Forside » Nyheder » Nyheder 

ME-GI og ME-LGI dual-fuel-motorer nĂĄr 100.000 driftstimer

MAN Diesel & Turbos dual-fuel-motorer ME-GI (Gas Injection) og ME-LGI (Liquid Gas Injection) har nĂĄet tilsammen 100.000 driftstimer hos Teekay Gas.

 
Teekay Gas, et datterselskab af Teekay Corporation, er den reder, som har bestilt det største antal ME-GI-motorer, og der er aktuelt otte motorenheder om bord på fire af Teekays fartøjer - med yderligere ME-GI-ordrer på vej. Nu har motorerne nået tilsammen 100.000 driftstimer, og 80 procent af driftstiden har Teekays ME-GI motorer anvendt LNG som brændsel.
 
Teekay var tidligt i gang med ME-GI konceptet og begyndte oprindeligt at kigge pĂĄ dual-fuel teknologien i den Vancouver-baserede strategiske udviklingsafdeling i november 2012.
 
Graham Cattley, teknisk chef for projekter hos Teekay Gas, deltog i det ĂĄrlige ME-GI operatørforum, der blev afholdt i november 2017 af MAN Diesel & Turbos Low Speed ​​Business Unit i København og talte om erfaringerne med dual-fuel-motoren.
 
- Den største fordel er skibets økonomi. Der er et meget lavt brændstofforbrug sammenlignet med konkurrerende motordesign, og motoren opfylder også emissionsreglerne, når vi anvender såvel gas som olie. Med ME-GI undgår vi også problemet med metanslip, så vi er godt forberedt til fremtidige emissionsregler, fortalte han.
 
Teekays oplevelse har været, at ME-GI fungerer lige så godt på gas som på olie, og rederiet har ikke oplevet store forskelle mellem brændstofferne i kraftigt vejr eller oplevet problemer med forskellige gaskvaliteter, forbrænding eller knocking (bankelyde).

 

Torben Spirit er en 173.400 m3 LNG-carrier drevet af to 5G70ME-GI-motorer.

Torben Spirit er en 173.400 m3 LNG-carrier drevet af to 5G70ME-GI-motorer.

 

 Graham Cattley tog ogsĂĄ stilling til spørgsmĂĄlet om tidlig anvendelse af ME-GI og sagde:

- Da det første skib blev taget i brug, var der selvfølgelig begyndervanskeligheder. Der er altid en risiko forbundet med ny teknologi, men vi vidste også, at MAN Diesel & Turbo var længst fremme med design og udvikling af disse motorer, så det gav os tillid.
 
Han roste den tekniske support, som Teekay har modtaget fra MAN Diesel & Turbo siden starten, og kommenterede de efterfølgende ændringer, der er sket siden de første motorversioner. Som et eksempel nævnte Cattley, at MAN Diesel & Turbo har justeret på ME-GI-motorernes fuel boostere med en efterfølgende reduktion i forbruget af pilot-fuel på mindst 1 ton per døgn.
 
- Det er meget spændende at være med i udviklingen af MEGI-motorerne og meget lærdom er høstet. Hvis man vil være markedsledende, bliver man nødt til at løbe nogle risici, og vi har ønsket fartøjer med det bedste brændstofforbrug. Vi vurderede, at MEGI var det bedste valg på det tidspunkt, sagde han videre.


 

 

 

Arkiv

Marts 2018

Stærk position for maskinmestre

Vinderprojekt handler om partikelforurening i maskinrum

Udnyttelse af rejektvand fĂĄr 2. plads blandt bachelorprojekter

Dansk nøglerolle i stor europæisk robotsatsning

Søndagsudflugten skal gå til fremtidens renseanlæg

Nye tider for hospitalernes maskinmestre

Maritim samarbejdsaftale med Mexico

Polare krydstogter i specialdesignet skib

USA vil dække 80 procent af øget olieefterspørgsel

EnergyLab Nordhavn vinder Energi- og miljøprisen 2018

OK-18 - Overenskomstforhandlinger for offentlige ansatte

Ny maritim driftsovervĂĄgning - pĂĄ den mobile mĂĄde

Olien topper om tyve år - ifølge BP

Stena Line-færge til Frederikshavn skal sejle på batterier

ENERGINET advarer om mulig gasmangel