Forside » Nyheder » Nyheder 

Molslinjens fjerde superfærge i produktion

Her ses David Singleton, CEO Austal og Frantz Palludan, formand for Molslinjens bestyrelse.

 

Allerede mens Molslinjens nyeste superfærge - Express 3 - sejler sine første sømil på turen fra Tasmanien til Aarhus, er den første aluminiumsplade skåret til endnu en helt ny færge - Express 4 - i Australien.

Det var Molslinjens bestyrelsesformand, Frantz Palludan, som fik æren af at trykke på knappen til den CNC-maskine, der trak sit flammende spor gennem den første aluminiumsplade til Molslinjens fjerde superfærge. Det skete til den traditionelle Plate Cutting Ceremony hos Austals Henderson værft i Australien. Austal er et af verdens største værfter på hurtigfærgeområdet og leverer også avancerede skibe til den amerikanske flåde.

Skibet, der får samme størrelse og standard som Molslinjens tre andre superfærger - Express 1, Express 2 og Express 3 - skal sikre Molslinjens kapacitet på Kattegat. Skibet designes til at medtage mere end 1.000 passagerer og 425 personbilsenheder i form af personbiler, busser, lastbiler, campingvogne og motorcykler.

Den nye færge cementerer Molslinjens position som verdens største operatør af denne type hurtigfærger.

»Med Express 4 sikrer vi os, at vi har tilstrækkelig kapacitet på Kattegat, når Express 1 og Max Mols skal driftssættes på Bornholm 1. september 2018. Vi ser et stigende antal rejsende hos Molslinjen, og vi ønsker med de nye færger at sikre vores gæster et meget højt serviceniveau,« siger Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen.

Express 4 bliver den fjerde hurtigfærge, som Molslinjen indsætter over en periode på seks år. Rederiet har endvidere sikret sig en option på endnu en hurtigfærge af samme størrelse hos Austal. Molslinjen har siden indsættelsen af den første superfærge øget antallet af personbilsenheder med 82 procent i perioden fra 2011 til 2016, idet rederiet i 2011 overførte 719.703 personbilsenheder, mens Molslinjen overførte 1.310.440 personbilsenheder i 2016.

Express 4 skal efter planen ankomme til Aarhus i første kvartal 2019.

Om Molslinjen

  • Molslinjen indsætter 1. juni 2017 endnu en superfærge, Express 3, pĂĄ Kattegat. Superfærgerne kan tage op til 1.000 passagerer og 425 personbilsenheder i form af personbiler, busser, lastbiler, campingvogne og motorcykler pĂĄ en overfart.
  • Molslinjen sikrer med Kattegat-ruterne Odden-Aarhus og Odden-Ebeltoft en hurtig, effektiv og behagelig rejse mellem Sjælland og Jylland.
  • Molslinjen overfører mere end 1,3 millioner personbilsenheder og næsten 2,8 millioner passagerer om ĂĄret.
  • Molslinjen rĂĄder i dag over tre moderne hurtigfærger; hurtigfærgen Max Mols og de to superfærger, Express 1 og Express 2, der er blandt verdens største katamaraner, hvortil kommer Express 3, der driftssættes 1. juni 2017.

 

 

 

Arkiv

Januar 2018

Fyns robotklynge runder 3.200 medarbejdere

55 nye maskinmestre dimitterer fra MARTEC

IT Sikkerhedskonference

Maersk og IBM går sammen om globale blockchain-løsninger

Nyt fiberkabel til USA øger muligheden for flere datacentre

Tre kandidater til Energi- og miljøprisen 2018

Første nye maskinmestre uddannet i Esbjerg

Overkapacitet til affaldsforbrænding indtil 2025

Havn har markant betydning for Kalundborg

Danmark i robot-top-10

Fleksibelt elforbrug giver plads til flere datacentre

Danmark sætter ny rekord i vind

Fjernvarmeprisen falder - indtil videre

Varmeværker får 23 millioner kroner til store varmepumper

Stort potentiale for ny energi til droner