Forside » Nyheder » Nyheder 

Kraftvarmeværk i Ribe tester ny smart kommunikation

 

Forsknings- og udviklingsprojektet CHPCOM er slut, men resultaterne lever videre. Ribe Fjernvarme bliver det første kraftvarmeværk, der tester en kommerciel løsning baseret på den internationale standard IEC 61850.

Alle Danmarks knap 500 kraftvarmeværker er udstyret med adskillige bokse, sĂĄ de kan kommunikere med deres lokale elnetselskab, og deres balanceansvarlige virksomhed. I regi af forskning- og udviklingsprojektet CHPCOM (Combined Heat and Power Communication) er der udviklet en standardiseret løsning, der automatiserer udvekslingen af data i én boks og dermed gør livet lettere for kraftvarmeværkerne.

Projektets løsning er testet af i samarbejde med syv kraftvarmeværker – blandt andre værkerne i Brædstrup og Ribe - og ifølge projektleder, civilingeniør Philip Douglass fra Dansk Energi Forskning & Udvikling fungerer udstyret tilfredsstillende både teknisk og it-sikkerhedsmæssigt. Når kraftvarmeværkerne skal kommunikere over internettet, er det afgørende, at it-sikkerheden er i top.

»Vi er blandt de første i verden, der har testet det her, og vi er tæt pĂĄ at have et produkt, der kan fungere under kommercielle omstændigheder bĂĄde i Danmark og i udlandet,« siger Philip Douglass og tilføjer, at udgangspunktet for den nye platform er den internationale standard IEC 61850. 

Test af hybridløsning

Netop denne standard er vigtig – og udgangspunktet for et nyt produkt, der snart bliver lanceret af firmaet FlexGrid. Bag det står it-virksomheden EURISCO fra Odense, der er en af deltagerne i CHPCOM. Første kommercielle kunde for FlexGrid er Ribe Fjernvarme:

 

»Systemet er ved at blive installeret og integreret med kraftvarmeværkets SCADA-system og dermed data fra driften,« fortæller administrerende direktør Claus Amtrup Andersen fra EURISCO, hvis certificerede data gateway (CDG) dels peger ind mod værkets egne, beskyttede data (CDG Server) og ud mod værkets samarbejdspartnere (CDG Client).
 
Læs mere her

 

 

 

Arkiv

Juni 2017

Danbor bliver til Norsea

Maskinmestre skal have fleksible tilbagetræknings-muligheder

Dansk-tysk aftale åbner for større handel med strøm

Maritimt vækstteam får 25 millioner kroner om bord

Fjernvarmen investerer i 900 km nye rør

Brønderslev etablerer unik energiproduktion

Genanvendelse af affald stiger

Scandlines tager innovativt rensningsanlæg i brug

Ny etableringsstøtte til varmepumper

Mere kold luft i København

Projektleder for energibesparelser

Dansk vandalliance hjælper tørkeramte Californien

Maskinmester griber chancen i robotbranchen

Fornem akkreditering til Fredericia Maskinmesterskole

Offshore inspektion med droner sparer tid og øger sikkerhed