Forside » Nyheder » Nyheder 

Maskinmester sælger viden om vand i USA

Stickney Water Reclamation Plant er verdens største renseanlæg. Anlægget forsyner 2,38 millioner mennesker.

 

At dele viden om det energineutrale spildevandsanlæg var opgaven for Flemming Bomholt Møller, der har været udlånt til det danske Eksportråd, hvor han arbejdede som teknisk ekspertkonsulent i USA.

Maskinmester Flemming Bomholt Møller har netop færdiggjort en helt særlig opgave – han skulle sælge ideen om det energiproducerende renseanlæg til amerikanerne.


Maskinmesteren har haft orlov fra sin stilling som projektleder i produktionens udviklingsafdeling hos Aarhus Vand for at være en del af Vandalliancen - en alliance under Eksportrådet, der arbejder på at opnå vækst til danske virksomheder ved at skabe netværk inden for vandrensning med anlæg i USA.


 Â»I Danmark har vi en knowhow, der gør, at vi i stedet for at bruge energi pĂĄ vandrensning, kan komme ud med et plus pĂĄ energisiden, og det er interessant for en by som Chicago, hvor driften af vandrensningsanlæg er byens næststørste udgift,« forklarer Flemming Bomholt Møller.


Den amerikanske miljøstyrelse har strammet reglerne for rensning af spildevand - en stramning, der betyder, at størstedelen af USA's omkring 15.000 rensningsanlæg står over for omfattende renoveringer. For at få en bid af det marked på danske hænder sendte Eksportrådet, der hører under Udenrigsministeriet, en delegation til USA – i første omgang Chicago.

 

At skabe netværk i USA

 

Det var første gang, Eksportrådet havde valgt at have en tekniker som leder af en alliance – maskinmester Flemming Bomholt Møller ledte Vandalliancen som teknisk ekspert og konsulent inden for spildevandsbehandling.

»Min opgave i USA var at skabe sĂĄ stort et netværk som muligt i staten Illinois. Mine besøg pĂĄ anlæggene handlede om erfaringsudveksling – jeg lyttede til de udfordringer, de amerikanske forsyninger arbejder med, og herigennem fik jeg mulighed for at komme med optimeringsforslag. Jeg var  en slags dørĂĄbner derude – derefter inviterede vi driftsleder og medarbejdere fra rensningsanlægget til en workshop, hvor vi introducerede dem for det energiproducerende rensningsanlæg,« forklarer Flemming Bomholt Møller pĂĄ telefonen fra Illinois. 

Læs hele artiklen her. 

 

 

 

Arkiv

Januar 2018

Fyns robotklynge runder 3.200 medarbejdere

55 nye maskinmestre dimitterer fra MARTEC

IT Sikkerhedskonference

Maersk og IBM går sammen om globale blockchain-løsninger

Nyt fiberkabel til USA øger muligheden for flere datacentre

Tre kandidater til Energi- og miljøprisen 2018

Første nye maskinmestre uddannet i Esbjerg

Overkapacitet til affaldsforbrænding indtil 2025

Havn har markant betydning for Kalundborg

Danmark i robot-top-10

Fleksibelt elforbrug giver plads til flere datacentre

Danmark sætter ny rekord i vind

Fjernvarmeprisen falder - indtil videre

Varmeværker får 23 millioner kroner til store varmepumper

Stort potentiale for ny energi til droner