Forside » Nyheder » Nyheder 

MARTEC godkendt til alle GWO-kurser

 

MARTEC er som den første udbyder i Danmark godkendt til GWO BTT – Basic Technical Training – der er et certifikatgivende kursus til vindmølleindustrien.

 
Armene kom helt op over hovedet, da MARTEC efter flere mĂĽneders forberedende arbejde fik tilladelse til ogsĂĽ at kunne udbyde Basic Technical Training (BTT) efter den nye standard, som Global Wind Organisation (GWO) netop har udsendt.
 
”Vi er glade og stolte over at være det første kursuscenter i Danmark, der kan tilbyde GWO BTT-kurserne efter den nye standard. Vi har allerede efterspørgsel på kurserne, som vores team har udviklet på basis af udkastet til standarden. Det var derfor med nogen spænding, at vi modtog den endelig standard kort tid før, at Det Norske Veritas auditerede os. Heldigvis var der kun få ting, der skulle ændres - og nu er vi altså klar til at udbyde kurset,” udtaler uddannelseschef Kenneth Ø. Kirkegaard, MARTEC.
 

Stor gevinst

Det nye kursusudbud bliver en fordel for de danske virksomheder, der arbejder i vindmøllesektoren. Nür deres medarbejdere kommer til MARTEC, kan de fü en stor del af de kurser, der er nødvendige for at kunne arbejde i vindmøllesektoren offshore. GWO har valgt at standardisere büde sikkerhedskurserne og en del af de tekniske kurser, süledes at personer, der allerede har gennemgüet GWO-kurserne, für et certifikat der viser, at de har den rette kompetence. Derved spares tid og penge pü intern oplÌring i vindmølleindustrien.
”Vi kan nu tilbyde alle personer, der ønsker at arbejde i vindenergisektoren, bĂĽde de krĂŚvede sikkerhedskurser (GWO BST) og de tekniske kurser (GWO BTT). Vi hĂĽber, at det giver virksomhederne en stor fordel, at de nu kan tage GWO-kurserne pĂĽ ét sted,” fortĂŚller direktør for MARTEC Pia Ankerstjerne.
 

Standarden - GWO BTT

GWO BTT omfatter grundlÌggende oplÌring i hydrauliske, mekaniske og elektriske systemer i en vindmølle og er blevet udviklet for at imødekomme krav om genkendelig Basic Technical Training i vindenergiindustrien. Standarden er blevet udarbejdet i et samarbejde mellem GWO-medlemmerne baseret pü risikoevalueringer og faktuelle hÌndelses- og ulykkesstatistikker relateret til installation, service og vedligehold af vindturbine-generatorer og vindkraftanlÌg.
 

Om MARTEC

MARTEC er et maritimt og polyteknisk uddannelsescenter som udbyder alle de maritime uddannelser i Danmark. Uddannelserne spÌnder fra grunduddannelser til videregüende polytekniske og nautiske uddannelser. Institutionen udbyder skibsassistent, HF-søfart, skibsmaskinist, maskinmester, sÌtte-, kyst eller fiskerskipper, styrmand og skibsfører uddannelserne. MARTEC administrerer ogsü Skoleskibet DANMARK og driver en omfattende kursusvirksomhed med fokus pü certifikatgivende kurser inden for det maritime, offshore og vindenergiomrüdet.

 

 

 

Arkiv

Oktober 2017

Udledninger fra skibsfarten stiger

Nyt dansk-kinesisk samarbejde om overskudsvarme

14 ESVAGT-skibe i den britiske del af Nordsøen

Offshore industrien og disruption

Udfordrende arbejdsopgaver hos NLMK DanSteel A/S

Danskerne sparer 298 mio. kroner pĂĽ vand

Nyt 5G-netvĂŚrk til fremtidens robotter

Maskinmesterskolen København flytter i egne lokaler

Batterier afløser generatorer om bord pü offshore fartøj

Fjernvarmen kan indfri store dele af CO2-mĂĽl

Vestas og Siemens mødes: Vind-giganter i historisk samarbejde

Verdo samler kraftvĂŚrk af kompetencer

Nyt energivÌrktøj til handels- og servicebranchen

Maskinmestre bidrager til vĂŚksten pĂĽ Bornholm

Fjernvarmekunderne sparer penge