Forside » Nyheder » Nyheder 

Maskinmesterstuderende i talentprojekt

Nyuddannet maskinmester Jonas Boye Thygesen har deltaget i talentprojekt om fuzzy-regulering.

 

Maskinmesterstuderende på Maskinmesterskolen København har mulighed for at deltage i et talentprojekt og på den måde fordybe sig i et teknisk emne og få en mere dybtgående viden.

 
Jonas Boye Thygesen er nyuddannet maskinmester fra Maskinmesterskolen København. Undervejs i sin uddannelse har han oveni det normale pensum brugt ekstra tid på at fordybe sig i såkaldt fuzzy-regulering. Det er sket som led i et såkaldt talentprojekt, hvor han sammen med studiekammeraten Anders Birk Hansen har fået vejledning af underviser, ingeniør Søren Beyer Nielsen.
 
»Jeg er oprindelig uddannet automekaniker, men fik lyst til at prøve noget andet. Jeg prøvede først at blive politibetjent, men havde maskinmester som Plan B. Da det ikke lykkedes at blive politibetjent, søgte jeg ind på maskinmesteruddannelsen, og det har jeg ikke fortrudt. Tværtimod er jeg meget glad for i dag, at det blev den uddannelse. Det er en uddannelse, hvor man udvikler sig rigtig meget undervejs, og man hele tiden lærer nyt.
 
Jeg har særligt kastet mig over automation og regulering. Vi er et par studerende, som har deltaget i et særligt talentprojekt, hvor vi har fordybet os ekstra meget i et særligt emne, som er såkaldt fuzzy-regulering. En fuzzy regulator har nemlig de fordele, at den kan håndtere ulineære processer, lange dødtider og systemændringer, hvilket jeg synes er utrolig interessant, da mange af disse processer ofte er styret af en operatør. I forbindelse med talentprojektet lavede vi fuzzy-regulatoren selvlærende, hvor vi efterviste, at den stadig kunne regulere tilfredsstillende ved systemændringer. Fuzzy-regulatoren skulle bruge relativt få samples til at opfange, at processen nu var anderledes, hvorefter den selv indstiller sine egne parametre. Til sammenligningsgrundlag benyttede vi en PID-regulator, der gik helt i selvsving efter der blev foretaget systemændringer. Så det var hvad min studiekammerat og jeg brugte sommerferien og fritiden på i løbet af 5. semester.
 
Jeg kan godt lide, at man får lov at afprøve tingene i praksis, og det gør man på maskinmesteruddannelsen. Det er en god kombination af teori og praksis. I vores bachelorpraktik og speciale har vi på Amagerværket lavet projekt om slaggedannelse og kedelrensning ved afbrænding af træpiller og prøvet at optimere den proces. Vi må have gjort os godt bemærket, for vi har begge fået job på Amagerværket, hvor jeg skal sidde i kontrolrummet og være med i den daglige drift. Amagerværket er en stor og spændende arbejdsplads med masser af udviklingsmuligheder, og der er samtidig et kæmpe projekt i gang med en ny stor blok, der skal fyre med træflis. Så jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang med at bruge min uddannelse i praksis. Med maskinmesteruddannelsen er der virkelig mange muligheder, som står åbne nu og muligheder for at udfordre sig selv fagligt. Så jeg fortryder ikke, at jeg har forladt autoværkstedet, tværtimod,« siger Jonas Boye Thygesen.

 

 

 

Arkiv

December 2017

Insatech udvikler fremtidens måleløsninger

Første overdækkede renseanlæg står klart

Brug for international regulering af autonome skibe

Erhvervsudvikling pĂĄ Fyn

Sig Varmeværk sænker varmeprisen med varmepumpe

Danmark har verdens bedste energisystem

ME-GI og ME-LGI dual-fuel-motorer nĂĄr 100.000 driftstimer

Stort potentiale i energioptimering af skibe og bygninger

Robotter skal sortere storskraldet

Verdens største litium-ion batteri taget i brug

Hele verden som arbejdsplads

Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

November 2017

Markant vækst på Esbjerg-Fanø-ruten

Flere tager genvejen Spodsbjerg-TĂĄrs