Forside » Nyheder » Nyheder 

MDC certificeres som guldklynge af EU

Maritime Development Center er den første maritime- og transportklynge i Danmark, der er akkrediteret med guldcertifikat.

 

Som den første maritime- og transportklynge i Danmark opnår Maritime Development Center (MDC) guldcertifikat af ECEI, der er de europæiske akkrediteringseksperter inden for klyngeorganisationer.

ECEI arbejder for en standardisering af de metoder, som man bruger til at benchmarke klyngeorganisationes ledelsesprocesser, samt den måde de tilbyder deres services over for medlemmerne.

Certificeringen er et led i professionaliseringen af ydelserne over for MDC's medlemmer, som medfører, at MDC nu er blandt eliten af Danmarks klynger. Europæiske klynger har ved en certificering af ECEI mulighed for at sammenligne sig med andre klynger i Europa, og samtidig giver opnåelsen af Gold Label en række fordele, nemlig en kvalitetsmæssig blåstempling af klyngeorganisationen, international synlighed samt lettere adgang til national og EU-finansiering.

»Guldet er en kvalitetsstempling af vores arbejde. At vi går systematisk til værks, at vi er stærke til at binde Det Blå Danmark sammen, og at vi skaber resultater gennem vores aktiviteter: Faglige og sociale arrangementer, konferencer og projekter. Vi er både stolte af og ydmyge over for det, vi har opnået indtil nu, men vi ser det også som en anerkendelse af, at vi konstant kan og skal søge at forbedre vores arbejde,« siger Mikkel Hansen, CEO i MDC.

»I bestyrelsen og formandskabet er vi stolte over og glade for anerkendelsen i form af guldcertificeringen. Det er til gavn for vores medlemmer, der får bekræftet den høje kvalitet i vores organisation. Det beviser vores evne til at fastholde og udvikle kvaliteten i vores arrangementer og konferencer,« siger Per Jørgensen, formand i Maskinmestrenes forening og næstformand i MDC.

MDC's bestyrelsesformand Erik Østergaard, direktør for DTL, ser certificering som særligt positivt og betragter den som en blåstempling af det arbejde, MDC har lavet og fortsat vil lave.

»Vi har hele tiden været klar over, at vores arbejde for det Blå Danmark i bred forstand har haft betydning, og vi er derfor glade for at have fået papir på vores arbejde for det Blå Danmark.«

Innovative klynger

En klynge er en gruppe af virksomheder, der har slået sig sammen med forsknings- og uddannelsesinstitutioner og andre aktører for at skabe bedre samarbejdsrelationer og videndele inden for en branche, et fag- eller teknologiområde.

I Danmark findes over 50 innovative klynger, som hvert år hjælper cirka 16.500 virksomheder med at blive mere innovative, så virksomhederne kan skabe vækst og arbejdspladser. Klyngerne spænder bredt og har hvert deres fagområde, og med MDC's nye guldcertificering kan MDC sætte Det Blå Danmark på kortet blandt verdens stærkeste klynger.

»At MDC har opnået guld er en flot europæisk anerkendelse af, at sekretariatet udviser excellent klyngeledelse. Det betyder blandt andet, at der er styr på strategien, medlemshåndteringen, og at MDC har formået at udvikle og tilbyde de services og aktiviteter, som klyngens medlemmer har behov for. Europæiske guldklynger er attraktive samarbejdspartner for andre klynger, virksomheder og organisationer både nationalt og internationalt. De europæiske guldklynger har desuden mulighed for at søge flere midler hjem til at skabe udvikling og innovation i deres medlemsvirksomheder, end klynger der ikke har opnået guld. For virksomheder i den maritime branche betyder MDC's guld derfor adgang til et bredere og stærkere netværk og bedre adgang til funding,« siger Bolette van Ingen Bro, direktør, Cluster Excellence Denmark.

 

 

 

Arkiv

Oktober 2017

14 ESVAGT-skibe i den britiske del af Nordsøen

Offshore industrien og disruption

Udfordrende arbejdsopgaver hos NLMK DanSteel A/S

Danskerne sparer 298 mio. kroner på vand

Nyt 5G-netværk til fremtidens robotter

Maskinmesterskolen København flytter i egne lokaler

Batterier afløser generatorer om bord på offshore fartøj

Fjernvarmen kan indfri store dele af CO2-mål

Vestas og Siemens mødes: Vind-giganter i historisk samarbejde

Verdo samler kraftværk af kompetencer

Nyt energiværktøj til handels- og servicebranchen

Maskinmestre bidrager til væksten på Bornholm

Fjernvarmekunderne sparer penge

Kalundborg udvider med Ny Vesthavn

M/F Berlin tester helikopterplatform