Forside » Nyheder » Nyheder 

Ny formand for kølebranchen blæser til kamp for klimaet

Autoriserede Køle- og varmepumpefirmaers Brancheforening har valgt maskinmester Christian Ildor som ny formand. Til daglig er han direktør for Kalundborg Køleservice.

 
Maskinmester Christian Ildor overtager posten som formand for AKB - Autoriserede Køle- og varmepumpefirmaers Brancheforening - i en tid, hvor kølebranchen er på vej ind i en større omstilling. EU har besluttet, at stort set alle de kølemidler, vi kender i dag, skal udfases for at modvirke global opvarmning. Det betyder, at rammebetingelserne for at drive kølefirma i disse år ændrer sig voldsomt.
 
- Vi har udsigt til noget af en flaskehals, fordi rigtig mange køleanlæg skal udskiftes eller omstilles til noget mere klimavenligt. Og vi kan komme i en situation, hvor vi slet ikke kan vedligeholde de køleanlæg, som findes mange steder i dag. Det er en kæmpe udfordring for hele samfundet. Man skal huske på, at der er køleanlæg overalt; i supermarkederne, i industrien, i transportsektoren og i private hjem for blot at nævne nogle, siger den nye AKB-formand.
 
Christian Ildor er uddannet maskinmester, har sejlet med Lauritzens køleflåde, arbejdet som salgsingeniør i kølegrossistledet og startede eget kølefirma i 1996.
 
I de mere end 20 år Christian Ildor har drevet selvstændig virksomhed, har mange opgaver netop handlet om ændring af køleanlæg tilpasset til de nuværende og mere klimavenlige kølemidler. Som fagmand har Christian Ildor gennem sine mange års erfaring en bred viden om både tekniske og økonomiske udfordringer i at drive kølevirksomhed i Danmark.  Desuden har Christian Ildor deltaget i brancheforeningsarbejdet som bestyrelsesmedlem, såvel i AKB som i Danske Køledage.

 

Maskinmester Christian Ildor, Kalundborg Kleservice, er ny formand for Autoriserede Kle- og varmepumpefirmaers Brancheforening.

Maskinmester Christian Ildor, Kalundborg Køleservice, er ny formand for Autoriserede Køle- og varmepumpefirmaers Brancheforening.

 

- Jeg har sagt ja til at blive formand for AKB, fordi jeg mener, jeg kan gøre en forskel for branchen. Situationen i dag minder på mange måder rigtigt meget om udfasningen i midten af 1990erne, hvor hullet i ozonlaget blev opdaget. I dag er der bare et krav om udfasning med voldsomt forøget hastighed og kompleksitet. På toppen af det har vi som branche en udfordring med at rekruttere uddannet arbejdskraft. Så der er masser af udfordringer at tage fat på som ny formand. Jeg kan bringe min erfaring med ind i samarbejdet, og jeg glæder mig til samarbejdet med alle aktørerne, bestyrelsen og direktøren, slutter Christian Ildor.
 
AKB - Autoriserede Køle- og varmepumpefirmaers Brancheforening
AKB repræsenterer 200 virksomheder i en branche, der er af stor betydning for samfundet og miljøet, og hvor innovation, omstillingsparathed, uddannelse og kvalitetssikring spiller en stor rolle. At være medlem af AKB er et kvalitetsstempel af en virksomhed, og AKB er den største brancheforening for ISO 9001-certificerede kølefirmaer.

 

 

Arkiv

Marts 2018

Stærk position for maskinmestre

Vinderprojekt handler om partikelforurening i maskinrum

Udnyttelse af rejektvand får 2. plads blandt bachelorprojekter

Dansk nøglerolle i stor europæisk robotsatsning

Søndagsudflugten skal gå til fremtidens renseanlæg

Nye tider for hospitalernes maskinmestre

Maritim samarbejdsaftale med Mexico

Polare krydstogter i specialdesignet skib

USA vil dække 80 procent af øget olieefterspørgsel

EnergyLab Nordhavn vinder Energi- og miljøprisen 2018

OK-18 - Overenskomstforhandlinger for offentlige ansatte

Ny maritim driftsovervågning - på den mobile måde

Olien topper om tyve år - ifølge BP

Stena Line-færge til Frederikshavn skal sejle på batterier

ENERGINET advarer om mulig gasmangel