Forside » Nyheder » Nyheder 

Ny færge skal lokke flere tyske turister til Bornholm

Molslinjens nye Bornholmerfærge bygges på værft i Finland. Færgen sættes i drift fra september 2018.

 

Molslinjens kombinerede fragt- og passagerfærge er nu ved at tage form i hænderne på de finske skibsbyggere hos Rauma Marine Constructions. Den nye RoPax-færge kommer til at spille en central rolle i satsningen på at få flere tyske turister til Bornholm.

 
Den er vokset flere gange undervejs den kombinerede fragt- og passagerf√¶rge, som fra september 2018 skal sejle mellem R√łnne og K√łge samt p√• ruten mellem R√łnne og Sassnitz. Ved byggeriets start i Finland var planen, at f√¶rgen skulle kunne medtage op til 400 passagerer. Men flere gange undervejs er f√¶rgens design blevet √¶ndret, s√• der nu bliver plads til 720 passagerer.
 
"Destination Bornholm og vi er enige om, at der gemmer sig et stort potentiale i Tyskland ¬Ė ogs√• uden for h√łjs√¶sonen. Vi satser p√•, at rigtig mange flere tyskere vil v√¶lge Bornholm, n√•r de ser, hvor billigt og nemt de kan komme af sted," siger Molslinjens administrerende direkt√łr, Carsten Jensen.
 
Den kombinerede fragt- og passagerfærge udstyres med skilte på tysk, så det bliver nemt for de tyske gæster at finde rundt på færgen, der både får cafeteria og lounge- og hvileområde.
 
"Skibsbyggerne arbejder stadig i det rå stål, men visualiseringerne af skibets indre viser, at vi kommer til Bornholm med en - synes vi selv - ret flot og moderne færge," siger Carsten Jensen.
 
V√¶rftet i Finland holder sig hele tiden et muleh√•r foran tidsplanen. F√¶rgen bliver leveret til juni 2018, og efter lidt tilretning og testsejlads vil den v√¶re klar til at tage de f√łrste passagerer med den 1. september 2018.

 

 

 

Arkiv

April 2018

Hold fast i stærkt hjemmemarked - for eksportens skyld

Skibsfarten skal halvere udledninger inden 2050

Jylland sidder på energijobs

Kun 0,003 procent berettigede klager over elforsyning

Energien bliver gr√łnnere - nogle √•r endnu

Apple og Google sluger gr√łn energi

MARTEC i nyt samarbejde med TECHCOLLEGE

Verdens st√łrste havm√łlle sat i drift

El-kabel med g√łgeunge-effekt

Verdens f√łrste LNG-drevne bulk carrier

VVS-autorisation for maskinmestre ved siden af jobbet

Global vækst gennem uddannelse

SerEnergy leverer gr√łnne br√¶ndselsceller

Har du styr på dine kritiske målinger?

LIND√ė port of ODENSE udbygger havnen