Forside » Nyheder » Nyheder 

Mercy Ship får stor hjælp til drift af hospitalsskib

Africa Mercy.

 

Som sponsor støtter MAN Diesel & Turbo driften af hjælpeorganisationens drift af Africa Mercy.

MAN Diesel & Turbo har udvidet sit partnerskab og samarbejde med den internationale nødhjælpsorganisation Mercy Ships, som leverer gratis sundhedsydelser.

Den nye aftale indebærer at MAN Diesel & Turbos servicedivision, MAN PrimeServ, skal levere reservedele til fire MAN 21/31 GenSets samt andre MAN installationer om bord på hospitalsskibet MV Africa Mercy til en samlet værdi af ca. 1,9 millioner kroner årligt.

»Med denne aftale skal vores organisation levere den tekniske service. Vi betragter det som en ære at kunne bidrage til en så værdifuld sag, og vi ser frem til at kunne støtte Mercy Ships i deres bestræbelser i årene fremover,« siger Poul Knudsgaard, vice president i MAN Diesel & Turbo og Head of Four-Stroke PrimeServ, Danmark.

Uwe Lauber, CEO i MAN Diesel & Turbo, understreger, at den internationale motorleverandør kan bringe partnerskabet med Mercy Ships et skridt videre.

»Hospitalsskibet Africa Mercy sørger for livsvigtig lægebehandling til nogle af verdens fattigste mennesker. Vores støtte til dette velgørende projekt afspejler vores ønske om at leve op til vores egen forståelse af samfundsansvar, selv i så udfordrende tider i den globale økonomi som vi oplever for tiden,« siger Uwe Lauber.

Hos Mercy Ships Danmark er CEO Jens-Erik Engelbrecht også stolt over samarbejdet.

»Igennem årene har MAN Diesel & Turbo generøst doneret betragtelige beløb til vedligeholdelsen af Africa Mercy, og med dette vigtige socialt ansvarlige sponsorat, kan vi nu planlægge langsigtet. Ydermere, og allervigtigst, betyder denne betragtelige støtte, at vi får frigjort midler til vores patienter i nogle af de fattigste lande i verden. Det er et privilegium for Mercy Ships at kunne udvide vores partnerskab med MAN Diesel & Turbo, så vi kan udbygge vores indsats for de glemte og de fattige.«

Den nye aftale, som er indgået med Mercy Ships danske afdeling, er gældende indtil udgangen af 2018, med mulighed for forlængelse.  

 

Et fornyet bekendtskab

MAN Diesel & Turbo og Mercy Ships har haft glæde af det frugtbare samarbejde siden 2010, hvor motorvirksomheden leverede fire 5L21/31 GenSet-motorer til en favorabel pris til Mercy Ships skib Africa Mercy.

I 2014 førte samarbejdet til, at MAN Diesel & Turbo leverede service, reservedele og træning i vedligeholdelse af motorerne om bord på hospitalsskibet.

Fakta om Mercy Ships

Mercy Ships bruger hospitalsskibe til at bringe gratis sundhedsydelser i verdensklasse og bæredygtig udvikling til områder med mennesker uden adgang til lægehjælp samt til at understøtte den sundhedsmæssige kapacitetsopbygning i de nationer, som skibene besøger. Mercy Ships, som blev grundlagt i 1978 af Don og Deyon Stephens, har ydet lægehjælp til en værdi af mere end 1,2 milliarder dollars til over 2,5 millioner patienter i mere end 70 lande. Fagpersonalet omfatter kirurger, tandlæger, sygeplejersker, sundhedsterapeuter, lærere, kokke, sømænd, maskinister og landbrugsvejledere, som alle bidrager med deres tid og kompetencer. Mercy Ships yder lægehjælp til enkeltindivider, og besøger nationer – en efter en.

Motorskibet Africa Mercy er en ombygget dansk jernbanefærge fra 1980. Skibet indeholder et fuldt udrustet hospital samt hotelfaciliteter til de 400 frivillige som har deres hjem ombord. Skibet er klassificeret som et passagerskib, og er fuldt operationelt og søgående. For yderligere information, se www.mercyships.dk.

Mercy Ships har hovedkvarter i Texas og har 16 internationale landekontorer, herunder i Danmark.

 

 

Den nye samarbejdsaftale er en realitet. Fra venstre er Jens-Erik Engelbrecht, Poul Knudsgaard og Uwe Lauber.

Den nye samarbejdsaftale er en realitet. Fra venstre er Jens-Erik Engelbrecht, Poul Knudsgaard og Uwe Lauber.

 

 

Arkiv

August 2017

Mærsk sælger Maersk Oil til franske Total for 47 milliarder kroner

Russisk ordre til MAN Diesel & Turbo og AKA

Verdens største sejlskib - med dieselelektrisk hjælpemotor

Coop skifter til LED-belysning

Ansvaret skal tilbage til skibene

Indvielse af ny maskinmester-campus i Esbjerg

Alphabox skal finde motorens svageste led

Varmt spildevand muliggør stort varmepumpeanlæg

Tuco Marine leverer højtryks-spulebåd til Norge

DONG Energy sælger 50 procent af Borkum Riffgrund 2

Værdifulde råstoffer kan skabes af restprodukter

DNV GL udfører første offshore droneinspektion

Juli 2017

OSK-ShipTech A/S skriver kontrakt med Færgeselskabet Læsø

Teknologisk Institut godkendt som CEN Heat Pump KEYMARK testinstitut

Færger slår fly