Forside » Nyheder » Nyheder 

MARTEC tiltræder Danmarks nye Teknologipagt

Søren Pind ved et tidligere besøg på MARTEC sammen med Pia Ankerstjerne og Brian Thomsen.

 

Maskinmesterskolen i Frederikshavn indgår som ambassadør spændende samarbejde med erhvervspartnere.

 
MARTEC er indtrådt som ambassadør for Teknologipagten og har samtidigt initieret et nyt teknologipagtprojekt i tæt samarbejde med Fjordline, MAN DIESEL & TURBO samt Ranum Efterskole.

Sammen vil partnerne arbejde for at tiltrække flere studerende på de såkaldte STEM-uddannelser – uddannelser inden for naturvidenskab(Science), IT(Technology), ingeniørkundskab(Engineering) og matematik(Mathematics).

- MARTEC hilser Teknologipagten velkommen. Vi skal alle sammen være teknologisk kapable i fremtiden. Hele befolkningen skal kunne forstå og bruge teknologi, og hvis vi ikke gør noget, risikerer vi, at dele af befolkningen bliver såkaldte teknologi-analfabeter. Vi skal kunne forstå, udvikle og se de teknologiske muligheder til fælles bedste, og det er netop denne ambition som Teknologipagten, der er sat i søen i dag, forfølger, siger Pia Ankerstjerne, direktør på MARTEC.

- Danmark skal øge antallet der gennemfører en STEM-uddannelse med 20 procent - både på erhvervsuddannelserne og på de videregående uddannelser. Vi ved jo, at virksomhederne kæmper med at tiltrække kompetent arbejdskraft i dagligdagen, og vi vil meget gerne være med til at ændre dette. Vi vil etablere en Maritim Technology Camp med vores samarbejdspartnere, og håber herigennem at få mange flere til at interessere sig for en karriere på det tekniske felt i det blå Danmark, siger Pia Ankerstjerne.

Maritime Technology Camp

Formålet med Maritime Technology Camp er at sætte særligt fokus på den maritime branche. Potentielle studerende fra ungdoms- og erhvervsuddannelserne samt folkeskolen bliver inviteret inden for, og vil i løbet af tre dage stifte bekendtskab med robotteknologi, skibssimulatorer, maritim sikkerhed, 3D print, samt komme med ind i maskinrummet og på broen ombord på en færge og udføre praktiske øvelser på virkelige anlæg. Alt sammen for at snuse til og få interesse for en karriere i Det Blå Danmark.

- Vi glæder os meget til at åbne dørene for potentielle studerende her på MARTEC. Vi vil sammen med Fjordline, MAN Diesel og Turbo og Ranum Efterskole sætte vores kræfter ind på, at give de unge et unikt indblik i de muligheder en blå karriere giver. Deltagerne i Maritime Technology Camp skal få lov at opleve på nærmeste hånd, at også det maritime erhverv og de maritime uddannelser, ud over at fokusere på det teknologiske, også er på vej ind i en digital tidsalder. Målet er, at deltagerne via simuleringer og praktiske øvelser, skal få en god fornemmelse af hvilke udfordringer og muligheder teknologi og digitalisering giver for drift og overvågning af fremtidens skibe, siger MARTECs vicedirektør Brian Thomsen.

Teknologipagten blev lanceret ved en event på Experimentarium i København tirsdag 24. april. Regeringens bidrag til pagten blev præsenteret af Erhvervsminister Brian Mikkelsen, Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind, Undervisningsminister Merete Riisager og Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

 

 

 

Arkiv

Maj 2018

Nyt innovationsnetværk for energiproduktion

Wärtsilä LNGPac passerer 100 ordrer

Scandlines transporterer flere lastbiler

Vedligehold pĂĄ den holistiske mĂĄde

190 års historie er ingen hindring for vækst

PRESSEMEDDELELSE - Danskere vil fjerne plast fra verdenshavene

Nordjylland skal uddanne flere maskinmestre

En rejse med vinden

Nyt bugserfartøj sejler på LNG

Robotteknologi indtager renseanlæg

Stena Line leverer markante grønne resultater

Ny maskinmesterskole pĂĄ vej i Svendborg

Partikler har frit spil i maskinrummet

Drømmejobbet i første forsøg

Danmark skal sikre klimavenlig biomasse