Forside » Nyheder » Nyheder 

Markant vækst på Esbjerg-Fanø-ruten

Færgetrafikken mellem Esbjerg og Fanø fortsætter med at vokse, viser rederiet Færgens trafiktal for 2017. Foto: Færgen.

 

Antallet af overførte personbiler mellem Esbjerg og Fanø er steget med 10,7 procent i de første ti måneder af 2017 sammenlignet med året før.

 
Konkret viser tallene, at der i september og oktober er overført i alt 76.190 personbiler via FanøFærgen mellem Esbjerg og Fanø. Det er en stigning på 5,9 procent sammenlignet med den tilsvarende periode i 2016, som vel at mærke var en periode med markant vækst på grund af prisnedsættelserne som følge af trafikal ligestilling. Således blev billetpriserne i efteråret 2016 sat ned med op til 53 procent på ruten mellem Esbjerg og Fanø.
 
- Det er meget bemærkelsesværdigt, at færgetrafikken mellem Esbjerg og Fanø bliver ved med at vokse i dette tempo. Prisnedsættelserne udgør uden tvivl en stor del af forklaringen, men derudover har det stor betydning, at de lokale turismeaktører er gode til at gøre opmærksom på sig selv ved at arrangere events, arrangementer og festivaler og på den måde gøre Fanø til et spændende sted at være, siger Lindy Kjøller, salgs- og marketingchef i Færgen.
 
Han henviser i den forbindelse blandt andet til afholdelsen af Fanø Østersfestival og Fanø Vadehavsfestival, som begge trak tusindvis af turister til Fanø. Som en yderligere forklaring på FanøFærgens vækst nævner Lindy Kjøller Vadehavets status som UNESCO-verdensarv og et velfungerende samarbejde med Visit Fanø om at formidle oplevelserne på øen til både medier og turister. Det drejer sig om blandt andet østerssafari og sælsafari i Vadehavet samt unikke forhold til vand- og vindsport som windsurfing, kitesurfing og blokart.
 
Trafiktallene viser endvidere, at der fra januar til oktober 2017 er overført i alt 339.791 personbiler via FanøFærgen. Det er en stigning på hele 10,7 procent sammenlignet med den tilsvarende periode i 2016.
 
Nedsættelsen af priserne på færgebilletter mellem Esbjerg og Fanø uden for højsæsonen skete første gang pr. 1. september 2016. Initiativet har til formål at styrke turismen og gøre det mere attraktivt at bosætte sig på øerne. Det skal ske ved at indføre trafikal ligestilling, hvilket dækker over en politisk ambition om, at det bør koste slutbrugeren det samme at sejle en bestemt strækning som at køre den tilsvarende strækning i bil.

 

 

 

Arkiv

Maj 2018

Nyt innovationsnetværk for energiproduktion

Wärtsilä LNGPac passerer 100 ordrer

Scandlines transporterer flere lastbiler

Vedligehold på den holistiske måde

190 års historie er ingen hindring for vækst

PRESSEMEDDELELSE - Danskere vil fjerne plast fra verdenshavene

Nordjylland skal uddanne flere maskinmestre

En rejse med vinden

Nyt bugserfartøj sejler på LNG

Robotteknologi indtager renseanlæg

Stena Line leverer markante grønne resultater

Ny maskinmesterskole på vej i Svendborg

Partikler har frit spil i maskinrummet

Drømmejobbet i første forsøg

Danmark skal sikre klimavenlig biomasse