Forside » Nyheder » Nyheder 

Maersk og IBM går sammen om globale blockchain-løsninger

IBM og Maersk går nu sammen om at udvikle ny global handelsplatform baseret på blockchain-teknologi.

 

Maersk og IBM danner joint venture, som skal udvikle blockchain-løsninger, der skal forbedre den globale handel og digitalisere forsyningskæder.

 

A.P. Møller-Mærsk og IBM har annonceret, at de to virksomheder nu går sammen om at etablere et joint venture for at levere mere effektive og sikre metoder til gennemførelse af global handel ved hjælp af blockchain-teknologi.

 

Traditionelle forsendelsesprocesser på tværs af landegrænser involverer normalt manuel udveksling og verifikation af papirdokumenter for hver forsendelse. IBM og Mærsk danner et joint venture for at anvende blockchain-teknologi til at gøre global handel mere effektiv, gennemsigtig og sikker.

 

Formålet med det nye selskab er at tilbyde en fælles udviklet global digital platform bygget på åbne standarder og designet til brug i hele det globale shipping-økosystem. Det vil imødekomme behovet for mere gennemsigtighed og forenklede varebevægelser på tværs af grænser og handelszoner.

 

Omkostningerne og størrelsen af ​​verdens handelsøkosystemer fortsætter med at vokse i kompleksitet. Mere end 4 billioner USD i varer afsendes hvert år, og mere end 80 procent af de varer, forbrugerne bruger dagligt, transporteres af søfarten.

 

Den maksimale omkostning for den nødvendige handelsdokumentation til behandling og administration af mange af disse varer anslås at udgøre en femtedel af de faktiske fysiske transportomkostninger. Ifølge World Economic Forum kunne en reduktion af barriererne i den internationale forsyningskæde medføre, at den globale handel stiger med næsten 15 procent, hvilket vil bidrage til økonomisk vækst og skabe arbejdspladser.

 

Blockchain-teknologien er ideel til store netværk af forskellige partnere. Blockchain-løsninger etablerer en delt og sikker dokumentation af alle de transaktioner, der finder sted i et netværk, og giver derefter godkendte parter adgang til data i realtid.

 

Ved at anvende blockchain-teknologien til digitalisering af globale handelsprocesser kan en ny form for ordreafgivelse og samtykke indføres i informationsstrømmen, der giver flere handelspartnere mulighed for at samarbejde og etablere et fælles billede af en transaktion - uden at gå på kompromis med sikkerhed og fortrolighed.

 

- Det nye firma markerer en milepæl i vores strategiske indsats for at drive digitaliseringen af ​​global handel. Potentialet ved at tilbyde en neutral, åben digital platform til at sikre nemme måder at udveksle information på er enormt og vil være til gavn for alle aktører i forsyningskæden. Vi er overbevist om, at det nye selskab kan gøre en reel forskel i fremtiden for global handel, siger Vincent Clerc, chefkonsulent ved Maersk og kommende bestyrelsesformand for det nye joint venture.

 

 

 

Arkiv

April 2018

Hold fast i stærkt hjemmemarked - for eksportens skyld

Jylland sidder på energijobs

Kun 0,003 procent berettigede klager over elforsyning

Energien bliver grønnere - nogle år endnu

Apple og Google sluger grøn energi

MARTEC i nyt samarbejde med TECHCOLLEGE

Verdens største havmølle sat i drift

El-kabel med gøgeunge-effekt

Verdens første LNG-drevne bulk carrier

VVS-autorisation for maskinmestre ved siden af jobbet

Global vækst gennem uddannelse

SerEnergy leverer grønne brændselsceller

Har du styr på dine kritiske målinger?

LINDØ port of ODENSE udbygger havnen

Stor stigning i det grønne energiforbrug