Forside » Nyheder » Nyheder 

Kraftvarmeværk i Ribe tester ny smart kommunikation

 

Forsknings- og udviklingsprojektet CHPCOM er slut, men resultaterne lever videre. Ribe Fjernvarme bliver det første kraftvarmeværk, der tester en kommerciel løsning baseret på den internationale standard IEC 61850.

Alle Danmarks knap 500 kraftvarmeværker er udstyret med adskillige bokse, sĂĄ de kan kommunikere med deres lokale elnetselskab, og deres balanceansvarlige virksomhed. I regi af forskning- og udviklingsprojektet CHPCOM (Combined Heat and Power Communication) er der udviklet en standardiseret løsning, der automatiserer udvekslingen af data i én boks og dermed gør livet lettere for kraftvarmeværkerne.

Projektets løsning er testet af i samarbejde med syv kraftvarmeværker – blandt andre værkerne i Brædstrup og Ribe - og ifølge projektleder, civilingeniør Philip Douglass fra Dansk Energi Forskning & Udvikling fungerer udstyret tilfredsstillende både teknisk og it-sikkerhedsmæssigt. Når kraftvarmeværkerne skal kommunikere over internettet, er det afgørende, at it-sikkerheden er i top.

»Vi er blandt de første i verden, der har testet det her, og vi er tæt pĂĄ at have et produkt, der kan fungere under kommercielle omstændigheder bĂĄde i Danmark og i udlandet,« siger Philip Douglass og tilføjer, at udgangspunktet for den nye platform er den internationale standard IEC 61850. 

Test af hybridløsning

Netop denne standard er vigtig – og udgangspunktet for et nyt produkt, der snart bliver lanceret af firmaet FlexGrid. Bag det står it-virksomheden EURISCO fra Odense, der er en af deltagerne i CHPCOM. Første kommercielle kunde for FlexGrid er Ribe Fjernvarme:

 

»Systemet er ved at blive installeret og integreret med kraftvarmeværkets SCADA-system og dermed data fra driften,« fortæller administrerende direktør Claus Amtrup Andersen fra EURISCO, hvis certificerede data gateway (CDG) dels peger ind mod værkets egne, beskyttede data (CDG Server) og ud mod værkets samarbejdspartnere (CDG Client).
 
Læs mere her

 

 

 

Arkiv

August 2017

Russisk ordre til MAN Diesel & Turbo og AKA

Verdens største sejlskib - med dieselelektrisk hjælpemotor

Coop skifter til LED-belysning

Ansvaret skal tilbage til skibene

Indvielse af ny maskinmester-campus i Esbjerg

Alphabox skal finde motorens svageste led

Varmt spildevand muliggør stort varmepumpeanlæg

Tuco Marine leverer højtryks-spulebåd til Norge

DONG Energy sælger 50 procent af Borkum Riffgrund 2

Værdifulde råstoffer kan skabes af restprodukter

DNV GL udfører første offshore droneinspektion

Juli 2017

OSK-ShipTech A/S skriver kontrakt med Færgeselskabet Læsø

Teknologisk Institut godkendt som CEN Heat Pump KEYMARK testinstitut

Færger slår fly

Turboladere fra ABB om bord på Kinas største containerskibe