Forside » Nyheder » Nyheder 

Maskinmesterskolen København tilbage i eget hus

Maskinmestrenes Forening overrækker sin gave til den nye Maskinmesterskolen København ved indvielsen i Lyngby.

 

Maskinmesterskolen Københavns nye bygning i Lyngby blev officielt indviet 28. september, og skolen er nu endnu bedre rustet til at uddanne fremtidens maskinmestre, så de matcher arbejdsmarkedets behov.

Den 28. september fejrede Maskinmesterskolen København indvielsen af sin nye skolebygning. Den nye maskinmesterskole på Gyrithe Lemches Vej i Lyngby er på 12.000 kvadratmeter, og den 230 meter lange bygning rummer blandt andet en helt ny værkstedsskole foruden nye laboratorier, auditorier og andre nødvendige faciliteter til maskinmesteruddannelsen.

»Vi var vokset ud af vores tidligere rammer på DTU. Antallet af studerende er steget fra 199 i 2008 til 850 i dag. Og vi vil gerne være endnu større. Den mulighed har vi nu fået med vores nye fantastiske rammer,« sagde en stolt rektor Erik Andreassen.

Uddannelseskommune

Indvielsen blev fejret med deltagelse af blandt andet Lyngby-Taarbæk Kommune, der var repræsenteret ved borgmester Sofia Osmani, som ønskede skolen tillykke med de nye rammer.

»Maskinmesterskolen passer godt ind i vores ønsker om Lyngby-Taarbæk som en rigtig uddannelseskommune med mange forskellige uddannelsesinstitutioner. Vi har alt fra folkeskoler til DTU. Vi ser maskinmesterskolen som en vigtig del af den uddannelsesmæssige fødekæde i kommunen. Der bliver afholdt en naturvidenskabsfestival i denne uge netop for at få flere unge til at vælge en teknisk eller naturvidenskabelig uddannelse, og her passer maskinmesteruddannelsen godt ind som en uddannelse med mange fremtidsmuligheder og gode beskæftigelsesmuligheder. Så det er meget glædeligt, at Maskinmesterskolen København har valgt at blive i Lyngby og desuden være en del af Vidensbyen, hvor det lokale erhvervsliv og uddannelser har et tæt samarbejde,« sagde Sofia Osmani.

Herre i eget hus

Bestyrelsesformand Bertel Johansen glædede sig over, at skolen igen ejer sit eget hus – efter 12 års lejemål på DTU.

»Maskinmesterskolen København har en historie, der går tilbage til 1906, og i dag står vi med en unik bygning, hvor vi igen er blevet herre i eget hus med alle de mange nye muligheder, det giver for at udvikle et multifunktionelt hus og skabe en mangfoldighed af nye løsninger. Vi har nu fundet vores anden ungdom og ser frem til at tage et moderne fremtidssikret byggeri i brug. Det kan kun gå godt,« sagde Bertel Johansen til gæsterne ved indvielsen, som repræsenterede både erhvervsliv, myndigheder og mange andre samarbejdspartnere. Ved indvielsen var Undervisnings- og Forskningsministeriet repræsenteret ved vicedirektør Thomas Viggo Lindrum Pedersen, som blandt andet sagde:

»Vurderet ud fra kvalitet og relevans er maskinmesteruddannelsen en duks i klassen, når vi i ministeriet skal vurdere uddannelser. Der er et højt læringsudbytte. Koblingen af teori og praksis giver udbytte for de studerende. Når man spørger de maskinmesterstuderende om deres uddannelse, svarer de, at den har høj kvalitet. De studerende bruger mange timer på uddannelsen, og det vil blive understøttet af faciliteterne på den nye skole. Maskinmesteruddannelsen har et lille frafald og efterfølgende en lav ledighed, så der er ingen tvivl om, at uddannelsen vurderet på relevans matcher erhvervslivets behov. Nu har skolen med sine nye faciliteter en god mulighed for at udvikle uddannelsen yderligere, så den fortsat kan matche fremtidens udfordringer, når det gælder disruption, automatisering, digitalisering og robotter. Maskinmestrene må ikke hvile på laurbærrene, men skal hele tiden matche fremtidens behov,« sagde Thomas Viggo Lindrum Pedersen.

 

 

 

Arkiv

Februar 2018

Danmark skal hjælpe oliestat med at blive verdens grønne duks

EUs energimål kan åbne døren for dansk erhvervsliv

ESVAGTs nyeste ERRV har fået hyre i Nordsøen

Intelligente kølecontainere forudser egne fejl

Maersk afviser mandskabsløse containerskibe

Fire nye skibe skal sejle på metanol

Britiske ministre anklager Rusland for cyberangreb på Maersk Line

Data sætter ekstra skub i den grønne omstilling

En fabrik lukker og en ny åbner

Stena Lines nye superfærger tager form

Mølleproducent valgt til verdens største havmøllepark

Grænseværdi for nitrat i drikkevand er under pres

Overskudsvarme anvendes til køling hos Scandlines

Som selvstændig sætter man sin egen standard

Rederierne bør gå forrest