Forside » Nyheder » Nyheder 

Mærsk sætter ny kurs efter historisk 2010

 

Topledelsen i A.P. Møller - Mærsk har defineret fire nye mål at styre efter i 2011.
Det oplyser selskabet i udgivelsen Maersk Post. Det sker efter et 2010, hvor resultatet satte rekord, oplyser selskabet.- Efter et historisk resultat i 2010 er det på tide at sætte nye mål for 2011. Fire nye prioriteter er blevet sat af Group Executive Board, hedder det i Maersk Post.
A.P. Møller - Mærsks årsresultat for 2010 ventes at lande på 5 mia. dollar, hvor den hidtidige rekord fra 2004 var på 4,7 mia. dollar.
Det første af de fire nye mål for 2011 kaldes "kunderne først".
- I årets løb vil vores forretningsenheder få en meget klarere forståelse for vores nuværende og potentielle kunder. Vi er nødt til at fokusere vores processer på at skabe værdi for vores kunder og på samme tid selv være profitable, siger Nils Smedegaard Andersen.

Kurs mod pengene
Anden prioritet for A.P. Møller - Mærsk i 2011 vil være "emerging markets". I verdens fremadstormende økonomier vil selskabet "ihærdigt efterfølge attraktive investerings- og forretningsmæssige muligheder", fremgår det er Maersk Post. Den tredje prioritet bliver at få ændret Mærsk Olie & Gas. Selskabet skal igennem "Project Focus", som skal løfte det på en række områder inden for alt fra sikkerhed til innovation.
- Projektet vil forbedre forretningsdisciplinen og - udviklingen, drive resultaterne og ikke mindst fokusere på at opbygge nye reserver, siger Mærsk Olie & Gas-direktør Jakob Thomasen.

Genvinde
Den fjerde prioritet bliver "at vinde igen", hvilket skal forstås både finansielt og organisatorisk, oplyser A.P. Møller - Mærsk.
- 2010 har været et historisk år, hvor Gruppen har sænket omkostningerne og optimeret både vores processer og vores organisation. Men for at slå konkurrenterne og forbedre de seneste års resultater, er vi nødt til at udfordre hinanden for at finde nye måde at forbedre vores profitabilitet, siger finansdirektør Trond Westlie.
A.P. Møller - Mærsk præsenterer årsrapport den 23. februar.

Kilde: RB-Børsen

 

 

 

Arkiv

August 2017

Mærsk sælger Maersk Oil til franske Total for 47 milliarder kroner

Russisk ordre til MAN Diesel & Turbo og AKA

Verdens største sejlskib - med dieselelektrisk hjælpemotor

Coop skifter til LED-belysning

Ansvaret skal tilbage til skibene

Indvielse af ny maskinmester-campus i Esbjerg

Alphabox skal finde motorens svageste led

Varmt spildevand muliggør stort varmepumpeanlæg

Tuco Marine leverer højtryks-spulebåd til Norge

DONG Energy sælger 50 procent af Borkum Riffgrund 2

Værdifulde råstoffer kan skabes af restprodukter

DNV GL udfører første offshore droneinspektion

Juli 2017

OSK-ShipTech A/S skriver kontrakt med Færgeselskabet Læsø

Teknologisk Institut godkendt som CEN Heat Pump KEYMARK testinstitut

Færger slår fly