Forside » Nyheder » Nyheder 

Ny MARTEC-kran lever op til international standard

Den nye MARTEC-kran opfylder alle krav fra OPITO – olie- og gasindustriens internationale standardiseringsorganisation.

 

Det er et imponerende syn, der møder blikket, nür man ankommer til den store grÌsplÌne bag bygningerne pü MARTEC - Kragholmen. De to andre stationÌre kraner flankeres nu af en funklende ny grøn mobil kran, der med sin bom pü hele 32,7 meter strÌkker sig op over deltagerne til den formelle indvielse af kranen, som har en egenvÌgt pü 28 ton.

 
"Vores nye offshore kran bringer os helt pü forkant med de nyeste standarder og krav fra industrien - samtidigt med at vi imødekommer offshore industriens ønske om, at skibsassistenterne für certifikat til at føre büde landbaserede kraner og offshore kraner. Vi opgraderer nu skibsassistentuddannelsen og kan samtidigt tilbyde kursister trÌning pü en rigtig offshore kran. Det bliver rigtig godt," fortÌller uddannelseschef Kenneth Ø. Kirkegaard.
 

Strenge OPITO-krav

For at leve op til den internationale standard udstukket af den britiske standardiseringsorganisation OPITO har det vÌret nødvendigt at fü specialfremstillet kranen. Blandt andet skulle udhÌnget vÌre lÌngere end normalt, og førerhuset skulle vÌre sü stort, at der er plads til to personer - en kursist samt en instruktør. Kranen er udviklet og indkøbt gennem danske UN Mobilkraner A/S og produceret i Tyskland hos Maskinfabrikken Sennebogen.
 
"Samarbejdet med MARTEC har været spændende. Vi blev stillet over for en opgave med meget specifikke krav, der skulle overholdes og imødekommes. Det synes jeg er lykkedes til fulde. Jeg er sikker på, vi sammen er kommet frem til en unik og god løsning, der giver optimale forhold under træningen,” siger salgschef Jørgen Andersen fra UN Mobilkraner.
 

Stor investering

Det har taget lang tid at sikre sig, at alle OPITO-standarder blev opfyldt, og de høje krav har betydet, at kranen büde er vÌsentlig større og dyrere end oprindeligt planlagt. Det er magtpülÌggende for OPITO, at alle krav overholdes, da OPITO-certifikater er erhvervets garanti for, at en medarbejder har de rette kompetencer.
 
Det har vÌret udfordrende at finde frem til den rette kombination, som büde opfylder de skrappe OPITO-krav og er økonomisk fremkommelig. Vi er meget taknemmelige for den generøse medfinansiering fra fonden Kattegat Silo og Den Danske Maritime Fond. Deres støtte har vÌret afgørende for, at vi kunne indkøbe en offshore kran af denne kaliber. Nu glÌder vi os til at komme i gang og tage kranen i anvendelse," siger MARTECs direktør Pia Ankerstjerne.

 

 

 

Arkiv

Oktober 2017

Udledninger fra skibsfarten stiger

Nyt dansk-kinesisk samarbejde om overskudsvarme

14 ESVAGT-skibe i den britiske del af Nordsøen

Offshore industrien og disruption

Udfordrende arbejdsopgaver hos NLMK DanSteel A/S

Danskerne sparer 298 mio. kroner pĂĽ vand

Nyt 5G-netvĂŚrk til fremtidens robotter

Maskinmesterskolen København flytter i egne lokaler

Batterier afløser generatorer om bord pü offshore fartøj

Fjernvarmen kan indfri store dele af CO2-mĂĽl

Vestas og Siemens mødes: Vind-giganter i historisk samarbejde

Verdo samler kraftvĂŚrk af kompetencer

Nyt energivÌrktøj til handels- og servicebranchen

Maskinmestre bidrager til vĂŚksten pĂĽ Bornholm

Fjernvarmekunderne sparer penge