Forside » Nyheder » Nyheder 

Maersk ændrer bemandingsmodel

 

Rederiet A.P. Møller Maersk har i dag meddelt sine studerende på SIMAC, at rederiet ønsker at gå bort fra det duale koncept som blev indført i Danmark i 1997. I løbet af det sidste årti er der sket en masse ændringer, der ikke støtter en fortsættelse af den dobbelte bemandingsmodel. Industrien og kundernes krav kræver specialiserede kompetencer og erfaringer om skibs-og motortyper fra officerer.  

 

Ydermere betyder en høj grad af teknisk fremskridt af rederiets skibe, at dette behov forstærkes. Vi vurderer også, at tendensen i strengere lovgivningsmæssige rammer i forbindelse med skibets drift, vil fortsætte yderligere og underbygger behovet for specialisering. Da vi forventer, at se denne udvikling fortsætte i fremtiden, har vi besluttet at ændre bemandingsmodellen og fokusere på en enklere struktur fremover siger Henrik Sloth, Head of Maersk Line Crewing.


Næste skridt
Henrik Sloth udtaler, at deres duale officerer vil blive bedt om at vælge mellem maskinmester og navigatør. Som alle ved, står vi over for en mangel på maskinmestre, og vil derfor gerne opfordre vores duale officerer og kadetter til at overveje denne retning, når de træffer beslutningen. Når det er sagt, er valget naturligvis helt op til den enkelte officer / kadet.


Vi forventer at påbegynde gennemførelsen af afgørelsen i 4. kvartal af dette år. Nærmere oplysninger om gennemførelsen for NL flåde er dog ved at blive drøftet med samarbejdsudvalget.
Når vi er klar til at gennemføre initiativet, vil vores officerer på dual-kontrakter blive kontaktet direkte af deres lokale Manning Office for at bestemme deres foretrukne retning. De dobbelte danske kadetter vil blive indkaldt til et fælles møde på SIMAC for yderligere information.

 

 

 

Arkiv

Januar 2018

Fyns robotklynge runder 3.200 medarbejdere

55 nye maskinmestre dimitterer fra MARTEC

IT Sikkerhedskonference

Maersk og IBM går sammen om globale blockchain-løsninger

Nyt fiberkabel til USA øger muligheden for flere datacentre

Tre kandidater til Energi- og miljøprisen 2018

Første nye maskinmestre uddannet i Esbjerg

Overkapacitet til affaldsforbrænding indtil 2025

Havn har markant betydning for Kalundborg

Danmark i robot-top-10

Fleksibelt elforbrug giver plads til flere datacentre

Danmark sætter ny rekord i vind

Fjernvarmeprisen falder - indtil videre

Varmeværker får 23 millioner kroner til store varmepumper

Stort potentiale for ny energi til droner