Forside » Nyheder » Nyheder 

Maskinmester hædret med kølebranchens fornemmeste pris

 

En af de største personligheder i den danske kølebranche, maskinmester Lau Vørs, er blevet hædret med kølebranchens fornemmeste pris, Dansk Køledags Ærespris 2011.

Tildelingen af prisen fandt sted på Nordens største kølekonference, Danske Køledage, i Odense – en konference, som Lau Vørs tidligere selv har stået i spidsen for i en årrække som direktør og formand for organisationen bag, Dansk Køledag f.m.b.a.

- Du er om nogen Mr. Dansk Køledag – ellere med en mere nutidig betegnelse Mr. Danske Køledage. Derfor er det mig en stor ære at få mulighed for at hylde dig i de rammer, du ikke kun har skabt, men også været med til at udvikle – og udfylde på bedste vis, sagde Lisbeth G. Haastrup, direktør for Danske Køledage, i sin tale ved prisoverrækkelsen.

Hvad der med Lau Vørs begyndte som et dagsarrangement med ca. 100 deltagere har udviklet sig til Nordens største kølekonference over to dage med et deltagerantal, der på et tidspunkt har været 14 gange så højt som det første år med Lau Vørs som drivkraften.

- Du er en ildsjæl, en arbejdshest med et smittende engagement. Du er visionær. Du ser muligheder og ikke begrænsninger. Og det kan bedst illustreres med det, du har skabt her med at samle hele kølebranchen. Du er samtidig en mand med meningers mod – og du kæmper for det, du tror på. Og du har aldrig været bange for at sige din mening eller udtrykke din utilfredshed, når du har følt, at eksempelvis en minister er gået branchen for nær. Så har du sagt fra. Du ved, hvad du taler om, og den faglighed og enorme indsigt har skabt stor respekt om din person – en faglig anerkendelse, der rækker langt ud over kølebranchen, sagde Lisbeth G. Haastrup.

 

Lau Vrs, th., der fik overrakt Dansk Kledags respris 2011 af Jan Nrgaard, formand for Dansk Kle

Lau Vørs, th., der fik overrakt Dansk Køledags Ærespris 2011 af Jan Nørgaard, formand for Dansk Køle

 

 

Arkiv

August 2017

Russisk ordre til MAN Diesel & Turbo og AKA

Verdens største sejlskib - med dieselelektrisk hjælpemotor

Coop skifter til LED-belysning

Ansvaret skal tilbage til skibene

Indvielse af ny maskinmester-campus i Esbjerg

Alphabox skal finde motorens svageste led

Varmt spildevand muliggør stort varmepumpeanlæg

Tuco Marine leverer højtryks-spulebåd til Norge

DONG Energy sælger 50 procent af Borkum Riffgrund 2

Værdifulde råstoffer kan skabes af restprodukter

DNV GL udfører første offshore droneinspektion

Juli 2017

OSK-ShipTech A/S skriver kontrakt med Færgeselskabet Læsø

Teknologisk Institut godkendt som CEN Heat Pump KEYMARK testinstitut

Færger slår fly

Turboladere fra ABB om bord på Kinas største containerskibe