Forside » Nyheder » Nyheder 

Maskinmester hædret med kølebranchens fornemmeste pris

 

En af de største personligheder i den danske kølebranche, maskinmester Lau Vørs, er blevet hædret med kølebranchens fornemmeste pris, Dansk Køledags Ærespris 2011.

Tildelingen af prisen fandt sted på Nordens største kølekonference, Danske Køledage, i Odense – en konference, som Lau Vørs tidligere selv har stået i spidsen for i en årrække som direktør og formand for organisationen bag, Dansk Køledag f.m.b.a.

- Du er om nogen Mr. Dansk Køledag – ellere med en mere nutidig betegnelse Mr. Danske Køledage. Derfor er det mig en stor ære at få mulighed for at hylde dig i de rammer, du ikke kun har skabt, men også været med til at udvikle – og udfylde på bedste vis, sagde Lisbeth G. Haastrup, direktør for Danske Køledage, i sin tale ved prisoverrækkelsen.

Hvad der med Lau Vørs begyndte som et dagsarrangement med ca. 100 deltagere har udviklet sig til Nordens største kølekonference over to dage med et deltagerantal, der på et tidspunkt har været 14 gange så højt som det første år med Lau Vørs som drivkraften.

- Du er en ildsjæl, en arbejdshest med et smittende engagement. Du er visionær. Du ser muligheder og ikke begrænsninger. Og det kan bedst illustreres med det, du har skabt her med at samle hele kølebranchen. Du er samtidig en mand med meningers mod – og du kæmper for det, du tror på. Og du har aldrig været bange for at sige din mening eller udtrykke din utilfredshed, når du har følt, at eksempelvis en minister er gået branchen for nær. Så har du sagt fra. Du ved, hvad du taler om, og den faglighed og enorme indsigt har skabt stor respekt om din person – en faglig anerkendelse, der rækker langt ud over kølebranchen, sagde Lisbeth G. Haastrup.

 

Lau Vrs, th., der fik overrakt Dansk Kledags respris 2011 af Jan Nrgaard, formand for Dansk Kle

Lau Vørs, th., der fik overrakt Dansk Køledags Ærespris 2011 af Jan Nørgaard, formand for Dansk Køle

 

 

Arkiv

Juni 2017

Fremtidens transportmarked

EU godkender støtte til konvertering af Asnæsværket

God proces sparer energi i bygninger

Fjernvarme falder til ny rekordlav pris

Ny dansk opfindelse renser vand med sollys

MARTEC godkendt til alle GWO-kurser

Danmark bliver vært for stor international maritim konference

Søfarende med virtual reality

Danbor bliver til Norsea

Maskinmestre skal have fleksible tilbagetræknings-muligheder

Dansk-tysk aftale åbner for større handel med strøm

Maritimt vækstteam får 25 millioner kroner om bord

Fjernvarmen investerer i 900 km nye rør

Brønderslev etablerer unik energiproduktion

Genanvendelse af affald stiger