Forside » Nyheder » Nyheder 

Maersk ændrer bemandingsmodel

 

Rederiet A.P. Møller Maersk har i dag meddelt sine studerende på SIMAC, at rederiet ønsker at gå bort fra det duale koncept som blev indført i Danmark i 1997. I løbet af det sidste årti er der sket en masse ændringer, der ikke støtter en fortsættelse af den dobbelte bemandingsmodel. Industrien og kundernes krav kræver specialiserede kompetencer og erfaringer om skibs-og motortyper fra officerer.  

 

Ydermere betyder en høj grad af teknisk fremskridt af rederiets skibe, at dette behov forstærkes. Vi vurderer også, at tendensen i strengere lovgivningsmæssige rammer i forbindelse med skibets drift, vil fortsætte yderligere og underbygger behovet for specialisering. Da vi forventer, at se denne udvikling fortsætte i fremtiden, har vi besluttet at ændre bemandingsmodellen og fokusere på en enklere struktur fremover siger Henrik Sloth, Head of Maersk Line Crewing.


Næste skridt
Henrik Sloth udtaler, at deres duale officerer vil blive bedt om at vælge mellem maskinmester og navigatør. Som alle ved, står vi over for en mangel på maskinmestre, og vil derfor gerne opfordre vores duale officerer og kadetter til at overveje denne retning, når de træffer beslutningen. Når det er sagt, er valget naturligvis helt op til den enkelte officer / kadet.


Vi forventer at påbegynde gennemførelsen af afgørelsen i 4. kvartal af dette år. Nærmere oplysninger om gennemførelsen for NL flåde er dog ved at blive drøftet med samarbejdsudvalget.
Når vi er klar til at gennemføre initiativet, vil vores officerer på dual-kontrakter blive kontaktet direkte af deres lokale Manning Office for at bestemme deres foretrukne retning. De dobbelte danske kadetter vil blive indkaldt til et fælles møde på SIMAC for yderligere information.

 

 

 

Arkiv

Oktober 2017

Dansk energiteknologi skal indtage verdenseliten

Maskinmestre tager diplomuddannelse i vedligehold

Udledninger fra skibsfarten stiger

Nyt dansk-kinesisk samarbejde om overskudsvarme

14 ESVAGT-skibe i den britiske del af Nordsøen

Offshore industrien og disruption

Udfordrende arbejdsopgaver hos NLMK DanSteel A/S

Danskerne sparer 298 mio. kroner på vand

Nyt 5G-netværk til fremtidens robotter

Maskinmesterskolen København flytter i egne lokaler

Batterier afløser generatorer om bord på offshore fartøj

Fjernvarmen kan indfri store dele af CO2-mål

Vestas og Siemens mødes: Vind-giganter i historisk samarbejde

Verdo samler kraftværk af kompetencer

Nyt energiværktøj til handels- og servicebranchen