Forside » Nyheder » Nyheder 

Markant vækst i trafikken mellem Sjælland og Samsø

Færgetrafikken mellem Sjælland og Samsø fortsætter med at vokse, viser de seneste tal for efteråret 2017. Foto: Færgen.

 

Færgetrafikken mellem Kalundborg og Samsø bliver ved med at vokse. Rederiet Færgens opgørelse af efterårets trafiktal viser en markant vækst for ruten.

 

I september og oktober 2017 er overført i alt 11.388 personbiler via SamsøFærgen mellem Kalundborg og Ballen på Samsø. Det er en stigning på 4,9 procent sammenlignet med den tilsvarende periode i 2016, som vel at mærke var en periode med markant vækst på grund af prisnedsættelserne som følge af trafikal ligestilling. Således blev billetpriserne i efteråret 2016 sat ned med op til 40 procent på ruten mellem Kalundborg og Samsø.

 

- Vi kan konstatere, at færgetrafikken mellem Sjælland og Samsø bliver ved med at overgå sig selv. For mig at se handler det om, at Samsøs ro og idyl og de mange udfoldelsesmuligheder passer perfekt til både egentlige ferier og mindre ophold, ligesom vi kan se, at endagsture er i stejl vækst. I dette efterår har ikke mindst afviklingen af kokkekonkurrencen Årets Vildtret trukket mange sjællændere til øen, ligesom det hører med til historien, at samsingerne selv rejser mere end tidligere, hvilket i høj grad også kan aflæses i trafiktallene, fortæller Lindy Kjøller, salgs- og marketingchef i Færgen.

 

Trafikal ligestilling

Trafiktallene viser endvidere, at der fra januar til oktober 2017 er overført i alt 56.537 personbiler på ruten Kalundborg-Samsø. Det er en stigning på hele 8,7 procent sammenlignet med den tilsvarende periode i 2016.

 

Nedsættelsen af priserne på færgebilletter mellem Sjælland og Samsø uden for højsæsonen skete første gang pr. 1. september 2016. Initiativet har til formål at styrke turismen og gøre det mere attraktivt at bosætte sig på øerne. Det skal ske ved at indføre trafikal ligestilling, hvilket dækker over en politisk ambition om, at det bør koste slutbrugeren det samme at sejle en bestemt strækning som at køre den tilsvarende strækning i bil. Af samme årsag er færgebilletterne uden for højsæsonen på ruten mellem Kalundborg og Samsø på ny blevet nedsat med op til 20 procent pr. 1. september 2017.

 

Som yderligere forklaring på de voksende trafiktal peger Lindy Kjøller på, at Ballen på Samsø i 2015 fik en ny færgehavn, ligesom Færgen indsatte en moderniseret færge på ruten mellem Kalundborg og Ballen. Det har nedsat sejltiden til 1 time og 20 minutter i weekender og ferieperioder, ligesom det daglige antal afgange er blevet forhøjet.

 

Derudover har Samsø været dygtig til at brande sig som en turismedestination med et højt kulinarisk niveau, gode forhold til aktive ferier og som et oplagt sted at trække stikket og slappe af med eksempelvis yoga og smuk natur.

 

Om Færgen

Færgen er Danmarks største ø-rederi og sejler til henholdsvis Bornholm, Samsø, Fanø, Als, Langeland og Lolland via i alt syv forskellige ruter. Færgen står desuden bag bookingportalen Dansk Ø-ferie, der samler alle de bedste oplevelser på de danske øer ét sted og gør det muligt at booke både transport, ophold og oplevelser hjemmefra. Det sker blandt andet via såkaldte ø-hop, hvor ophold på flere øer kombineres og kan finde sted under én og samme rejse.

 

 

 

Arkiv

Maj 2018

Nyt innovationsnetværk for energiproduktion

Wärtsilä LNGPac passerer 100 ordrer

Scandlines transporterer flere lastbiler

Vedligehold på den holistiske måde

190 års historie er ingen hindring for vækst

PRESSEMEDDELELSE - Danskere vil fjerne plast fra verdenshavene

Nordjylland skal uddanne flere maskinmestre

En rejse med vinden

Nyt bugserfartøj sejler på LNG

Robotteknologi indtager renseanlæg

Stena Line leverer markante grønne resultater

Ny maskinmesterskole på vej i Svendborg

Partikler har frit spil i maskinrummet

Drømmejobbet i første forsøg

Danmark skal sikre klimavenlig biomasse