Forside » Nyheder » Nyheder 

Ny MARTEC-kran lever op til international standard

Den nye MARTEC-kran opfylder alle krav fra OPITO – olie- og gasindustriens internationale standardiseringsorganisation.

 

Det er et imponerende syn, der møder blikket, nür man ankommer til den store grÌsplÌne bag bygningerne pü MARTEC - Kragholmen. De to andre stationÌre kraner flankeres nu af en funklende ny grøn mobil kran, der med sin bom pü hele 32,7 meter strÌkker sig op over deltagerne til den formelle indvielse af kranen, som har en egenvÌgt pü 28 ton.

 
"Vores nye offshore kran bringer os helt pü forkant med de nyeste standarder og krav fra industrien - samtidigt med at vi imødekommer offshore industriens ønske om, at skibsassistenterne für certifikat til at føre büde landbaserede kraner og offshore kraner. Vi opgraderer nu skibsassistentuddannelsen og kan samtidigt tilbyde kursister trÌning pü en rigtig offshore kran. Det bliver rigtig godt," fortÌller uddannelseschef Kenneth Ø. Kirkegaard.
 

Strenge OPITO-krav

For at leve op til den internationale standard udstukket af den britiske standardiseringsorganisation OPITO har det vÌret nødvendigt at fü specialfremstillet kranen. Blandt andet skulle udhÌnget vÌre lÌngere end normalt, og førerhuset skulle vÌre sü stort, at der er plads til to personer - en kursist samt en instruktør. Kranen er udviklet og indkøbt gennem danske UN Mobilkraner A/S og produceret i Tyskland hos Maskinfabrikken Sennebogen.
 
"Samarbejdet med MARTEC har været spændende. Vi blev stillet over for en opgave med meget specifikke krav, der skulle overholdes og imødekommes. Det synes jeg er lykkedes til fulde. Jeg er sikker på, vi sammen er kommet frem til en unik og god løsning, der giver optimale forhold under træningen,” siger salgschef Jørgen Andersen fra UN Mobilkraner.
 

Stor investering

Det har taget lang tid at sikre sig, at alle OPITO-standarder blev opfyldt, og de høje krav har betydet, at kranen büde er vÌsentlig større og dyrere end oprindeligt planlagt. Det er magtpülÌggende for OPITO, at alle krav overholdes, da OPITO-certifikater er erhvervets garanti for, at en medarbejder har de rette kompetencer.
 
Det har vÌret udfordrende at finde frem til den rette kombination, som büde opfylder de skrappe OPITO-krav og er økonomisk fremkommelig. Vi er meget taknemmelige for den generøse medfinansiering fra fonden Kattegat Silo og Den Danske Maritime Fond. Deres støtte har vÌret afgørende for, at vi kunne indkøbe en offshore kran af denne kaliber. Nu glÌder vi os til at komme i gang og tage kranen i anvendelse," siger MARTECs direktør Pia Ankerstjerne.

 

 

 

Arkiv

August 2017

Verdens største sejlskib - med dieselelektrisk hjÌlpemotor

Coop skifter til LED-belysning

Ansvaret skal tilbage til skibene

Indvielse af ny maskinmester-campus i Esbjerg

Alphabox skal finde motorens svageste led

Varmt spildevand muliggør stort varmepumpeanlÌg

Tuco Marine leverer højtryks-spulebüd til Norge

DONG Energy sĂŚlger 50 procent af Borkum Riffgrund 2

VĂŚrdifulde rĂĽstoffer kan skabes af restprodukter

DNV GL udfører første offshore droneinspektion

Juli 2017

OSK-ShipTech A/S skriver kontrakt med FÌrgeselskabet LÌsø

Teknologisk Institut godkendt som CEN Heat Pump KEYMARK testinstitut

FĂŚrger slĂĽr fly

Turboladere fra ABB om bord pü Kinas største containerskibe

Danske varmepumper skal udnytte havvand i Island