Forside » Nyheder » Nyheder 

Ny direktør til Fiskeri- og Søfartsmuseet, Esbjerg

 

Ny direktør til Fiskeri- og Søfartsmuseet, Esbjerg

Fiskeri- og Søfartsmuseet har gennem længere tid søgt efter en ny direktør til at videreføre og udvikle museet. Nu kan bestyrelsesformand, Knud Jager Andersen, meddele at den rette person til at tage over efter Morten Hahn-Pedersen er fundet. Valget er faldet på den 40-årige David Mouritzen, som kommer fra en stilling som chef for et regionalt udviklingsselskab i Midtnorge. David Mouritzen har forinden flytningen til Norge næsten opbygget 10 års erfaring fra den danske fiskebranche – så lidt maritim ballast kommer han trods alt med.

Museet lægger med ansættelsen af David Mouritzen an til at fortsætte det udviklingsarbejde som bestyrelsen gennem længere tid har forberedt med Morten Hahn-Pedersen. 

”Vi har for nylig tilført vores bestyrelse ekstra slagkraft med repræsentanter fra de fleste dele af dansk fiskeri og søfart, og vi har styrket museet med gode vadehavsrelaterede attraktioner. Med den nye direktør er vi nu klar til, at samle kræfterne og finde den kurs, som museet skal ind på i tiden fremover” – udtaler bestyrelsesformand, Knud Jager Andersen.

David Mouritzen er også klar til at påtage sig den udfordring det er at videreføre og udvikle en så markant institution i Esbjerg, som Fiskeri- og Søfartsmuseet er. ”Jeg går ydmygt til opgaven, og er særdeles bevidst om, at næsten alle indbyggere i Esbjerg har følelser og holdninger til den institution, som jeg nu skal stå i spidsen for. Det forpligter i en særlig grad, og derfor vil jeg naturligvis udføre mit arbejde med stor respekt for alle som har været med til opbygge museet.” 

Den første tid som direktør for museet bliver ekstra vigtig for David Mouritzen. Det er her den nye kurs skal etableres samtidig med at mange nye indtryk skal bearbejdes og nye rutiner fastlægges. ”Jeg er overbevist om, at Fiskeri- og Søfartsmuseet sammen med andre spændende attraktioner i og omkring Esbjerg, har et stort potentiale for at tiltrække endnu flere danske og udenlandske besøgende.” – udtaler David Mouritzen. Desuden oplever jeg interessen for havet som tiltagende, uanset om det handler om energi, fiskeri og gastronomi, natur og oplevelser eller havet som produktionsområde og transportkorridor. Den interesse skal vi omsætte til flere besøgende, som vi skal begejstre med relevant viden og forståelse af, at mennesket og havet er to uadskillelige størrelser. Den opgaver glæder jeg mig til at tage fat på, afslutter David Mouritzen.

David Mouritzen tiltræder direktørstillingen i starten af 2016.

Henvendelse om denne pressemeddelelse kan ske til 
David Mouritzen på tlf. 2843 1824 og 
Knud Jager Andersen på tlf. 2724 1770

http://www.fimus.dk/images/presse/Nydirektr.pdf

 

 

 

Arkiv

April 2018

Jylland sidder på energijobs

Kun 0,003 procent berettigede klager over elforsyning

Energien bliver grønnere - nogle år endnu

Apple og Google sluger grøn energi

MARTEC i nyt samarbejde med TECHCOLLEGE

Verdens største havmølle sat i drift

El-kabel med gøgeunge-effekt

Verdens første LNG-drevne bulk carrier

VVS-autorisation for maskinmestre ved siden af jobbet

Global vækst gennem uddannelse

SerEnergy leverer grønne brændselsceller

Har du styr på dine kritiske målinger?

LINDØ port of ODENSE udbygger havnen

Stor stigning i det grønne energiforbrug

Industriklynge med synergi