Forside » Nyheder » Nyheder 

Markant fremgang for Maskinmestrenes Forening

 

 

Med tilgang af mere end 500 nye medlemmer, nye jobmuligheder i brancher med vækst og ikke mindst en ledighedsprocent, der i reelle tal tangerer fuld beskæftigelse, er der grund til optimisme for medlemmerne i Maskinmestrenes Forening.

Efterspørgslen på maskinmestrenes arbejdskraft har aldrig været større, og stadig flere maskinmestre har job i udviklings- og eksportorienterede virksomheder, hvor de i høj grad løfter både ledelses- og udviklingsopgaver.

Det konstaterede formand Per Jørgensen, da Maskinmestrenes Forening holdt generalforsamling hos DONG Energy i Gentofte, der er en af de større danske arbejdspladser for maskinmestre. 150 maskinmestre deltog, og de kunne lytte til en meget positiv beretning fra bestyrelsen.

Danske maskinmestre sætter afgørende fingeraftryk på teknologisk udvikling og ikke mindst eksport i danske virksomheder. 

Maskinmestre i centrum
»I regeringen og i Folketinget oplever vi en positiv og imødekommende holdning til maskinmester-uddannelsen og professionen generelt. Den indstilling skal vi fastholde. Det kan vi kun, hvis vi fortsat opretholder den høje kvalitet i uddannelsen, og bidrager til at udvikle indhold i forhold til de fremtidige krav på arbejdsmarkedet. Her har vi en vigtig opgave. Maskinmestrenes Forening skal medvirke til, at erhvervslivet globalt har det fornødne kendskab til maskinmestres kompetencer som nøglepersoner til at omsætte ledelse og teknologi til effektivisering og innovation,« sagde formand Per Jørgensen til den fyldte sal.  

I tørre tal kan bestyrelsen også dokumentere fremgangen i form af nye medlemmer i Maskinmestrenes Forening. Med en fremgang på mere en 500 nye medlemmer og med et rekord højt antal medlemmer på 12.335 har dimittendorganisationen aldrig været større.

»Antallet af studerende på landets maskinmesterskoler er steget markant gennem de sidste 10 år. I 2004 var der 800 studerende og 2016 er der cirka 3.000 studerende. Det er en stigning, som vi forventer vil fortsætte de kommende år. Kombineret med de gunstige beskæftigelsesmuligheder og erhvervslivets fortsatte efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft inden for ledelse og teknologi,« sagde Per Jørgensen.

Innovativ forening
I Maskinmestrenes Forening har man fortsat fokus på både kontinuitet og fornyelse. Fornyelsen skal sikres via nye initiativer, tilpasning af uddannelsen og foreningens serviceydelser i forhold til kravene på det globale arbejdsmarked. Medlemmerne skal anvende foreningen til at styrke der position på arbejdsmarkedet og deres karrieremuligheder.

»En vigtig faktor for at fastholde arbejdspladser i Danmark er en fortsat forbedring af produktiviteten i alle brancher. Der er mulighed for at effektivisere og udvikle – og dermed forbedre konkurrenceevnen via teknologi og ledelse. Effektiv ledelse, som har mange maskinmestre som initiativtagere og omdrejningspunkt. Kontinuitet og fornyelse skal sikre, at vi i Danmark ikke går glip af vækst og udvikling samt nye arbejdspladser. Her har maskinmestre en vigtig rolle, og Maskinmestrenes Forening et stort ansvar, som vi gerne tager,« sagde Per Jørgensen.

Se video fra generalforsamlingen her: https://youtu.be/vke8ThHEfQs

Per Jørgensen, formand for Maskinmestrenes Forening, kunne på bestyrelsens vegne glæde sig over endnu et år med markant vækst.


 

 

 

 

Arkiv

Marts 2018

Stærk position for maskinmestre

Vinderprojekt handler om partikelforurening i maskinrum

Udnyttelse af rejektvand får 2. plads blandt bachelorprojekter

Dansk nøglerolle i stor europæisk robotsatsning

Søndagsudflugten skal gå til fremtidens renseanlæg

Nye tider for hospitalernes maskinmestre

Maritim samarbejdsaftale med Mexico

Polare krydstogter i specialdesignet skib

USA vil dække 80 procent af øget olieefterspørgsel

EnergyLab Nordhavn vinder Energi- og miljøprisen 2018

OK-18 - Overenskomstforhandlinger for offentlige ansatte

Ny maritim driftsovervågning - på den mobile måde

Olien topper om tyve år - ifølge BP

Stena Line-færge til Frederikshavn skal sejle på batterier

ENERGINET advarer om mulig gasmangel