Forside » Nyheder » Nyheder 

Nordjylland skal uddanne flere maskinmestre

MARTEC tilbyder fra sommeren 2019 maskinmesterstuderende at starte på uddannelsens indledende værkstedsskole i Aalborg.

 

Fra sommeren 2019 tilbyder MARTEC, at studerende kan starte på maskinmesteruddannelsens indledende forløb værkstedsskolen i Aalborg.

 

For fĂĄ uger siden tilsluttede MARTEC sig Danmarks nye Teknologipagt og forpligtigede sig dermed til at arbejde for, at 20 % flere fĂĄr en teknisk eller naturvidenskabelig uddannelse.

 

Denne nationale strategi er særdeles relevant i forhold til de blå uddannelser i Nordjylland, herunder også maskinmesteruddannelsen.

- Det er glædeligt, at uddannelsesministeriet har givet tilladelse til forsøgsvis at tilbyde den indledende del af maskinmesteruddannelsen i Aalborg, siger MARTEC’s direktør Pia Ankerstjerne.

- Der er fortsat meget stor efterspørgsel efter maskinmestre, som ansættes til at varetage stadig flere og flere funktioner på arbejdsmarkedet, i takt med at virksomhederne får øjnene op for maskinmesterens brede kompetenceprofil. Der er simpelthen brug for flere maskinmestre i regionen, fortsætter hun.

 

Forventning om flere studerende

Hvert år optager MARTEC cirka 150 studerende, hvoraf cirka 90 starter på maskinmesteruddannelsens indledende forløb, Værkstedsskolen. Nu etableres Trinbrættet i Aalborg med henblik på at tiltrække endnu flere studerende til uddannelsen.

 

MARTEC forventer at optage op til 32 ekstra studerende én gang ĂĄrligt fra sommeren 2019. De ansøgere, der kommer fra den sydlige del af regionen, f.eks. Rebild, Vesthimmerland, Mariagerfjord m.fl., vil sĂĄledes pĂĄ visse betingelser kunne tilbydes en studieplads i Aalborg.

 

Studerende på Værkstedsskolen er unge, der netop har afsluttet en studentereksamen, og det er derfor ikke alle, der er klar til at flytte hjemmefra. Tilsvarende kan det være en udfordring at påbegynde en videregående uddannelse mere end 50 km væk fra bopælen.

 

Trinbrættet i Aalborg skal således gøre uddannelsen mere tillokkende for de unge sydfra. Etablering af værkstedsskoleforløbet i Aalborg forventes samtidig at gøre det lettere for virksomhederne i den sydlige del af regionen at få maskinmesterstuderende i praktik.

 

Samarbejde med industrien

Succesen og eksistensberettigelsen i forhold til at åbne en uddannelsesstation i Aalborg er vurderet i samarbejde med en række nordjyske virksomheder.

- Vi har heldigvis nogle fantastiske samarbejdspartnere over hele Nordjylland, som velvilligt åbner dørene for praktikanter fra MARTEC. I øjeblikket har vi løbende 135 studerende i praktik, og der er allerede tilkendegivet interesse fra virksomheder som Desmi, Alfa Laval, Ballard, Danpo, Aalborg Universitetshospital og Dania, beliggende i et område fra Nørresundby til Hobro, om at tage flere praktikanter. Vi er ikke i tvivl om, at vi stadig kan skaffe tilstrækkeligt med praktikpladser, siger Brian Thomsen, vicedirektør på MARTEC.

 

Med en ledighed på under 3% blandt maskinmestre i Nordjylland og en stigende efterspørgsel er behovet for at tiltrække flere studerende til at få øje på. Uddannelsesstationen i Aalborg er således et supplement til det eksisterende værkstedsskoleforløb i Frederikshavn og skal medvirke til, at der uddannes tilstrækkelig mange maskinmestre i regionen, så Nordjylland kan udnytte det store vækstpotentiale, der findes på både det maritime og det tekniske område i fremtiden.

 

MARTEC går nu i gang med at tilrettelægge opstarten samt finde den rette samarbejdspartner og lokation.

 

Fakta om MARTEC

MARTEC er et maritimt og polyteknisk uddannelsescenter som udbyder alle typer af maritime uddannelser i Danmark.

 

Uddannelserne spænder fra grunduddannelser til videregående polytekniske og nautiske uddannelser. Institutionen udbyder skibsassistent, HF-Søfart, skibsmaskinist, maskinmester, sætte-, kyst- og fiskerskipper samt skibsføreruddannelsen.

 

MARTEC administrerer ogsĂĄ Skoleskibet DANMARK og driver en omfattende kursusvirksomhed med fokus pĂĄ certifikatgivende kurser inden for det maritime, offshore og vindenergiomrĂĄdet.

 

MARTEC og Skagen Skipperskole blev den 1. juli 2017 sammenlagt med henblik på at styrke udbuddet af de maritime uddannelser i den nordjyske region og kan nu tilbyde alle de maritime uddannelsesretninger. Også den maritime studentereksamen (HF-Søfart), som tilbydes sammen med Frederikshavn Gymnasium, er styrket, og eleverne tilbydes nu indkvartering på MARTEC’s skolehjem i trygge og kontrollerede rammer.

 

Mere information pĂĄ www.martec.dk

 

 

 

Arkiv

Maj 2018

Nyt innovationsnetværk for energiproduktion

Wärtsilä LNGPac passerer 100 ordrer

Scandlines transporterer flere lastbiler

Vedligehold pĂĄ den holistiske mĂĄde

190 års historie er ingen hindring for vækst

PRESSEMEDDELELSE - Danskere vil fjerne plast fra verdenshavene

Nordjylland skal uddanne flere maskinmestre

En rejse med vinden

Nyt bugserfartøj sejler på LNG

Robotteknologi indtager renseanlæg

Stena Line leverer markante grønne resultater

Ny maskinmesterskole pĂĄ vej i Svendborg

Partikler har frit spil i maskinrummet

Drømmejobbet i første forsøg

Danmark skal sikre klimavenlig biomasse