Forside » Nyheder » Nyheder 

Konference om fremtidens maritime kompetencer

Knap 100 deltog på konferencen på Hotel Svendborg.

 

Hvilke kompetencer har Det Blå Danmark behov for i fremtiden? Hvordan sikrer vi, at medarbejderne er rustet til de behov, der vil være om fem år? Hvad driver væksten, og hvem har ansvaret for udviklingen af fremtidens maritime erhverv?

Det var der mange bud på i Svendborg i dag på MARCOMP 2018 konferencen, hvor knap 100 repræsentanter fra de maritime erhverv, uddannelsesinstitutioner og organisationer havde sat hinanden i stævne for at diskutere disse emner.

Konferencen satte de unge og Det Blå Danmarks fremtid i fokus i forsøget på at finde svar på fremtidens behov.

Blandt oplægsholderne kunne man møde repræsentanter fra det Blå Danmark og fra de studerende. Der var også inspiration at hente fra Sundhedsvæsenet, hvor fremskridt har været båret af digitalisering. Direktør Claus Rehfeld fra Health Innovation Institute kunne inspirere Det Blå Danmark med Sundhedsvæsenets erfaringer, herunder med sundhedsplatformen og kunstig intelligens.

En branche i konkurrence

Konferencen gav god inspiration til at det Blå Danmark kan indstille sig på forandringer, både som rederier, leverandører, myndigheder og uddannelsesinstitutioner. Branchen er inde i en hård konkurrence - ikke mindst da den skal tilpasse sig en ny generation med et karrierefokus, der konstant er på udkig efter den næste store mulighed. Deltagere blev også præsenteret for stemmerne fra fremtiden selv - de unge - der fik mulighed for, at være med til at forme fremtidens maritime uddannelser.

MARCOMP 2018 er opstået i et tæt samarbejde mellem en række organisationer, uddannelsesinstitutioner og virksomheder indenfor Det Blå Danmark - og har modtaget støtte fra Fonden for Fynske Bank og Svendborg Kommune.

 

 

 

Arkiv

Februar 2018

Danmark skal hjælpe oliestat med at blive verdens grønne duks

EUs energimål kan åbne døren for dansk erhvervsliv

ESVAGTs nyeste ERRV har fået hyre i Nordsøen

Intelligente kølecontainere forudser egne fejl

Maersk afviser mandskabsløse containerskibe

Fire nye skibe skal sejle på metanol

Britiske ministre anklager Rusland for cyberangreb på Maersk Line

Data sætter ekstra skub i den grønne omstilling

En fabrik lukker og en ny åbner

Stena Lines nye superfærger tager form

Mølleproducent valgt til verdens største havmøllepark

Grænseværdi for nitrat i drikkevand er under pres

Overskudsvarme anvendes til køling hos Scandlines

Som selvstændig sætter man sin egen standard

Rederierne bør gå forrest