Forside » Nyheder » Nyheder 

M/F Berlin tildeles Shippax Award

Scandlines’ nye hybridfærge M/F Berlin modtager årets Shippax Award.

 

På den årlige Ferry Shipping Conference modtog Scandlines igen den anerkendte Shippax Award.

I 2014 fik Scandlines tildelt Shippax-prisen for omstillingen af M/F Prinsesse Benediktes dieselelektriske fremdriftssystem til det banebrydende hybridsystem. I år modtager Scandlines igen prisen som anerkendelse for rederiets nye moderne hybridfærge M/F Berlin.

I maj og december 2016 indsatte Scandlines to nye f√¶rger p√• ruten Gedser-Rostock. For f√łrste gang i rutens historie blev der designet to f√¶rger specielt til ruten, da Scandlines ogs√• havde et √łnske om at give kunderne en helt anden maritim oplevelse om bord samt √łge effektiviteten af driften.

I forbindelse med udviklingen af skibene gjorde Scandlines et stort arbejde for at optimere skrog og fremdrivning for at forbedre ydelsen p√• lavt vand, man√łvredygtighed og br√¶ndstof√łkonomi.

De to nye f√¶rger drives af Scandlines' hybridsystem, der kombinerer brugen af dieselgenerator og batteriinstallation. Hybridsystemet s√łrger for, at dieselmotoren udnytter br√¶ndstoffet mere effektivt samtidig med, at der er en redundant str√łmforsyning, hvis en dieselmotor skulle stoppe utilsigtet. Sammen med andre optimeringstiltag er f√¶rgernes br√¶ndstofforbrug blevet reduceret til n√¶sten en tredjedel per overfart per bil sammenlignet med de hidtidige f√¶rger p√• ruten.

I f√¶rgens passageromr√•der er design og interi√łr inspireret af natur og landskaber, og i de store, lyse rum venter der kunden en fantastisk udsigt ud over havet. I Scandlines Buffet forrest i skibet er der over 300 siddepladser, det samme er tilf√¶ldet i foodXpress cafeteria, der ligger midt i skibet og har direkte adgang til den store og moderne Onboardshop. P√• √łverste d√¶k ligger BerlinXpresso, der er indrettet i strandens farver og har direkte udgang til det √•bne d√¶k.

En uafhængig jury bestående af dedikerede eksperter inden for skibsfart udvælger vinderen af Shippax Award, og prisen anses derfor for at være den fineste inden for den kombinerede færge-, ro-ro- og krydstogtsbranche.

"Scandlines er stolt over, at færgebranchens anerkendte organisation har valgt at tildele M/F Berlin denne fornemme pris. Juryen fremhævede især vores valg af hybridsystem, Berlins optimerede skrog og det unikke og moderne design i passagerområderne," siger CCO hos Scandlines, Morten Haure-Petersen.

M/F Berlin og s√łsterf√¶rgen M/F Copenhagen blev f√¶rdiggjort p√• v√¶rftet FAYARD A/S. Det franske arkitektfirma AIA architects stod for design og interi√łr af passageromr√•derne.

 

 

 

Arkiv

Juni 2017

Fremtidens transportmarked

EU godkender st√łtte til konvertering af Asn√¶sv√¶rket

God proces sparer energi i bygninger

Fjernvarme falder til ny rekordlav pris

Ny dansk opfindelse renser vand med sollys

MARTEC godkendt til alle GWO-kurser

Danmark bliver vært for stor international maritim konference

S√łfarende med virtual reality

Danbor bliver til Norsea

Maskinmestre skal have fleksible tilbagetræknings-muligheder

Dansk-tysk aftale √•bner for st√łrre handel med str√łm

Maritimt vækstteam får 25 millioner kroner om bord

Fjernvarmen investerer i 900 km nye r√łr

Br√łnderslev etablerer unik energiproduktion

Genanvendelse af affald stiger