Forside » Nyheder » Nyheder 

Ny chef for Martec

 

Da Pia Ankerstjerne besluttede at søge jobbet som direktør for det maritime uddannelsescenter i Frederikshavn, Martec, var det med et ønske om at få et andet fokus i sit liv. Hun ville præge den maritime branche og de maritime uddannelsestilbud efter i en årrække at have beskæftiget sig med salg, markedsføring og ledelse i den private sektor herhjemme og i udlandet. 
 
- Jeg kender den maritime branche og ved, at den internationale konkurrence er stor. Martec skal være tidssvarende, innovativ og i tråd med erhvervslivets behov, siger hun. Hun var eksempelvis fem år i USA, hvor hun startede Gatehouse's aktiviteter op. Gatehouse sælger satellitkommunikation og maritime overvågningssystemer.


Undervisning er nyt
Kendskabet til den maritime branche har hun. Til gengæld er det første gang, hun beskæftiger sig med undervisning. - Jeg har en usædvanlig profil til en stilling som direktør for Martec, men jeg tror til gengæld, jeg kan bidrage med min erfaring med at arbejde med innovation, etablere teams og forretningsudvikling.

Samtidig kan hun være med til at styrke samarbejdet med "Det blå Danmark", velvidende, at dansk søfart er førende i verden og skal blive ved med at være det. - På Martec skal vi have fokus på energi og miljø, og derfor ser vi også meget frem til indvielsen af vores nye energi- og miljølaboratorium 24. august. Her vil vi kunne tilbyde hands on undervisning til vores studerende og kursister på efteruddannelse omkring miljøvenlige løsninger.


Samarbejde
Hun nævner også etableringen af energi- og miljølaboratoriet som et fint eksempel på de mange samarbejdspartnere, Martec har.

Listen over private virksomheder, der har bidraget, er lang, og opbygningen af laboratoriet er sket i samarbejde med teknisk skole EUC Nord og Aalborg Universitet.

Planen er i øvrigt, at det er ved indvielsen af laboratoriet, at hun officielt præsenteres som den nye chef for Martec. Hun tiltrådte 1. august.


Kvinde i mandeverden
Pia Ankerstjerne er vant til at være eneste kvinde i en mandeverden. I gymnasiet valgte hun som den eneste kvinde matematisk-samfundsfaglig linje. På Teknikum i Århus var hun også den eneste kvindelige studerende, der gik på svagstrømsretningen.

- Det er ikke noget, jeg tillægger betydning i dagligdagen. Det er tilfældigvis blevet sådan, og jeg er sjældent bevidst om, at jeg er eneste kvinde. Ud over at være direktør for maskinmesterskolen og søfartsskolen er Pia Ankerstjerne chef for Skoleskibet Danmark.

Hun har netop været i Portugal for at hilse på de fem fastansatte og de 80 unge om bord. - En helt fantastisk stemning og nogle unge mennesker, som var glade og stolte. Sådan skal unge mennesker føle, når de er under uddannelse hos os også på maskinmesterskolen og søfartsskolen. De skal opleve en uddannelse i international topklasse, som de er stolte over at gennemføre.


Kilde: nordjyske.dk  

 

 

 

Arkiv

Marts 2018

Stærk position for maskinmestre

Vinderprojekt handler om partikelforurening i maskinrum

Udnyttelse af rejektvand får 2. plads blandt bachelorprojekter

Dansk nøglerolle i stor europæisk robotsatsning

Søndagsudflugten skal gå til fremtidens renseanlæg

Nye tider for hospitalernes maskinmestre

Maritim samarbejdsaftale med Mexico

Polare krydstogter i specialdesignet skib

USA vil dække 80 procent af øget olieefterspørgsel

EnergyLab Nordhavn vinder Energi- og miljøprisen 2018

OK-18 - Overenskomstforhandlinger for offentlige ansatte

Ny maritim driftsovervågning - på den mobile måde

Olien topper om tyve år - ifølge BP

Stena Line-færge til Frederikshavn skal sejle på batterier

ENERGINET advarer om mulig gasmangel