Forside » Nyheder » Nyheder 

Maribo Seed øger driftssikkerheden

 

En ny PLC-styring er med til at optimere büde kvaliteten og produktionen af frø til sukkerroer.

Sukker kan vÌre guld vÌrd, i hvert fald nür udbyttet fra sukkerroerne er højt. Det krÌver sukkerroer af en helt sÌrlig kvalitet, og dem für landmanden kun, nür roerne kommer fra frø af den absolut højeste kvalitet. Hos Maribo Seed i Holeby pü Lolland er en ny PLC-styring fra Schneider Electric med til at optimere büde kvaliteten og produktionen af frø til sukkerroer. Ydermere giver en serviceaftale Maribo Seed vished for, at fabrikken büde nu og i fremtiden altid leverer det bedste frøprodukt, uden kostbare afbrydelser i produktionen.

Vi havde nogle store udfordringer. Dem har Schneider Electric løst for os, siger Anders S. Nielsen, teknisk ansvarlig for Maribo Seeds produktion, samarbejdet med Schneider Electric.

Global frøgigant

En vigtig del af frøproduktionen pü Maribo Seeds fabrik er coatingen af frøene. Det er her, resultaterne af omfattende research, udvikling, test og forÌdling bliver omsat til virkelighed i form af fÌrdige frø.

Flere lag af coating giver frøet de unikke egenskaber, der har gjort Maribo Seed til en globalt anerkendt producent med tilstedevÌrelse i 40 lande og en omsÌtning pü over en kvart milliard kroner om üret. Kravene til tykkelsen af hvert enkelt lag er skrappe, og derfor er det alfa og omega, at det automatiske coatinganlÌg styrer processen nøjagtigt og kan reagere lynhurtigt pü Ìndringer.

Vores udfordring var først og fremmest, at vores eksisterende anlÌg til coating havde nüet end of life. Vi kunne ikke fü dem serviceret lÌngere, og vi kunne ikke fü reservedele. Sü hvis anlÌgget brød sammen, ville vi vÌre i meget alvorlige vanskeligheder, siger Anders S. Nielsen.

Stram deadline

Maribo Seed tog kontakt til specialisterne i Schneider Electrics serviceafdeling, som hurtigt afdÌkkede problemet og foreslog en løsning:

  • Udskiftning af gamle PLC'er med nye Modicon M340 PLC'er
  • Direkte konvertering af software til ny platform.
  • Opgradering af SCADA-system til Vijeo Citect.
  • Optimering af styringen, blandt andet med individuel og mere prĂŚcis justering af dyser.
  • Serviceaftale om proaktive eftersyn og løbende vedligeholdelse og optimering af anlĂŚgget.

For en produktionsvirksomhed som Maribo Seed er tid lig med penge. Langvarige stop i produktionen er sĂŚrdeles kostbare og skal undgĂĽs for enhver pris. Derfor glĂŚder Anders S. Nielsen sig over Schneider Electrics evne til at levere det lovede til den aftalte tid:

Vi planlagde et produktionsstop pü 14 dage. Det var den tid, Schneider havde til at udføre arbejdet, og det blev overholdt til punkt og prikke," siger Anders S. Nielsen

 

Højere kvalitet - mindre spild

Schneider Electrics arbejde har ikke blot givet Maribo Seed et tidssvarende anlÌg, som kan fungere mange ür fremover. Det har ogsü givet kontante fordele i form af mindre variationer i det fÌrdige frøprodukt, højere kvalitet og betydeligt mindre spild.

Før skete der en under- eller overdosering i anlÌgget med variationer pü op til 10 procent. Det gav spild og en meget skiftende kvalitet. Nu har vi en nøjagtig dosering med meget mindre spild. Det er selvfølgelig godt for forretningen, og med et produkt, som er helt konsistent i kvaliteten, har vi ogsü øget vores konkurrenceevne, siger Anders S. Nielsen.

Han fremhÌver Modicon M340 PLC'ens kraftfulde processor som en vÌsentlig faktor, fordi den beregner og justerer doseringer til korrekt niveau nÌsten i realtid - noget som ikke før var muligt.

Øget effektivitet og lÌngere levetid

Med serviceaftalen har Maribo Seed vished for, at coatinganlÌgget er i de bedste hÌnder. Schneider Electrics specialister tilser og tester anlÌgget i faste intervaller, justerer og optimerer hvor det er nødvendigt og afleverer en rapport med anlÌgsstatus og eventuelle anbefalinger til udskiftning af komponenter i anlÌgget. Det er der büde sund fornuft og god økonomi i, forklarer Jan Bßlow, leder af Schneider Electrics serviceafdeling:

ÂťHelt enkelt handler det om at beskytte driften og dermed forretningen, fordi uforudsete nedbrud og produktionsstop kan koste rigtig mange penge. Med en serviceaftale har man sikkerhed for, at produktionsanlĂŚgget bliver tilset, og at der bliver taget hĂĽnd om kommende problemer, inden det er for sent.ÂŤ

Ifølge Jan Bßlow stür mange Ìldre anlÌg ude hos danske de produktionsvirksomheder, som ikke altid kan serviceres.

Jo Ìldre anlÌggene er, desto større er risikoen for nedbrud. Samtidig vokser risikoen for, at det bliver dyrt og meget langvarigt, hvis ikke ligefrem umuligt, at fü et defekt anlÌg op at køre igen, siger Jan Bßlow.

 

 

 

Arkiv

April 2018

Jylland sidder pĂĽ energijobs

Kun 0,003 procent berettigede klager over elforsyning

Energien bliver grønnere - nogle ür endnu

Apple og Google sluger grøn energi

MARTEC i nyt samarbejde med TECHCOLLEGE

Verdens største havmølle sat i drift

El-kabel med gøgeunge-effekt

Verdens første LNG-drevne bulk carrier

VVS-autorisation for maskinmestre ved siden af jobbet

Global vĂŚkst gennem uddannelse

SerEnergy leverer grønne brÌndselsceller

Har du styr pĂĽ dine kritiske mĂĽlinger?

LINDØ port of ODENSE udbygger havnen

Stor stigning i det grønne energiforbrug

Industriklynge med synergi