Forside » Nyheder » Nyheder 

LINDØ port of ODENSE udbygger havnen

Illustration af den kommende havneudvidelse ved Terminal Nord, som forventes klar til drift i 2020.

 

I 2020 skal en stor udvidelse af havnefaciliteterne stĂĽ klar til brug pĂĽ LINDØ port of ODENSE. Udvidelsen skal fremtidssikre havnefaciliteterne og dermed konkurrenceevnen i Danmarks 3. største havn. 

For at imødekomme de fremtidige behov og blive mere konkurrencedygtige har LINDØ port of ODENSE ivÌrksat en stor udvidelse af sin kaj- og havnekapacitet. Havnen ved Odense er allerede Danmarks tredjestørste havn, men udvider nu den sükaldte Terminal Nord med en kilometer kaj og 400.000 kvadratmeter havneareal. De nye faciliteter skal stü klar til brug i 2020.

I dag kan vi stadigvÌk imødekomme behovet, men pü 2-3 ürs sigt skal vi vÌre klar med større og bedre havnefaciliteter for at imødekomme behovet fra markedet og kunne konkurrere med andre havne. Geografien betyder selvfølgelig meget for hvilke havne, kunderne vÌlger at bruge, men vi skal vÌre klar til at konkurrere om kunder pü blandt andet bulk-markedet. Vi skal vÌre klar til at flytte endnu flere store emner over kajen, og det kan vi med den kommende havneudvidelse, siger Carsten Aa, adm. direktør for LINDØ port of ODENSE, som investerer 400 millioner kroner i udvidelsen af sine havnefaciliteter.

ÂťVi ser et marked med øget konkurrence mellem de danske havne. Der er rift om kunderne, og der er flere andre havne, som har udvidet eller er ved at udvide deres faciliteter. SĂĽ vi bliver nødt til at følge den udvikling og gøre os sĂĽ attraktive som muligt. Vi har allerede nogle unikke faciliteter og god logistik. Vi oplever ogsĂĽ en tilgang af kunder, men hvis vi stopper investeringerne og udbygningen, er det reelt afvikling, fordi udviklingen og konkurrencen krĂŚver moderne og tidssvarende faciliteter i den rette skala,ÂŤ siger Carsten Aa videre. 

LĂŚs mere i Maskinmesteren 4.

 

 

 

 

Arkiv

April 2018

Lavere elvarmeafgift er fremsynet

Her er regeringens energiudspil

MARTEC tiltrĂŚder Danmarks nye Teknologipagt

Årets Energikonference med fokus på regeringens energiudspil

Hold fast i stĂŚrkt hjemmemarked - for eksportens skyld

Skibsfarten skal halvere udledninger inden 2050

Jylland sidder pĂĽ energijobs

Kun 0,003 procent berettigede klager over elforsyning

Energien bliver grønnere - nogle ür endnu

Apple og Google sluger grøn energi

MARTEC i nyt samarbejde med TECHCOLLEGE

Verdens største havmølle sat i drift

El-kabel med gøgeunge-effekt

Verdens første LNG-drevne bulk carrier

VVS-autorisation for maskinmestre ved siden af jobbet