Forside » Nyheder » Nyheder 

Ny maritim simulator skal deles af to skoler

Ved indvielsen af den ny maritime simulator deltog Per Jørgensen, formand for Maskinmestrenes Forening og formand for Fredericia Maskinmesterskole.

 

MARTEC og Fredericia Maskinmesterskole har i fællesskab indviet en ny simulator, som skal simulere forholdene i skibes kontrolrum og motorrum. Simulatoren er placeret i en container, som kan flyttes mellem de to skoler.


MARTEC og Fredericia Maskinmesterskole tager nu en ny maritim simulator i brug. Simulatoren er indrettet i en 40 fod-container. Indretningen minder i høj grad om det, de studerende vil opleve på et rigtigt skib. Simulatoren er opdelt i tre sektioner: et kontrolrum, et motorkontrolrum og et simuleret motorrum komplet med motorlarm og alarmer. På den måde kan der simuleres situationer, som også kan opstå på et skib. De studerende får derved afprøvet det meste, inden det bliver virkelighed, og hvor fejl kan koste mange penge - eller i værste fald menneskeliv.

Den ny simulator skal bruges af både MARTEC og Fredericia Maskinmesterskole på lokationerne i Frederikshavn, Fredericia og Esbjerg, og indretningen i en container muliggør transporten mellem de to skoler. Vicedirektør Brian Thomsen har sammen med Fredericia Maskinmesterskole været primus motor på ideudviklingen. Han er glad for, at MARTEC nu kan tilbyde skolens studerende en state-of-the-art simulator på selve skolen - uden at skulle udvide bygningerne:

"Tidligere har studerende og undervisere brugt mange rejsedage og overnatninger på at gennemføre full mission-kurset hos eksterne partnere. Med den nye simulator kan undervisningen foregå på skolerne, og simulatoren kan i højere grad indgå i den daglige undervisning. Derudover kan vi bruge den sparede tid til at fokusere på andre dele af uddannelsen," siger Brian Thomsen.

Simulatoren får ekstra eksistensberettigelse efter sammenlægningen med Skagen Skipperskole, hvor den kan kobles sammen med brosimulatoren i Skagen. På den måde kan der køres samarbejdsøvelser med studerende på broen og i maskinrummet samtidigt.

Samarbejde på tværs

Simulatoren er indkøbt i et samarbejde mellem de to skoler og er blevet gjort mulig ved hjælp af en donation fra Den Danske Maritime Fond.

"Den Danske Maritime Fond er en uvurderlig støtte for de maritime uddannelsesinstitutioner, og at de har valgt at støtte dette projekt, er vi meget taknemlige for. Træning i den maritime branche kræver meget og dyrt udstyr, så støtten fra fonden til dette og mange andre faciliteter på de maritime institutioner, er med til at sikre et fortsat højt kompetenceniveau i den maritime branche," udtaler Pia Ankerstjerne, direktør for MARTEC.

Med sin anseelige størrelse vil containeren fungere som en tydelig reklamesøjle for den maritime branche og uddannelserne herunder. Ikke kun når den står hos MARTEC eller Fredericia Maskinmesterskole, men også når den er på farten mellem de to skoler.

 

Den ny simulator er indrettet i 40 fods container og kan dermed flyttes mellem de to maskinmesterskoler.

Den ny simulator er indrettet i 40 fods container og kan dermed flyttes mellem de to maskinmesterskoler.

 

 

Arkiv

December 2017

Insatech udvikler fremtidens måleløsninger

Første overdækkede renseanlæg står klart

Brug for international regulering af autonome skibe

Erhvervsudvikling pĂĄ Fyn

Sig Varmeværk sænker varmeprisen med varmepumpe

Danmark har verdens bedste energisystem

ME-GI og ME-LGI dual-fuel-motorer nĂĄr 100.000 driftstimer

Stort potentiale i energioptimering af skibe og bygninger

Robotter skal sortere storskraldet

Verdens største litium-ion batteri taget i brug

Hele verden som arbejdsplads

Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

November 2017

Markant vækst på Esbjerg-Fanø-ruten

Flere tager genvejen Spodsbjerg-TĂĄrs