Forside » Nyheder » Nyheder 

Kraftvarmeværk i Ribe tester ny smart kommunikation

 

Forsknings- og udviklingsprojektet CHPCOM er slut, men resultaterne lever videre. Ribe Fjernvarme bliver det første kraftvarmeværk, der tester en kommerciel løsning baseret på den internationale standard IEC 61850.

Alle Danmarks knap 500 kraftvarmeværker er udstyret med adskillige bokse, sĂĄ de kan kommunikere med deres lokale elnetselskab, og deres balanceansvarlige virksomhed. I regi af forskning- og udviklingsprojektet CHPCOM (Combined Heat and Power Communication) er der udviklet en standardiseret løsning, der automatiserer udvekslingen af data i én boks og dermed gør livet lettere for kraftvarmeværkerne.

Projektets løsning er testet af i samarbejde med syv kraftvarmeværker – blandt andre værkerne i Brædstrup og Ribe - og ifølge projektleder, civilingeniør Philip Douglass fra Dansk Energi Forskning & Udvikling fungerer udstyret tilfredsstillende både teknisk og it-sikkerhedsmæssigt. Når kraftvarmeværkerne skal kommunikere over internettet, er det afgørende, at it-sikkerheden er i top.

»Vi er blandt de første i verden, der har testet det her, og vi er tæt pĂĄ at have et produkt, der kan fungere under kommercielle omstændigheder bĂĄde i Danmark og i udlandet,« siger Philip Douglass og tilføjer, at udgangspunktet for den nye platform er den internationale standard IEC 61850. 

Test af hybridløsning

Netop denne standard er vigtig – og udgangspunktet for et nyt produkt, der snart bliver lanceret af firmaet FlexGrid. Bag det står it-virksomheden EURISCO fra Odense, der er en af deltagerne i CHPCOM. Første kommercielle kunde for FlexGrid er Ribe Fjernvarme:

 

»Systemet er ved at blive installeret og integreret med kraftvarmeværkets SCADA-system og dermed data fra driften,« fortæller administrerende direktør Claus Amtrup Andersen fra EURISCO, hvis certificerede data gateway (CDG) dels peger ind mod værkets egne, beskyttede data (CDG Server) og ud mod værkets samarbejdspartnere (CDG Client).
 
Læs mere her

 

 

 

Arkiv

Oktober 2017

Udfordrende arbejdsopgaver hos NLMK DanSteel A/S

Danskerne sparer 298 mio. kroner pĂĄ vand

Nyt 5G-netværk til fremtidens robotter

Maskinmesterskolen København flytter i egne lokaler

Batterier afløser generatorer om bord på offshore fartøj

Fjernvarmen kan indfri store dele af CO2-mĂĄl

Vestas og Siemens mødes: Vind-giganter i historisk samarbejde

Verdo samler kraftværk af kompetencer

Nyt energiværktøj til handels- og servicebranchen

Maskinmestre bidrager til væksten på Bornholm

Fjernvarmekunderne sparer penge

Kalundborg udvider med Ny Vesthavn

M/F Berlin tester helikopterplatform

Offshore industrien samles om synergien

Bygningers opførelse er mere miljøbelastende end drift