Forside » Nyheder » Nyheder 

Maritim samarbejdsaftale med Mexico

Havnen i Veracruz på Mexicos østkyst.

 

Danmark og Mexico indgår ny maritim samarbejdsaftale om digitalisering og grøn skibsfart.

 

Under et besøg i Mexico har erhvervsminister Brian Mikkelsen underskrevet en aftale med Mexicos minister for kommunikation og transport Gerado Ruiz Esparza. Der er tale om en maritim samarbejdsaftale, som skal styrke de to landes samarbejde om vigtige maritime emner som digitalisering og grøn skibsfart.

 

Den maritime samarbejdsaftale er en del af den strategiske partnerskabsaftale, som statsminister Lars Løkke Rasmussen og den mexicanske præsident Enrique Peña Nieto indgik i april 2017. Partnerskabet skal styrke de økonomiske og politiske forbindelser landene imellem, og med den nye samarbejdsaftale styrkes samarbejdet om søfart yderligere.

 

- Danmark står for kvalitetsskibsfart, og en stor del af den danske eksport kommer fra Det Blå Danmark. Mexico er en vigtig vækstøkonomi og væsentlig maritim nation, og derfor glæder det mig at kunne underskrive en samarbejdsaftale på det maritime område med Mexico, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen.

 

Det maritime samarbejde mellem Danmark og Mexico vil især fokusere på øget dialog og styrket samarbejde blandt andet i internationale maritime organisationer og om digitalisering og grøn skibsfart.

 

- Der er ingen tvivl om, at Det Blå Danmark med alle dets kvaliteter kan tilføre vores samarbejde med andre lande en masse konstruktive elementer, og jeg er sikker på, at det samme gælder for Mexicos maritime sektor, siger Brian Mikkelsen videre.

 

 

 

Arkiv

Maj 2018

Nyt innovationsnetværk for energiproduktion

Wärtsilä LNGPac passerer 100 ordrer

Scandlines transporterer flere lastbiler

Vedligehold pĂĄ den holistiske mĂĄde

190 års historie er ingen hindring for vækst

PRESSEMEDDELELSE - Danskere vil fjerne plast fra verdenshavene

Nordjylland skal uddanne flere maskinmestre

En rejse med vinden

Nyt bugserfartøj sejler på LNG

Robotteknologi indtager renseanlæg

Stena Line leverer markante grønne resultater

Ny maskinmesterskole pĂĄ vej i Svendborg

Partikler har frit spil i maskinrummet

Drømmejobbet i første forsøg

Danmark skal sikre klimavenlig biomasse