at hente fra Sundhedsvæsenet, hvor fremskridt har været båret af digitalisering. Direktør Claus Rehfeld fra Health Innovation Institute kunne inspirere Det Blå Danmark med Sundhedsvæsenets erfaringer, herunder med sundhedsplatformen og kunstig intelligens.

En branche i konkurrence

Konferencen gav god inspiration til at det Blå Danmark kan indstille sig på forandringer, både som rederier, leverandører, myndigheder og uddannelsesinstitutioner. Branchen er inde i en hård konkurrence - ikke mindst da den skal tilpasse sig en ny generation med et karrierefokus, der konstant er på udkig efter den næste store mulighed. Deltagere blev også præsenteret for stemmerne fra fremtiden selv - de unge - der fik mulighed for, at være med til at forme fremtidens maritime uddannelser.

MARCOMP 2018 er opstået i et tæt samarbejde mellem en række organisationer, uddannelsesinstitutioner og virksomheder indenfor Det Blå Danmark - og har modtaget støtte fra Fonden for Fynske Bank og Svendborg Kommune.

 

 

 

Arkiv

April 2018

Kun 0,003 procent berettigede klager over elforsyning

Energien bliver grønnere - nogle år endnu

Apple og Google sluger grøn energi

MARTEC i nyt samarbejde med TECHCOLLEGE

Verdens største havmølle sat i drift

El-kabel med gøgeunge-effekt

Verdens første LNG-drevne bulk carrier

VVS-autorisation for maskinmestre ved siden af jobbet

Global vækst gennem uddannelse

SerEnergy leverer grønne brændselsceller

Har du styr på dine kritiske målinger?

LINDØ port of ODENSE udbygger havnen

Stor stigning i det grønne energiforbrug

Industriklynge med synergi

Lederuddannelse giver nødvendigt overblik